hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Skal vi ha trekant?

 • 18.03.2018 - 21:00

Jeg kom plutselig på de festene jeg var på i min ungdom. Jeg tror jeg har løyet litt også, fordi jeg har sagt til folk at jeg begynte å drikke når jeg var 15 år gammel, men når jeg tenker meg om så begynte jeg allerede når jeg var 14, jeg fylte 15 det året. Men uansett det var egentlig ikke det som var poenget, haha!

Jeg var på mange fester når jeg var alt for ung. Jeg husker jeg ble invitert til strandfester om sommeren, og jeg hadde det super gøy hver gang. Og den første gangen husker jeg at jeg ble veldig full, men jeg hadde jo ikke drukket så mye tidligere, så jeg ble sikkert litt sånn typisk fjortissfull ;-) Veldig kleint å tenke på nå i ettertid men allikevel, haha!

Jeg begynte å drikke en del husker jeg, fordi jeg måtte komme meg litt over at som hadde skjedd meg tidligere, og jeg hadde vært mye deprimert, så det endte jo med at jeg ble med noen av venninnene mine og mange andre som var noen få år eldre enn oss, noen hadde vel fylt 18, men mange var også under 18 år gamle. 

Jeg var på mange hjemme fester, og endte det jo alltid opp med at jeg lå borte hver gang. Jeg dro aldri hjem, men det var mye med at det var litt vanskelig å komme seg hjem, så det ble til at jeg overnattet der de andre skulle overnatte. Jeg endte ofte opp i senger med en gutt eller en gutt å ei jente, eller bare ei jente. Det skjedde aldri noe, og jeg var ikke interessert til å gjøre noe. Men jeg husker spesielt en fest jeg var på, og da skulle jeg sove i en seng, og der skulle det også sove to til. Det var selvfølgelig ei jente og en gutt. Vi alle sov jo med klær på, det var ingen av oss som kledde av oss. Men jeg husker han ene gutten spurte om vi skulle ha trekant mens vi først skulle dele seng, haha. Men nei det var vel egentlig ingen av oss som var interessert i det, det var egentlig mest ment som en liten kødd, så nei det skjedde ikke, og heldigvis for det, haha!


(dette bilde her er det eneste fyllebildet jeg har fra fortiden, og heldigvis for det tror jeg!)
 

Jeg var også på en fest der to gutter kranglet om å få meg, og dem begge to var veldig interessert til å få meg på kroken. Jeg husker jeg var så kvalm på den festen, og alle kom innpå doen å pratet om at den ene ville datt og den andre ville det og det. Jeg ble jo veldig interessert i han ene som var der, så han andre ble jo så skuffet, og skulle ta livet sitt å hele pakka, så han la seg i veien med et håp om å bli påkjørt, men vi klarte å få han tilbake til huset, haha så utrolig dumt. Han spurte meg uansett opp til flere ganger om jeg ikke ville sove i senga sammen med han, men så sa jeg nei fordi jeg ville sove med han andre, og da ble han enda mer sur og ga oss den at vi kunne bare drite i å sove i senga hans i hvert fall, så da endte det jo opp med at vi sovnet på sofaen. Det var også vi to på samme sofa, og hun andre på den andre sofaen. Herregud så mye drama det var den kvelden, når jeg tenker meg om. Det er ikke alt jeg husker ifra den festen, men jeg husker det ble så ille at det var mange som bare reiste.

Det var faktisk alltid  noe drama som skjedde på alle de festene jeg var på. Alt dramaet kom av sjalusi over jenter og gutter. Det var jo engang jeg var på fest sammen med typen til bestevenninna mi. Han var selvfølgelig utro, og jeg prøvde å være en god venninne og sa det som det var til hun. Men typen hennes nektet og sa at jeg bare prøvde å gjøre alt for å ødelegge for forholdet dems. Jeg husker jeg var så lei meg og ville ikke dra på skolen engang, men etter noen dager så ringte venninna mi meg og sa at hun ville glemme alt som hadde skjedd, fordi hun hadde nemlig fått høre sannheten av hun som typen hennes faktisk var utro med, og sagt at det jeg sa var sant, så vi ble jo venner igjen. Herregud så mye drama som kan skje når man er ung, har sett at det er mye drama som kan skje når man ikke er så ung også, er en grunn for at jeg holder meg litt tilbake ;-) 

Når jeg tenker meg om, herregud så mye dumt man opplever de første gangene man begynner å drikke. Litt pinlig å dele alt dette her med dere, men det er jo litt morsomt å få vite litt om livet mitt når jeg var yngre. Tror faktisk ikke at det er så mange som vet om alt dette her. Ikke engang familien min, så nå fikk de vite noe nytt ;-)

Så en ekkel skygge hjemme i går

 • 17.03.2018 - 15:42

 

 

Som forventet så har det vært en veldig rolig helg så langt. I går satt jeg bare å så på filmer etter at Niklas hadde lagt seg. Jeg holdte til og med på å sovne på sofaen i går kveld, men klarte å holde meg våken en god stund allikevel. Jeg opplevde også noe utrolig usselt i går. Det er sikkert bare innbilning eller noe, men i går når jeg låste utgangsdøra mi, så snudde jeg meg å da så jeg en svart skygge som så ut som ett menneske ved døra til Marius. Det var utrolig ekkelt, og jeg vet ikke hva det var for noe, men det ble fort borte igjen. Jeg er så usikker på hva jeg skal tro å ikke, men jeg fikk en ekkel følelse, og jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord. Men uansett så gikk jeg bare å la meg rett etterpå å tenkte ikke noe mer over det. 

I dag er det heller ikke så alt for mye som skjer. Det blir nok bare en rolig dag, noe som er ganske godt for å være ærlig. Det er jo så herlig vær ute nå om dagen. Det er veldig kaldt i skyggen, men når sola har vært fremme så varmer den utrolig godt. Jeg har en liten håp på at det er våren som kommer nå. Jeg lengter så fælt til sommer, så det går an å sitte ute å bare kose oss. Har planer om å kjøpe inn noen bassenger utenfor her også. Ett stort ett til de store guttene, og ett lite ett til lille gutt. Jeg har også funnet ut at jeg må få kjøpt meg en grind til å ha ute på terrassen min til sommeren, så ikke Niklas detter ned trappa, så det må jeg få skaffet meg ganske snart. 

