hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Samlivsbrudd med barn i bildet

  • 02.02.2018 kl.11:35

Det å gå igjennom et samlivsbrudd med barn er ikke noe enkelt i det hele tatt. Jeg har slitt i mange mange måneder, og det samme har Marius. Han er den av barna som har tatt det tungt og som enda tar det litt tungt. Jeg vil tro at det å gå igjennom et brudd er så mye bedre når man ikke har barn sammen. Jeg har hatt mange følelser, og har alltid gått tilbake og tenkte mye på gamle minner, og det er det som knekker en. Man går bare rundt og tenker på alt det positive som har vært, og ikke tenkt på alt det negative som faktisk har foregått lengst i det siste. Jeg skjønner ikke hvorfor det alltid blir sånn i et brudd. 

Når det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim, så hadde jeg det litt tungt da også, men ikke på samme måte som denne gangen her. Og Joachim tok aldri det noe tungt, men jeg bodde ikke med faren til Joachim, og Joachim var ikke så gammel når det ble slutt mellom meg og pappaen hans. Så han har aldri brydd seg, og har ikke nevnt noen ting om at han skulle ønske at det var annerledes. Det virker som at han er veldig fornøyd med sånn ting er nå. 

Marius derimot er vandt til og ha mamma og pappa sammen hele tiden i langt over 5 år. Så han tok bruddet nesten like tungt som meg om jeg kan si det på den måten. Han har vært vanskelig å ha med å gjøre, og har vært veldig krevende. Han blir bedre for hver dag som går han også heldigvis. Men han søker MYE oppmerksomhet, og han har da begynte å små lyve litt for å få en type oppmerksomhet, og han tror han kan være "sjef" over oss i huset. Han kan virke små sur inni mellom, og er fryktelig følsom. Han er ikke den gutten han engang var, så jeg vil nesten påstå at det hadde vært lettere om det hadde blitt et brudd før det tok så lang tid. Han er sur for at jeg og faren hans ikke klarte å bli enige som han selv sier. Jeg er på mange måter litt glad for at det ble slutt, fordi jeg ble sliten av alt som har vært den siste tiden. Jeg har det mye bedre nå som singel enn i ett forhold. Og når man da føler at singel livet er bedre, så er ikke det forholdet riktig. Men det viktigste nå er at jeg ser en framgang på Marius, han blir bedre og bedre for hver dag som går. Det var nesten litt forventet at han kom til å ta det tungt, fordi han er like mye mamma gutt som han er pappa gutt, så det å ikke få se pappaen sin hver dag lenger er nok veldig tungt. 


 

Jeg er også oppvokst med å ikke ha mamma og pappa sammen. De gikk også ifra hverandre når jeg var veldig liten, men jeg har faktisk aldri likt det. Dem prøvde til og med å bli sammen igjen for min skyld, men det gikk ikke helt for å si det sånn, og det ble bare rart og dumt for meg den dagen de faktisk prøvde. Jeg følte heller ikke at det var det riktige, haha. Det er selvfølgelig veldig mange år siden nå. Jeg var vel ikke noe eldre enn 7-8 år eller noe når de prøvde igjen for min skyld. Så noen ganger så er det best om mamma og pappa ikke er sammen. Og den følelsen håper jeg Marius kan få en dag også. For noen ganger så er det rett og slett bedre når foreldrene ikke er med hverandre lenger. 

Jeg synes det blir så feil av folk å si at dem skal prøve for barna sin skyld. For det er ikke alltid det beste. Ingen barn vil se foreldrene sine ulykkelige, og det blir foreldrene hvis man kun prøver å holde sammen for barna sin skyld, og ikke fordi foreldrene faktisk virkelig vil ha hverandre og da prøver å få forholdet til å fungere. 

3 Kommentarer

Helena Westergren

02.02.2018 kl. 11:53
veldig bra skrevet :)
Helena Westergren: Takk :-)

Nina

02.02.2018 kl. 14:38
<3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no