hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Det å ha angst og depresjoner

  • 18.02.2018 kl.15:28


 

Enda en som skal skrive om det tenker sikkert du nå. Men det har blitt så normalt å åpne seg opp med det den dag i dag. Før så ville ikke mange åpne seg opp med det at man var deprimert og at man hadde angst. Mens nå så prater nesten alle om det, så det skulle vel nesten tro at alle i hele verdensbefolkning hadde det. Før så tenkte vel sikkert folk det at hvis man hadde angst for noe, eller var deprimert så var man ikke verdt noenting. Jeg aner ikke hva som var problemet før i tiden, men nå så tørr folk å si at man sliter, og det merkes fordi den dag i dag så er det mange som sliter. Det kan til og med være den siste personen man egentlig ikke tror sliter, som faktisk kanskje kan slite mest av oss alle. 

Jeg har i mange år slitt med depresjoner, det har jeg gjort i alt for mange år.. Jeg husker ikke engang når alt startet, men det var vel tidlig på barneskolen engang. Så det å være deprimert er noe jeg har lært meg å leve med. Jeg blir aldri ordentlig lykkelig, tror jeg da. Så langt igjennom hele mitt liv så har jeg aldri følt meg hundre prosent lykkelig. Det er synd og si det, men det er sant. Jeg kunne ønske jeg kunne ha vært kjempe lykkelig, og at jeg kunne ha skrytet av at jeg alltid har vært lykkelig, men da hadde jeg bare jugd. Jeg har jo egentlig mange ting å være lykkelig over, og jeg har alltid hatt mange grunner til å være lykkelig, men allikevel så føler jeg ikke at det er bra nok lykke. Jo, jeg er overlykkelig for at jeg har barn som er friske, og som har det bra i livene sine, og jeg er lykkelig over at Niklas overlede fødselen, og jeg er lykkelig for at jeg har en familie som er der for meg uansett situasjon, og det at jeg har alle i familien i nærheten av meg hele tiden, og jeg er lykkelig for at jeg har et sted å bo, og ett sted jeg faktisk kan bo trygt. Men allikevel så er jeg fremdeles ikke ordentlig lykkelig. Jeg vet ikke hva som mangler for at jeg skal bli kjempe lykkelig. Kanskje det er små ting, eller kanskje det ikke er noe i det hele tatt som hadde hjulpet på, jeg aner rett og slett ikke hva som skal til får at jeg skal være hundre prosent lykkelig. Kanskje det ikke går an å bli hundre prosent lykkelig, ikke vet jeg!

Jeg har også lenge slitt med angst, men kanskje ikke i like stor grad som mange andre. Jeg er veldig sånn at hvis jeg er i en situasjon der jeg ikke trives, da for jeg fort angst og vet ikke hva jeg skal gjøre av meg, noe som veldig ofte kan ende til at jeg gjør mange dumme valg. Jeg er redd for alt og ingenting. Er jeg i store folkemengder også, så kan jeg kjenne veldig mye på den angsten. Jeg kjenner jeg kan begynne å kaldtsvette og blir rett og slett kvalm og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har klart å bygd meg en liten boble om jeg kan kalle det det. Som jeg har klart å få litt rundt meg, sånn at jeg klarer å stenge litt ute om dere forstår. Men jeg har fremdeles lang vei å gå. Jeg kan ikke si at jeg føler at ting blir så mye bedre av at jeg nesten alltid sitter hjemme alene uten noen andre en barna mine eller familien. Jeg har begynt å stenge meg selv mer og mer inne, og jeg kjenner mer og mer på den angsten. Hvis jeg skal finne på noe, så får jeg veldig den følesen at "nei jeg orker ikke i dag, jeg tror jeg holder meg hjemme" det er så utrolig synd. Jeg vil så gjerne komme meg ut av den "angsten" men det er rett og slett vanskelig. 

Jeg har også alltid hatt angst for å ikke være bra nok som person som f.eks ikke bra nok som kjæreste (når jeg har det) ikke bra nok som venn, søster, datter, mamma, barnebarn ja dere skjønner sikker tegninga. Det er vondt å ikke føle seg bra nok. Når jeg tenker meg om så har jeg angst for mye. Jeg har angst for døden, ikke bare for meg selv, men for de rundt meg. Jeg har også fått angst for fødsler, og selvfølgelig det å få en fæl sykdom. Jeg har rett og slett angst for det å bare leve. Det er helt sykt for hvor mye angst man kan ha hvis man tenker på det. 

Så den beste løsninga er vel å ikke tenke på hva man egentlig har angst for. Bare det å slutte å være redd for den angsten man sitter med. 

2 Kommentarer

livetmitt93

18.02.2018 kl. 15:56
<3 <3

Helena Westergren

18.02.2018 kl. 16:49
<3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no