Det er ikke så enkelt

 • 16.03.2018 - 18:59

Nå er det fredag igjen, og nok engang så blir det en stille helg på meg. De to eldste guttene skal være borte i helga, så da blir det bare meg og Niklas. Det blir nok litt godt med en stille helg med bare ett barn, men samtidig så er det litt kjedelig å. Jeg vet aldri hva jeg skal finne på, og jeg begynner å bli så lei av å bare sitte hjemme, satt nok hjemme når jeg var uten bil for å si det sånn, haha. Men jeg eier ikke fantasi på å finne på noe, og ikke er det så enkelt å finne på noe med bare en liten tass når det er snø ute. Hadde det vært sommer så hadde det vært så mye koseligere og lettere å funnet på noe ute, men vi får bare se hva som skjer. Men herregud som jeg lengter etter sommer nå, alt er så mye bedre om sommeren!

 

Hvordan komme over eksen

 • 15.03.2018 - 18:30

 

For en god stund siden så gikk jeg igjennom verdens verste kjærlighetssorg. Jeg har hatt det så vondt at jeg klarer ikke å beskrive de smertene jeg satt med engang. Jeg gråt hver eneste dag i flere måneder, så ille at jeg hver eneste dag gråt meg til søvn. Jeg har aldri hatt så stor kjærlighetssorg noen gang. Og jeg har fremdeles ikke kommet meg over han hundre prosent enda, og nå i april så er det ett år siden det først startet. Jeg er ikke like ille lenger, og jeg har ikke gråtet over det i det hele tatt nå i 2018, men jeg bryr meg fremdeles så utrolig mye om han, og jeg er så ufattelig glad i han enda. 

Men her er noen tips som har hjulpet meg på veien!

- Ikke tenk på fortiden
Det var nemlig en feil jeg gjorde mye på førsten av bruddet. Jeg gikk bare å tenkte på alt vi hadde før, og det gjorde bare til at bruddet ble verre og at jeg bare lengtet til slik vi hadde det for en god stund siden. Så mitt første råd er å ikke tenke så mye på det som har skjedd i fortiden. Når jeg sluttet å tenke på det som hadde skjedd, men heller fokuserte på hvordan ting er og heller se fremover, så fikk jeg det mye bedre med meg selv med engang.

- Ta deg tid til å sørge
Det høres sikkert bare dumt ut, men det hjelper på å slippe følelsene sine løst og bare få ut alt av følelser i hele kroppen. For det er nemlig etter at du har fått sørget litt du faktisk kan komme deg videre å få det bedre.

- Ikke sitt å tenk på h*n hele tiden
Det er lettere sagt enn gjort, det kan jeg love deg. Men prøv så godt på kan å tenke på noe annet enn eksen din. Og for all del, ikke hør så mye på de sangene du hørte på mye når du var i ett forhold. Og ikke sitt å se på masse bilder av dere sammen, eller minner ifra da dere var sammen. Da vil man bare gjøre alt vondt verre. 

- Skriv ned alle de negative følelsene dine
Den har også hjulpet meg en del. Jeg skrev ned alt jeg tenke, og fikk virkelig ut alt jeg hadde på hjertet. Jeg kjente jeg ble lettere allerede etter at jeg var ferdig med å skrive ned alt. Så den er virkelig verdt å prøve. Den kan hjelpe mot alt, ikke bare mot kjærlighetssorg, men mot mye annet også.

- Bruk vennene dine eller familien din
Hvis du har det vondt, så prøv å finn på noe med vennene dine for å tenke på noe annet. Jeg har brukt barna mine til å tenke på noe annet, og det har hjulpet på mye. Jeg har nemlig ikke mulighet til å bare finne på alt mulig uten barna til stedet, så for meg så var det enklere å legge alt fokus på barna mine istedenfor vennene mine.

Prøv også å tenk på alt det negative som har vært i forholdet istedenfor å bare tenke på de positive tingene som har vært i forholdet!

Fødselen min som 13 åring

 • 14.03.2018 - 19:22

(Innlegget ble skrevet på min tidligere blogg.)

OPPLEVELSEN SKJEDDE I SEPT 2008

Når jeg skulle få Joachim som 13 åring, så bestemte sykehuset seg for at jeg måtte ta keisersnitt. Dem trodde ikke at det var så smart at jeg fødte på den "normale" måten fordi dem mente det at kroppen min ikke ville takle det. Hvis jeg hadde født på den "normale" måten så kunne jeg få problemer i senere tid. Jeg hadde egentlig termin i Oktober, men dem ville jo ta meg litt før. Ingenting ble helt som planlagt fordi fødselen startet før den egentlig skulle.

Jeg sov over i leiligheten til barnefaren. Jeg kjente jeg hadde så utrolig vondt i magen da jeg skulle til å legge meg. Jeg tenkte ikke noe over at det kunne være fødselen som var på gang, så jeg tenkte ikke så fryktelig mye over det. Jeg klarte å sovne til slutt, men sov veldig urolig den kvelden. Jeg sto opp tidlig på morgen etter og satte meg ned i sofaen får og se på en serie. Jeg kjente jeg begynte å bli tørst så jeg gikk for å finne meg noe å drikke. Når jeg tok tak i glasset så tok det skikkelig tak i magen min, og jeg klarte nesten ikke å stå på beina mine. Jeg fortet meg å ringte til mamma og lurte på hva som egentlig skjedde. Jeg var rett og slett veldig redd. Mamma ringe jo til sykehuset, også ringte hun til faren til barnefaren sånn at han kunne kjøre meg hjem. Han bodde like ved der jeg var, og mamma hadde et lite barn selv hjemme. Så han kjørte meg hjem, da jeg kom hjem så sto mamma i telefonen å pratet med hun ene på sykehuset. Jeg måtte ta over telefonen for å forklare litt nærmere hvordan det var. Jeg forklarte alt sammen, mens jeg gikk opp på rommet mitt å pakket det jeg skulle ha med på sykehuset. Jeg fikk selvfølgelig beskjed om å komme på sykehuset med engang for å ta en sjekk, hun regnet også med at jeg kom til å bli innlagt så lenge dem skulle ta planlagt keisersnitt. Så vi reiste bort, både jeg, barnefaren, mamma og mommo. 

Når vi kom på sykehuset så gjorde dem alt klart til å kjøre meg ned til operasjonsbordet. Fødselen var nemlig begynt, så dem måtte gjøre alt klart før barnet kom ut av seg selv. Så jeg fikk bedøvelse og et kateter som dem festet på meg. Jeg ble til slutt trillet ned. og jeg lå der å var livredd. Jeg var så redd for alt som skjedde. Jeg var jo veldig ung, så da er det nok veldig naturlig å bli litt redd. Det er nok ganske normalt for alle aldre når det gjelder en fødsel. Alt gikk så utrolig fort. Mye av det begynner å bli glemt. Men jeg husker jeg var veldig redd, og at jeg ble litt borte i min egen verden inni mellom. Jeg husker også at jeg kjente alt inni magen rikket på seg i det dem tok ut Joachim. Ikke lang tid etterpå så sa dem "Her er sønnen deres" og jeg ble så utrolig glad når jeg fikk se han. Det var ikke lenge jeg fikk se han før dem tok han vekk for å måle og veie han og sånne ting. Jeg ble trillet bort på et annet rom der jeg måtte ligge til bedøvelsen ble borte. 

