hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Komplikasjonsfødsel

  • 14.02.2018 kl.14:49

Tenkte jeg skulle dele litt av den fødselen jeg hadde nå sist. Jeg hadde termin den 10 august!

Fødselen min startet 3 august kl 6 om morgen. Jeg våknet opp til at jeg hadde skikkelige smerter i hele magen og litt i underlivet. Jeg reiste meg opp tur senga og gikk en liten tur på do, og da begynte det å renne blod av meg, så da skjønte jeg fort at det var en fødsel på gang. Jeg gikk innpå stua og prøvde å finne telefon nummeret til fødeavdelinga. Jeg hadde jo klart å rota bort den, og ikke hadde lagret nummeret på telefonen. Jeg hadde full panikk og ringte til mamma. Jeg fikk etter vært kommet meg hjem hos hun, og da fikk jeg endelig tak i fødeavdelinga, og dem ba meg om å komme med engang, og lurte på om jeg hadde noen til å kjøre meg, eller om de skulle sende en sykebil. Jeg sa at mamma kunne kjøre, og at jeg regnet med at jeg slapp å bli hentet av sykebilen. Men jeg fikk beskjed om å ringe igjen hvis jeg ikke rakk å komme til sykehuset på egenhånd. 

Vi kom oss innpå sykehuset, og da jeg kom inn så ville de undersøke meg. De fant jo ut at jeg hadde 9 cm med åpning, så det vil si at jeg bare manglet en cm til så kunne jeg ha født! Han lå jo i seteleie, så de drev lenge å vurderte om de ville la meg føde i setefødsel, eller om de rett og slett skulle ta keisersnitt på meg. Dem ble enige i at det ikke kom til å bli noe problem for meg å føde i seteleie, fordi Niklas var ganske mye mindre enn det Marius var. Så de regnet meg at en setefødsel skulle gå kjempe bra. Jeg tok jo selvfølgelig den sjansen og tenkte det at jeg skulle føde på den vanlige måten, fordi det var det jeg hadde best minne ifra med Marius. 

Jeg ble liggende i senga og hadde masse vonde rier. Jeg fikk aldri de skikkelige riene som gjør at vannet går, så de fant ut at de skulle prøve og sette meg igang litt sånn at vannet mitt skulle gå. Jeg hadde så vonde smerter at jeg klarer ikke å beskrive det engang.. Jeg hadde så vondt og tok tak i lystgass opp til flere ganger, og jeg hadde fremdeles så mye smerter at jeg ble svimmel og kvalm. De fant ut at de ville prøve og ta vannet mitt sånn at jeg skulle få slippe å ligge der og ha så store smerter. Så de tok da vannet mitt, og jeg ble litt borte vekk i det vannet mitt gikk. De sa at jeg skulle presse, og jeg presset og det som kom ut det var en fot, så de ble helt hysteriske og jeg ble mer og mer borte og fikk ikke med meg alt. Plutselig så kommer det inn masse folk, og de stresser rundt meg, og jeg ligger der å skjønner ingen ting, også ser jeg mamma i den andre enden som sitter der og gråter, og da skjønte jeg at nå har det virkelig skjedd noe.

De drar meg for å ta meg ned for å ta keisersnitt. De dro meg bortover gulvet i sykesenga, og selvfølgelig så satt jeg fast med noen ledninger, så jeg måtte skrike til dem å si at dem ikke kunne bare dra i meg, og da beklage de seg. Men de var så stresset. De tok meg bort til en heis, og den heisen virket jo ikke så da måtte de finne en annen heis, og hun ene sto å holdte igjen foten til Niklas som hadde kommet ut. Jeg kjente jeg ble mer og mer redd og ble borte ett minutt eller noe, også kom vi inn på operasjonsrommet, og da bærer de meg over til neste seng, og da fikk jeg bare en maske over meg som jeg fikk beskjed om å puste godt inn, og da ble alt svart. 

Jeg våknet igjen ved 15 tiden(?) og da lå jeg på et rom der dem overvåket meg. Jeg husker jeg bare så rett på en klokke som hang på veggen, og plutselig så kom det en sykepleier bort til meg og sa at mamma var på rommet og ventet sammen med Niklas. Så dem sa at dem skulle gå å hente mamma. Mamma og tanta mi kom ned til meg, og jeg var helt fjern. Jeg var vel litt neddopet enda, så jeg fikk ikke med meg alt. Jeg fikk endelig komme opp på rommet mitt, og der var Niklas. Jeg fikk endelig holde han, og han var så søt!Litt etter at jeg fikk han på meg så ble han litt grå aktig fikk jeg høre. Jeg var litt fjern så jeg fikk ikke med meg alt. Men så kom han seg igjen. Og noen timer etterpå så fikk jeg høre at Niklas "døde" i magen min under fødselen, men kom seg til livet igjen når de fikk tatt han ut ordentlig. Fødselen ble litt for vanskelig for Niklas, så han sluttet rett og slett å puste. Jeg ble overlykkelig for at han kom seg igjen, men han slet i mange dager etter fødselen med pusten sin, så vi ble liggende en stund på sykehuset. 
 

Tenkte jeg kunne lage ett innlegg om barseltiden min på sykehuset også!

1 Kommentar

Nina

14.02.2018 kl. 15:40
<3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no