hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Mamma som 13, 16 og 22 år gammel

  • 01.03.2018 kl.19:36

Jeg ble mamma som 13, 16 og 22 åring. Har merket forskjell på det å bli mamma i de forskjellige årene.

 

Mamma som 13 åring

Det å bli mamma som 13 åring har vært alt annet en enkelt. Jeg slet så utrolig mye når jeg ble mamma så ung. Det er ikke bra i det hele tatt å bli mamma i en så ung alder, og det har jeg virkelig fått kjent på. For det første så var jeg jo bare barnet selv dessverre, så det å ta vare på noen flere enn bare meg selv på den tiden var rett og slett vanskelig. Så det endte med at jeg fikk veldig mye hjelp av mamma. Det var en lang periode Joachim kalte både meg og moren min for mamma, men da fant barnevernet ut at mamma fikk ta seg av det ansvaret med å være den han skulle kalle for mamma. Så det ble til at hun ble kalt for mamma, mens jeg ble kalt for Tina. Også forklarte vi han hele situasjonen etter vært, og helt siden 2014 så har han kun kalt meg for mamma, også kaller han moren min for Trine. Men han har hele livet blitt forklart at det er jeg som er den ekte mammaen, så det er det som har gjort alt så enkelt for oss i etter tid. 

 

 

Mamma som 16 åring

Når jeg ble mamma igjen som 16 åring, så tok jeg alt ansvar selv. Det var uvant og litt tungt. Jeg hadde mine dager der også da jeg bare begynte å gråte fordi jeg følte jeg ikke var bra nok som mamma. Men jeg fant jo fort ut at jeg var veldig flink allikevel. Jeg måtte bare ha trua på meg selv. Det var hos meg han ble rolig, og det var meg han ble knyttet til. Jeg vokste utrolig mye på den tiden jeg fikk Marius. Og det var ikke ofte jeg hadde hjelp når det gjaldt han. Fremdeles så er det jeg som har han mest, og det er ikke mye barnepass jeg har på han den dag i dag heller. Jeg har rett og slett blitt veldig avhengig av han, og liker aller best å ha han hjemme hos meg selv. 

 

Mamma som 22 åring

Nå som jeg ble mamma som 22 år, så har jeg i hvert fall merket stor forskjell fra tidligere. Jeg har ikke engang grått av fortvilelse fordi han har vært urolig. Så ja jeg merker at jeg har vokst, og jeg er ikke like ung lenger. Det er overraskende stor forskjell på nå og for noen år siden. Det er vel en grunn for at man i teorien skal vente til man har blitt "voksen" før man får barn. Og denne gangen er jeg faktisk helt alene også, og det har jeg ikke vært med de to eldste. 

 

Så min anbefaling er rett og slett å vente med å få barn til man føler seg voksen nok til å få barn. 

5 Kommentarer

livetmitt93

01.03.2018 kl. 21:15
<3

CamyReed

01.03.2018 kl. 21:21
du har virkelig vært tøff og sterk som har klart deg igjennom så mye. Jeg ble mamma for første gang som 26 og jeg har hatt mange tøffe tider, selv som voksen. Godt du anbefaler andre til å vente til de er "voksen" ha en kjempe fin kveld
CamyReed: Ja det har ikke vært enkelt, men utrolig hva man får til hvis man bare må ;-) Tusen takk, ha en fin kveld videre du også :-)

Mammatilto

11.03.2018 kl. 20:22
Tre barn i så ung alder må ha vært supertøft. Ser for meg sjokket for deg og dine nærmeste å oppdage at du var gravid og tøft hvordan alt blir snudd på hodet. Skjønner det må ha vært vanskelig, frustrerende og mye gråt, for så å gjøre det samme igjen få år senere. Igjen vanskelig og mye ansvar på ung person. Men det klarer du. Også igjen da en tredje gang hvor du i tillegg er alene. Bra å lese det går bedre nå. Du får stå på!:)
Mammatilto: <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no