Jeg husker jeg ikke likte å ligge der nede. Det var flere som lå der, og det var noen som jobbet som satt der nede. Jeg lå der å så meg rundt, og hadde ikke følelser i beina mine, og hadde full panikk for at jeg ikke skulle få tilbake igjen følelsene. Jeg fikk i hvert fall kjent på hvordan det er å være lam, og det håper jeg aldri kommer til å skje med meg.

Dem kom ned med barnet mitt en liten tur, og jeg fikk prøve å amme han, noe som gikk overraskende bra. Det var ikke lenge dem var der før dem tok han igjen. En liten stund etterpå så kom mommo og ei som jobbet på sykehuset å hentet meg, og da kom jeg innpå rommet mitt sammen med den nydelige sønnen min. 

 

Det var helt ufattelig at han var min, jeg fikk ikke helt opp øyene mine for at han var min. Det var så mange tanker i hodet mitt den tiden. Jeg var så utrolig glad for at jeg hadde fått en så fin sønn, men jeg hadde så utrolig mye problemer med meg selv. Og jeg kjente så godt på de smertene jeg hadde etter keisersnittet. Jeg hadde ganske så mange tanker i hodet på den tiden. Jeg slet også veldig mye med fødsel`s depresjon, noe som jeg slet mye med i lang tid etter også!

 

"Toppbloggere legger seg under kniven, så hvorfor ikke gjøre det samme"

 • 14.03.2018 - 14:15

 

Jeg fikk litt god respons på mitt innlegg i går om kroppspress, og det å være fornøyd med seg selv uansett hvordan kroppen ser ut. Jeg har merket at alt for mange tydeligvis blir alt for påvirket av andre bloggere, og da spesielt toppbloggere. Det er helt greit at mange ser opp til de som er toppbloggere, og at de vil ha de samme kroppene, men jeg synes det blir alt for mye av plastikkoperasjon. Selv om mange toppbloggere har lagt seg under kniven så betyr ikke det at du må gjøre det samme. Jeg synes vi alle skal være fornøyde sånn vi ser ut. Dere ser jo selv hvordan de toppbloggerene har slitt. Dem la seg under kniven fordi dem var usikre på kroppene sine, men de har ikke fått det noe bedre med seg selv for det. 

Det virker som at alt for mange jenter legger seg under kniven fordi forbildet ditt har gjort det. Og det synes jeg blir en helt feil holdning å ha. Uansett hvor mye man ser opp til en person så trenger man ikke å gjøre det samme som det de har gjort. Nå skal ikke jeg bare sitte å prate om kropp, men jeg synes bare at det har blitt litt for mye påvirkning i det siste, og det er så utrolig dumt. Og det å samtidig skylde på de toppbloggerne som har operert seg synes jeg blir helt feil. For det er ingen som har sagt at DU må gjøre det, fordi den og den personen har gjort det.

Det er så utrolig viktig å lære seg selv å elske den kroppen man har, istedenfor å bare tenke på operasjoner så fort  man ikke føler seg bra nok. Jeg vil heller anbefale å trene deg til den kroppen du ønsker istedenfor. 

Kroppspresset blir større - lær deg å elske deg selv

 • 13.03.2018 - 13:50

Det er helt sykt at verden har blitt så fæl når det gjelder kvinne kroppen, eller kropper generelt. Jeg kjenner så fælt på det dag inn og dag ut. Vi alle skal være så fine og flotte. Vi jenter skal være tynne og veltrente og vi skal ha store Kim K rumper og vi skal ha store pupper og fylte lepper. Jeg kjenner så godt på all det presset at det er helt fælt. Jeg har aldri vært misfornøyd med rumpa mi, men nå i senere tid så føler jeg at rumpa mi ikke passer inn i vår verden. Jeg har alltid mislikt puppene mine fordi jeg synes de er for småe, og jeg har bare mer og mer lyst til å operere de når jeg ser hvilken verden vi er i, men det er noe som har holdt meg igjen enda, og jeg er rett og slett for redd for å endre på det, men lysten er der så utrolig mye, men mest sannsynlig så skjer ikke det meg. Leppene mine har jeg ikke følt noe press på, fordi jeg har alltid vært super fornøyd med størrelsen på leppene mine. Bare hør på meg nå, nå begynner jeg. Det er helt sykt at vi skal bli så opptatt av alt dette her. 

Jeg skal lære meg og bli fornøyd med meg selv, og det håper jeg at alle andre kan gjøre også. Jeg tror heller ikke at vi vil føle oss så mye bedre etter operasjoner heller. Uansett hva vi gjør med kroppene våres, så kommer vi fremdeles ikke til å bli fornøyde, og vi kommer uansett til å føle på det presset vi har. Har man operert seg så får man høre masse fælt om det, spesielt hvis man er åpen om det på sosiale media. Men hvis vi er naturlige så får vi høre det da også, fordi da får vi høre dag inn og dag ut at vi ikke ser bra nok ut fordi vi har ikke store nok bryster eller stor nok rumpe. 

Det har faktisk blitt så ille at jeg ikke turte og legge ut dette bilde her på søndag, fordi jeg syntes det så ut som at jeg hadde litt mage på bildet. Hvor sykt er ikke det. Jeg blir skremt av meg selv rett og slett. Men nå skal jeg bare gi totalt faen. Jeg er normal, jeg har født tre barn. Jeg skal være så utrolig fornøyd. Nå får jeg sikkert høre av noen at det jeg sier er helt sykt, og at det ikke ser ut som at jeg har fått barn, og at jeg nå legger enda mer press på folk. Men det er ikke sant. Det er nok press som det er allerede og jeg viser en naturlig kropp, og våres naturlige kropper er fantastiske og det er en grunn for at vi har de kroppene vi har. Tenk om vi alle skulle ha vært like, hvor fælt hadde ikke det vært?

Dere merker sikkert allerede nå hvor usikker jeg er på min egen kropp, og jeg vil ikke at dere skal føle mer press på grunn av det jeg sier eller det at jeg legger ut bilder av meg selv sånn. Men det jeg vil frem til er at vi alle må lære oss å bli fornøyde med de kroppene vi har. Snart er det sommer og vi kommer til å se enda mer kroppsbilder på instagram, snapshat og blogger, og vi kommer til å se mange som går rundt i bikini på stranda. Men da må ikke vi som er litt usikre på oss selv føle på alt, så vi ikke skal tørre og vise oss. Vi må bare være fornøyde med at vi ser ut slik vi ser ut. Vi lever i 2018 og det kommer bare til å utvide seg mer og mer jo lengre frem i tid vi kommer, så hvorfor ikke bare være fornøyde med oss selv og lære de neste barna at det beste er å ha den kroppen vi har, istedenfor å bare operere så fort vi føler oss usikre. For det er faktisk ikke noe galt med oss.

Det er en grunn for at folk opererer seg, det er jo fordi dem er usikre, men som regel så blir ikke den usikkerheten borte, man blir bare mer og mer usikker og da bare fortsetter man å operer seg og plutselig så går man på en skikkelig smell. Vi jenter som er usikre vi må bare jobbe med oss selv, og bli fornøyde med de kroppene vi har. Og hvis vi klarer å elske oss selv for sånn vi ser ut, så kommer også alle andre til å like slik vi ser ut, fordi vi lyser av selvsikkerhet!

Hver fornøyde med kroppene deres sånn de er. Vi må lære oss å leve med at vi er født sånn og skal være sånn. Å vil man se litt bedre ut for å føle seg litt bedre, så er det bedre å trene enn å operere seg.

DEL GJERNE INNLEGGET VIDERE, HVIS DU ER ENIG I DET JEG SIER!

Marius ble overlykkelig av å komme ut av hjemmet

 • 12.03.2018 - 14:12

(Ser virkelig at håret mitt er slitt :O)
 

Jeg sitter her nok engang uten bil, og jeg kjenner jeg bare blir mer og mer rastløs og føler meg nesten litt fanget i mitt eget hjem. Jeg forstår virkelig ikke de som ikke har førerkort eller bil, det må da være utrolig vanskelig? På en annen side så vet jo ikke dem hvordan det er å ha bil til vanlig, så det blir vel ikke helt det samme for dem som for oss som er vandt til å bare sette oss i bilen å kjøre. 

Jeg har heldigvis fått Marius i barnehagen i dag. Han hadde så godt av å komme seg i barnehagen igjen i dag. Han har lengtet etter barnehagen, og var så klar og syntes det var så godt når vi kom inn til barnehagen i dag tidlig. Jeg forstår han så godt, det er jo ikke noe morsomt å bare sitte hjemme hele tiden når man er barn. Det er ikke noe morsomt for voksne heller. Jeg merket det på han at han ble mer og mer rastløs av seg han også. Ikke hadde han noen å leke med på dag tid, bortsett ifra lillebroren sin selvfølgelig. Så det ble jo bare til at han satt på nettbrettet, og det er i hvert fall ikke sunt for en 6 åring. Så nå håper jeg bare at det er noen som kan fikse bilen min snart, sånn at vi kan leve som vanlig igjen. Det blir liksom ett spørsmål hver dag om han får kommet seg i barnehagen eller ikke.

En sånn søndag

 • 11.03.2018 - 20:26

 

I dag er det en skikkelig søndags dag for meg. Jeg har ikke ordnet meg i dag i det hele tatt, men har fått renset ansiktet mitt, og har tatt en liten tannbleking. Jeg tror jeg må kjøpe meg en annen type tannbleking, fordi den jeg bruker nå synes jeg er så utrolig ubehagelig. Jeg takler ikke å ha den tannskinna i munnen, jeg kjenner jeg blir skikkelig kvalm av det, haha. Jeg har aldri taklet å ha sånne type ting i munnen. Nå går jeg bare med minst mulig klær og skal ligge under pleddet mitt å bare slappe av med en film eller to. Jeg har små vondt i hodet, og er rett og slett skikkelig sliten nå for å være ærlig. Så nå skal jeg virkelig slappe av før jeg skal gå å legge meg for kvelden.

Verste maten ble til den beste maten

 • 11.03.2018 - 16:33

 

 

Jeg har noen barn som er litt kresne på mat veien, og det skal ikke jeg si så mye på for det er nemlig jeg også. Men jeg synes at jegergryte kan være godt. Før så lagde jeg jegergryte med ris og brukte vanlig kjøtt å ha oppi gryta. Marius var en av de barna som ikke likte den retten, så jeg fikk ikke lov til å lage den maten noe mer mens han var hjemme. Men jeg liker jo den gryta, så da tenkte jeg at jeg heller kunne mikse litt på den gryta. 

Jeg sa ingenting til Marius, men jeg kjøpte inn jegergryte og byttet ut risen med potetstappe, også byttet jeg ut kjøttet med kyllingkjøttdeig og bacon, å plutselig så ble den gryta til en av de beste matrettene til Marius. Så nå maser han om den middagen veldig ofte. Så den verste matretten ble til enn av de beste matrettene han får ;-)

Mars i fjor

 • 10.03.2018 - 19:43

Mars i fjor var mye annerledes enn mars måneden i år. I fjor så var jeg faktisk gravid på denne tiden her. Det var faktisk i mars jeg skulle få vite hva som skjulte seg i magen min.. Jeg hadde i en så lang periode en følelse på at jeg ventet ei lita jente. Alle symptomene jeg hadde på starten av graviditeten tydet mye på at det var ei jente som skjulte seg i magen min. Men når jeg skulle dra for å ta ultralyden så var det en sterk magefølelse som sa meg at det var en gutt som skjulte seg i magen min, og magefølelsen min hadde så rett for jeg ventet en perfekt gutt!

Det var ikke bare det at jeg var gravid som gjorde mars i fjor annerledes. Det var heller nesten ikke noe snø ute på starten av mars, og i midten og slutten av mars så var det ikke noe snø ute i det hele tatt. Og ikke nok med det, vi hadde også rundt 16-17 varmegrader ute i mars tider i fjor. 

Nå har vi jo ikke kommet så alt for langt ut i mars enda, men det er fremdeles mye snø ute enda, så jeg er ganske sikker på at mars i år kommer til å være mye kaldere enn mars i fjor.

Her er noen bilder som ble tatt i mars 2017!

 


 

 

 

De bildene ute her ble faktisk tatt den 25 mars i fjor

 

Så igjennom klærne til Niklas♥

Jeg tok mye mer bilder enn det her, men den jeg lagret jo alt på den eksterne harddisken min, og den sluttet å fungere i sommer engang. Så jeg har fremdeles ikke fått tilbake bilene mine!

Forvirret, og litt usikker på livet

 • 10.03.2018 - 11:38
Nå går vi heldigvis mot våren igjen, og det er jeg så glad for. Jeg har seriøst ikke hatt noe motivasjon i meg i det hele tatt på flere måneder nå. Jeg har jo slitt med mitt, og jeg har prøvd alt for å få tilbake all lyspunkt i livet, men skal jo innrømme at det har vært vanskelig nå i vinter. Jeg håper at jeg kommer til å få mer motivasjon på alt nå mot våren og fremover. Jeg har jo ikke hatt det så vondt på flere måneder heller. Jeg har for så vidt hatt det ganske greit i hele 2018. Men jeg har fremdeles ikke hatt noe motivasjon i meg i det hele tatt. Det er så mye jeg har hatt lyst til, og mye jeg har hatt lyst til å utføre, men så er det den motivasjonen til å fullføre det. Jeg både håper og tror at alt vil bli så mye enklere nå mot våren og sommeren. 

Jeg har i det siste settet meg masse planer, men så har ingenting blitt fullført. Hva som har gjort at jeg ikke har klart å fullføre alle planene mine det vet jeg faktisk ikke. Kanskje jeg har settet for høye krav for meg selv så det har blitt vanskelig, eller kanskje jeg bare rett og slett har vært for lat. Nei, jeg må seriøst ta tak i meg selv. Ikke sette for høye mål og forventninger av meg selv, for da blir det rett og slett litt for mye, og da er det enkelt å gi litt f... fordi jeg ikke klarer det jeg vil. Så jeg må slutte å prøve så hardt på det jeg vil gjøre, og heller ta det i små skritt. Jeg må rett og slett prøve å tenke litt mer positivt på de små tingene i livet mitt. 

Jeg har det jo egentlig sånn passe bra, så hvorfor kan jeg ikke bare få tilbake all energi og masse motivasjon til livet. Jeg savner det å leve livet, og ikke bare det å tenke på livet, men heller fullføre alt jeg vil her i livet. Jeg er en fæling på å bare tenke på at jeg har lyst til, men som jeg ikke gjør. Så nå kan vinteren bli bli borte, og sommeren kan komme med masse motivasjon til meg ;-)

Utrolig hva man blir avhengig av

 • 08.03.2018 - 14:28
Sånn her har dagene mine gått i det siste. Jeg sitter nok en gang bare hjemme, ikke har jeg en bil som fungerer lenger, så jeg har blitt sittende hjemme helt siden tirsdag. Ikke så fryktelig morsomt å bli uten bil. Man merker det at når man er vandt til å klare seg på egenhånd, og kan kjøre bil når man vil og hvor man vil så er alt så mye enklere, men når man plutselig blir sittende uten noen ting, så føler man seg hjelpeløs og avhengig av andre. Marius har ikke fått kommet seg i barnehagen heller, men har er uansett veldig glad for å kunne få være hjemme, så det er jo ikke det største problemet. Men det å ikke få kommet seg på butikken engang uten å måtte ha hjelp, det er frustrerende. Jeg fikk noen til å kjøre meg i går da, så jeg har jo det jeg trenger, men allikevel så er det så kjedelig å måtte mase på andre fordi jeg kanskje mangler en liten ting på butikken. 

Det høres jo ut som at jeg har vært uten bil i evigheter, og jeg føler at jeg har vært uten bil i evigheter, men jeg har faktisk bare vært bil løs i to dager, haha. Heldigvis så er det en som skal se på bilen min i helgen, og mest sannsynlig så er det bare en liten fille ting, så bilen min blir nok i orden i løpet av helga. Hadde jeg hatt bil, så hadde jeg nok sikkert sittet hjemme å ikke gjort så mye annerledes uansett, men det er det at når man først blir sittende å ikke kan gjøre det man vil, da vil man plutselig alt mulig rart. Det er egentlig helt sykt å avhengig man blir av en bil når man er vandt til å ha en. 

Niklas 7 måneder

 • 03.03.2018 - 19:11

Nå er Niklas allerede 7 måneder gammel. Jeg syntes de månedene går så alt for fort. Niklas har nå fått 4 tenner i munnen, og er veldig humørsvingene. Han går fra å være veldig blid til å plutselig hyl gråte, men det kan jo være litt med munnen hans å gjøre. Han har også allerede begynt å små trasse om han ikke får det som han vil. Jeg hadde ikke trodd at han skulle begynne sånn i en så ung alder, men der tok jeg feil. Men han er fremdeles en veldig blid og fornøyd gutt også! Og han elsker oppmerksomhet av både voksne og barn. Han er spesielt glad i andre barn.

 

Litt om Niklas!

♥ Han lyder Navnet sitt

♥ Han liker ikke når jeg går bort, da hender det at han begynner å gråte.

♥ Han har begynt å studere mennesker.

♥ Han kan å rulle fra rygg til mage, og det har han gjort siden han var 6 måneder. Han har enda ikke lært seg å snu fra mage til rygg.

♥ Han klarer å holde i flaska si, men er alt for lat til å gjøre det. 

♥ Han elsker å stå og hoppe mens har blir holdt. Det er også noe han har gjort en god stund allerede.

♥ Han har begynt å studere lekene sine på en annen måte en tidligere, og han prøver stadig å gjøre noe nytt med lekene sine.

Månedens oppsummering februar

 • 28.02.2018 - 22:00

Nå er februar over for i år, og vi kommer inn i mars. Det vil si at nå kan det ventes litt mer varme i luften, og våren kommer snart for fult. Jeg gleder meg så fælt til det blir ordentlig vår i luften, og at sommeren snart kan komme. Jeg er så lei av vinteren nå at jeg får ikke sagt det nok. Jeg er ikke noe vinter jente i det hele tatt.

Opptur

Den 10 februar så var vi på sykehuset igjen med en liten oppfølging av hoftene til Niklas. Han slet jo med umodne hofter når han var baby, etter at han hadde ligget i seteleie i magen min. Så han måtte bruke pute en liten stund. Han ble jo bra igjen av puta, men det var vanlig med en liten oppfølging igjen når han ble 6 måneder for å sjekke at det fremdeles var i orden, og hoftene hans var kjempe fine. Det var virkelig gode nyheter å få.

Nedtur

Nå i det siste så har det vært en del tenner som har vært på tur i munnen til Niklas, så det har vært noen dager med masse grining, og mye forkjølelse. Han har snart 4 tenner i munnen sin. De to tenne som er nede fikk han opp i januar, og nå har han fått opp en til oppe, også er det enda en som sprenger seg frem i munnen hans nå. Så han er litt urolig om dagen, noe som er litt slitsomt, men det er jo ikke noe godt å ha vondt i munnen, så jeg synes veldig synd på han.

Været

Nå i februar har det vært mange dager mens det har vært veldig kaldt ute, nesten litt for kaldt for å være ærlig. Sola har også begynt å komme frem litt i det siste, og i sola så har det faktisk vært litt små varmt. Vi har kjent at sola varmer litt mer enn det det har gjort ellers i vinter, så nå håper jeg at våren snart kommer for fult.

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Marius har blitt 6 år gammel. Det har vært en veldig stor dag for Marius å fylle 6 år. Det er noe han har ventet på i en god stund. Han har virkelig gledet seg til bursdagen sin, og er veldig klar for å bli skolegutt. Han har vel tellet dager helt siden jul faktisk, haha.

Tanker

Jeg har søkt barnehageplass til Niklas, noe som uroer meg bitte litt. Jeg kjenner jeg gruer meg så fælt til å sende han i barnehagen når han bare er 1 år gammel. Jeg synes det er så tidlig, og vil helst ha han hjemme ett halvt år til i hvert fall. Men allikevel så vet jeg at han kommer til å stortrives i barnehagen, å han kommer til å ha mange andre barn å leke med, og jeg får kommet meg ut av huset og få ett litt mer sosialt liv, noe jeg vet kommer til å bli litt godt.

Mest leste innlegg

Samlivsbrudd med barn i bildet
Hadde sex som 12 åring
Den nye gutten får ikke flytte inn

Instagram HER / Facebook HER / snapshat: tinaandreassen

Merk alt til barnehagen og skolen

 • 28.02.2018 - 20:27

//SPONSET//


Det er ingen hemmelighet at med barn i barnehagen så er det en ting som er utrolig viktig å gjøre, nemlig det å merke alle klær og ting. Jeg skal innrømme at jeg har vært veldig sløv der før, og det har virkelig straffet seg. Det er masse klær i fra barnehagen til Marius som har blitt borte, og det er veldig synd å måtte kjøpe mye nytt fordi klærne har blitt rotet bort eller blitt plassert til feil plass så noen andre barn har fått det med seg hjem. Så hvis man merker klærne så slipper man enkelt å greit å miste klær i barnehage eller skole, og det blir mye enklere for de ansatte å vite hva som tilhører hvert barn.

 

Det er veldig fine merkelapper, og du kan enkelt velge design selv så det passer til akkurat DITT barn. Og det er enkelt å se navnet på de merkelappene. Man kan selv velge om man vil ha klistremerker eller strykemerker, og begge deler tåler vaskemaskin og oppvaskmaskin. Dem har super rask levering! For å bestille så kan du enkelt bestille på LAPPELITEN.NO!

En travel morgen

 • 25.02.2018 - 10:00

Nå er det søndag allerede og det vil si en travel morgen for meg. I dag skal jeg nemlig ordne til bursdagsselskapet til Marius og min lillebror Aksel. Han hadde bursdagen sin den 13, men har ikke fått feiret enda, så da feirer vi heller bursdagen hans sammen med Marius. Marius har jo ikke bursdagen sin enda, han fyller ikke år før den 28, men jeg har valgt å feire den nå i helgen istedenfor. Så nå må jeg bare få ordnet med det siste her før alle gjestene kommer. Det blir nok en kjempe fin dag med familien samlet igjen. Nå er det en stund siden vi alle var ordentlig samlet føler jeg, så da var det vel på tide igjen ;-)

Nå må jeg forsette det jeg holder på med, også kommer det nok noen bilder av dagen senere i kveld eller i morgen!

Det å ha angst og depresjoner

 • 18.02.2018 - 15:28


 

Enda en som skal skrive om det tenker sikkert du nå. Men det har blitt så normalt å åpne seg opp med det den dag i dag. Før så ville ikke mange åpne seg opp med det at man var deprimert og at man hadde angst. Mens nå så prater nesten alle om det, så det skulle vel nesten tro at alle i hele verdensbefolkning hadde det. Før så tenkte vel sikkert folk det at hvis man hadde angst for noe, eller var deprimert så var man ikke verdt noenting. Jeg aner ikke hva som var problemet før i tiden, men nå så tørr folk å si at man sliter, og det merkes fordi den dag i dag så er det mange som sliter. Det kan til og med være den siste personen man egentlig ikke tror sliter, som faktisk kanskje kan slite mest av oss alle. 

Jeg har i mange år slitt med depresjoner, det har jeg gjort i alt for mange år.. Jeg husker ikke engang når alt startet, men det var vel tidlig på barneskolen engang. Så det å være deprimert er noe jeg har lært meg å leve med. Jeg blir aldri ordentlig lykkelig, tror jeg da. Så langt igjennom hele mitt liv så har jeg aldri følt meg hundre prosent lykkelig. Det er synd og si det, men det er sant. Jeg kunne ønske jeg kunne ha vært kjempe lykkelig, og at jeg kunne ha skrytet av at jeg alltid har vært lykkelig, men da hadde jeg bare jugd. Jeg har jo egentlig mange ting å være lykkelig over, og jeg har alltid hatt mange grunner til å være lykkelig, men allikevel så føler jeg ikke at det er bra nok lykke. Jo, jeg er overlykkelig for at jeg har barn som er friske, og som har det bra i livene sine, og jeg er lykkelig over at Niklas overlede fødselen, og jeg er lykkelig for at jeg har en familie som er der for meg uansett situasjon, og det at jeg har alle i familien i nærheten av meg hele tiden, og jeg er lykkelig for at jeg har et sted å bo, og ett sted jeg faktisk kan bo trygt. Men allikevel så er jeg fremdeles ikke ordentlig lykkelig. Jeg vet ikke hva som mangler for at jeg skal bli kjempe lykkelig. Kanskje det er små ting, eller kanskje det ikke er noe i det hele tatt som hadde hjulpet på, jeg aner rett og slett ikke hva som skal til får at jeg skal være hundre prosent lykkelig. Kanskje det ikke går an å bli hundre prosent lykkelig, ikke vet jeg!

Jeg har også lenge slitt med angst, men kanskje ikke i like stor grad som mange andre. Jeg er veldig sånn at hvis jeg er i en situasjon der jeg ikke trives, da for jeg fort angst og vet ikke hva jeg skal gjøre av meg, noe som veldig ofte kan ende til at jeg gjør mange dumme valg. Jeg er redd for alt og ingenting. Er jeg i store folkemengder også, så kan jeg kjenne veldig mye på den angsten. Jeg kjenner jeg kan begynne å kaldtsvette og blir rett og slett kvalm og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har klart å bygd meg en liten boble om jeg kan kalle det det. Som jeg har klart å få litt rundt meg, sånn at jeg klarer å stenge litt ute om dere forstår. Men jeg har fremdeles lang vei å gå. Jeg kan ikke si at jeg føler at ting blir så mye bedre av at jeg nesten alltid sitter hjemme alene uten noen andre en barna mine eller familien. Jeg har begynt å stenge meg selv mer og mer inne, og jeg kjenner mer og mer på den angsten. Hvis jeg skal finne på noe, så får jeg veldig den følesen at "nei jeg orker ikke i dag, jeg tror jeg holder meg hjemme" det er så utrolig synd. Jeg vil så gjerne komme meg ut av den "angsten" men det er rett og slett vanskelig. 

Jeg har også alltid hatt angst for å ikke være bra nok som person som f.eks ikke bra nok som kjæreste (når jeg har det) ikke bra nok som venn, søster, datter, mamma, barnebarn ja dere skjønner sikker tegninga. Det er vondt å ikke føle seg bra nok. Når jeg tenker meg om så har jeg angst for mye. Jeg har angst for døden, ikke bare for meg selv, men for de rundt meg. Jeg har også fått angst for fødsler, og selvfølgelig det å få en fæl sykdom. Jeg har rett og slett angst for det å bare leve. Det er helt sykt for hvor mye angst man kan ha hvis man tenker på det. 

Så den beste løsninga er vel å ikke tenke på hva man egentlig har angst for. Bare det å slutte å være redd for den angsten man sitter med. 

Min aller første gang

 • 16.02.2018 - 20:13

Min første bestevenn

- Min første bestevenn, det var faktisk Janne Kristina. Hun er fremdeles ei som jeg tar som en bestevenn. Selv om vi kanskje ikke møtes hver eneste dag, så er det slik at når jeg først møter henne, så har vi så mye å prate om og alt faller så naturlig. Det blir aldri stille, og det er akkurat som om at jeg pratet med henne i går, men så har jeg kanskje ikke pratet med henne på flere uker eller måneder. Og hvis det er noe, så kan jeg prate med henne om alt. Vi har virkelig vært med på hverandres oppturer og nedturer. 
 

Første gangen jeg sminket meg

- Jeg begynte å sminke meg litt i en tidlig alder, men det var bare mens jeg var hjemme. Jeg tror jeg var rundt 8-9 år når jeg begynte å sminke meg for første gang. Jeg sminket meg hver eneste dag mens jeg var hjemme, men når jeg begynte å sminke meg fast før jeg skulle på skolen å sånn var i 6-7 klasse tror jeg. Noen synes det er litt tidlig, mens andre synes at det er ganske normalt. Når jeg tenker på det den dag i dag så er det jo litt tidlig å begynne å sminke seg til man skal på skolen allerede som 11-12 åring, men jeg tror det nesten har blitt litt mer normalt i dag enn da - skremmende nok. 
 

Min første kjæreste

- Den første kjæresten jeg hadde var når jeg gikk i 6 klasse tror jeg. Jeg har hatt mange små forhold før det også, men det var i 6 klasse jeg faktisk var sammen med en fyr i ca et halv år tror jeg det var. Jeg vil ikke dele noe navn på bloggen, men uansett jeg husker det veldig godt. Det var vel min første "ekte" kjærlighet faktisk, haha. Husker jeg var helt ifra meg når det ble slutt, det var så utrolig vondt og i hvert fall når det ikke tok så lang tid før han hadde funnet seg ei annen ei som han ble sammen med (kleint å tenke på den dag i dag). Dere kan jo tenke dere hvordan man egentlig er i 6 klasse, haha. Men det er utrolig at jeg faktisk var sammen med han en stund, og venninna mi var sammen med broren hans, haha, huff det var tider :-P 

 

Min første fest

- Min første fest var jeg på når jeg var 15 år gammel, da ble jeg invitert til en fest som de kalte for pimp and hoe eller noe. Jeg husker jeg var sykt nervøs for å dra på den festen. Jeg ble først veldig gira på å dra på min første fest, men skal innrømme jeg fikk kalde føtter når dagen kom. Jeg ble plutselig veldig usikker på om jeg skulle bli med, men jeg var jo litt nysgjerrig også, så det ble jo til at jeg ble med de andre venninnene mine på min alder, og de eldre gutta dems. Og selvfølgelig så var det mange eldre single gutter der som prøvde alt de kunne på oss yngre jenter som også var single. Jeg husker jeg ble spurt om jeg ville bli med han ene hjem. Han mente han bare skulle passe på meg, men han var så på meg hele kvelden så jeg takket nei og da husker jeg han ble litt sur, men heldigvis så var det andre oppegående gutter der som sa til han at han bare kunne dra fordi jeg ikke ville, og det måtte han bare respektere. Så han ga seg heldigvis, å jeg ble sovende på sofaen til han som hadde festen sammen med mange andre folk. Jeg husker faktisk at jeg ble litt små redd når han ene var så på at jeg skulle bli med han hjem. Jeg skjønte jo veldig fort hva han egentlig var ute etter, men han klarte ikke å lure denna frøkna nei. 

 

Min første leilighet

- Min første leilighet var en veldig liten, men veldig koselig leilighet. Der flyttet jeg sammen med pappaen til Marius mens jeg gikk gravid. Jeg var da 16 år når jeg flyttet dit. Jeg husker det var så utrolig skummelt å skulle sove i et annet sted en hjemme hos mamma. Jeg har jo aldri likt å sove borte, men når jeg flyttet for meg selv så måtte jeg jo bare bli vandt til å sove i mitt eget hjem. Jeg husker jeg hørte lyder over alt, og jeg var skikkelig hus redd faktisk, haha. Men herregud så stolt jeg var når jeg endelig hadde fått egen leilighet uten at mamma skulle bestemme. Vi flyttet faktisk inn i den leiligheten 25 desember 2011. Rett etter juleaften så flytter vi, haha. Vi var jo forberedt på det da, så vi fikk jo ganske mye vi hadde brukt for i vår første leilighet til jul. 
Første gangen jeg trente på treningssenter
- Første gangen jeg begynte å trene på et treningssenter var faktisk etter at jeg fikk Marius. Jeg var veldig opptatt av at jeg ville ha en perfekt kropp etter graviditeten med han, men det har nok mye med alderen min å gjøre, og ikke minst kropps presset som er her. Jeg skal også innrømme at jeg alltid har vært veldig opptatt av min egen kropp, og har alltid ville ha hatt en fin kropp. Jeg skal ærlig si at jeg aldri har fått den kroppen jeg ville ha, men jeg har vært passe fornøyd. Det negative er at etter at jeg sluttet å trene på treningssenteret så begynte jeg å gå ned i vekt litt etter litt, og jeg har aldri helt klart å få tilbake normal vekten min.
 

Min første ferie som voksen

- Min første ferie som "voksen"-- Det var i 2013, da ble jeg invitert til å være med hun ene tanta mi til Spania. Da var det så lenge siden jeg hadde vært på en ordentlig ferie, så jeg takket selvfølgelig ja til det, og det beste var at den turen ble jeg spandert på. Husker jeg var sykt nervøs for å stikke ifra min daværende samboer og barn, men klarte uansett og nyte fritiden min i et annet land. Jeg lå mye på stranden og rundt bassenget. Lengter etter en syden tur igjen nå kjenner jeg.

 

Den nye gutten får ikke flytte inn

 • 15.02.2018 - 19:59


 

Er det en ting jeg har funnet ut om meg selv etter at jeg ble singel, så er det at jeg er nok mer ei forhold`s jente enn ei som liker å være singel, selv om singel livet så langt har vært litt godt også. Men det er nok mye med det at alt er så mye enkelere når man er i ett forhold, spesielt når man har barn. Men samtidig så har det vært litt godt å være singel også fordi da har jeg kun hatt meg og barna å tenke på. 

Jeg har ikke vært mye singel i mitt liv, jeg har stort sett bare vært i et forhold. Jeg har alltid vært i lange forhold, så det å plutselig bli singel etter mange år i ett forhold er veldig uvandt. Sist jeg var singel så var jeg bare 15 år gammel, det er litt sykt å tenke på. Å da hadde jeg kun ett barn, og jeg bodde fremdeles hjemme hos moren min, så jeg var aldri alene. Nå så har jeg plutselig tre barn å er alene, og bor alene sammen med barna mine.

Så jeg må innrømme at det var bedre å ha ett barn og bo hjemme hos mamma å være singel, enn å sitte alene med tre barn å bo for meg selv å være singel. Men denne gangen her så skal jeg nok ikke være like rask med å få meg en ny en. Jeg er ikke på jakt etter en ny å dele livet med enda, og hvis jeg først kommer til å bli sammen med en, så kommer nok ikke han til å få lov til å flytte inn med engang jeg blir sammen med han. Så hvis jeg finner en ny en, så vil jeg nok være sammen med den fyren en god stund før han får lov til å flytte inn sammen med meg og barna. Mye av grunnen til det er fordi jeg vil være veldig sikker på den gutten før han får lov til å delta ordentlig i livet mitt sammen med barna mine. Når jeg har tre barn, så vil ikke jeg at de skal knytte seg til en gutt som plutselig blir borte fordi forholdet ikke funket, også skal jeg plutselig finne en ny enn igjen også går ikke det. Jeg vil gjøre så alt skal bli trygt for barna mine, og det beste for barna mine er ikke å knytte seg til mange forskjellige menn for å si det sånn. Så når det gjelder nye menn og barna mine, så kommer jeg til å være veldig forsiktig.

Så jeg kommer ikke til å gå rett i ett forhold med engang jeg blir interessert i en, jeg kommer mest sannsynlig til å drive på med den personen en god stund for å se hva som skjer, og blir jeg sammen med den fyren etter vært da, så skal jeg heller ikke stresse med å flytte inn sammen med han. Jeg har alltid vært alt for rask med å bare gå inn i ett forhold, og det kan jeg rett og slett ikke gjøre når jeg har barn jeg også må tenke på.

 

Kafè date

 • 13.02.2018 - 15:32

I dag så har jeg og Niklas vært på helsestasjon på 6 måneders kontroll hos legen. Niklas vokser som han skal, og han har lagt på seg en del. Han var fremdeles det dem kalte for slank og lang, men han hadde lagt på seg litt mer enn ellers nå, men det har nok også mye med at han får fast føde og ikke bare melk. Alt ellers var fint med han også heldigvis, jeg regnet vel med at han var frisk men er uansett godt å få det bekreftet av en lege. 

Etter at vi hadde vært på helsestasjon så ble vi med venninna mi nedi dala en tur. Litt god og komme seg ut litt, og være med noen andre en bare barna, haha. Så vi har hatt en liten "date" på en kafè og bare kost oss og pratet sammen. Nå er det faktisk lenge tiden sist jeg var ute å fant på noe, så det er nok noe jeg må finne på litt oftere. Det er jo så godt å bare komme seg ut litt, og ikke bare sitte hjemme. Blir vel litt lettere nå mot sommeren kan jeg tenke meg. 

 

 

Nå skal snart de andre barna bli hentet, så da blir det fult kjør i hjemmet igjen. Jeg skal få gjort litt husarbeid igjen, noe som trengs. Jeg synes det er så frustrerende at det blir så fort rotete i ett hjem. Det er så kjedelig og gå rundt og rydde og rydde uten noen nytte, haha. Forstår mamma litt bedre den dag i dag ja, enn når jeg var yngre å var en av de som kanskje gikk rundt å rotet etter at mamma hadde ryddet hjemme ;-)

 

Morsdagskort av Marius

 • 12.02.2018 - 12:51 

I går var det morsdag, ikke en dag vi pleier å gjøre så veldig mye ut av, men jeg fikk allikevel ett kort av Marius som han hadde lagd i barnehagen. Og det er jo selvfølgelig veldig koselig. Jeg blir ikke akkurat lei meg når jeg får noe av barna mine på morsdagen, men jeg blir heller ikke lei meg om jeg ikke får noe heller, haha. Vi har egentlig aldri tatt sånne høytider så veldig sort, hverken morsdag, farsdag eller valentinsdag. Det siste trenger jeg jo ikke å tenke på i det hele tatt for såvidt, så lenge jeg ikke er i noe forhold. Men hadde jeg vært i ett forhold så hadde nok ikke den dagen blitt feiret uansett.
 

Men uansett gratulerer til alle mødre i går. Litt sen oppdatering når morsdagen var i går, men i går så gjorde jeg litt andre ting så fikk ikke skrivet noe ;-)

Noen fordeler med å være singel

 • 07.02.2018 - 12:24


 

Nå som jeg er singel, så synes jeg det er greit og komme med noen fordeler med å være singel. Det er jo noen fordeler man har som gjør det helt greit å være alene. Jeg har alltid vært ei forhold`s jente, og er nok fremdeles det samtidig som jeg egentlig liker singel livet litt også. Det er lenge siden jeg har vært singel, så nå vil jeg nyte det så godt jeg kan, for plutselig så er det en ny en som kommer inn i bildet, og da vet man aldri om man blir singel igjen eller ikke. Så når man først har blitt singel så må det nytes, og det skal jeg gjøre!

♦ Ha senga for meg selv. Jeg kan ta så stor plass jeg bare vil, uten å få klager på at den andre holder på å dette ut av senga.
Ja, jeg kan faktisk ta stor plass i senga når jeg sover, haha. Nå som singel så ligger jeg i midten som regel.

♦ Kan se på akkurat hva jeg vil på tven, uten å få høre at det jeg vil se på er kjedelig. Og jeg slipper å se på masse ting jeg egentlig ikke interesserer meg for. 
Jeg ser ikke så veldig mye på tven, men hvis det først er noe jeg vil følge med på så kan jeg bestemme det helt selv. Og hvis jeg vil se serier så kan jeg se på akkurat de seriene jeg selv vil, og det er rett og slett litt deilig.

♦ Kan tenke mer på meg selv uten å tenke på hva den andre vil synes om de valgene jeg tar.
Det er litt godt å bare gjøre akkurat hva jeg vil uten å tenke over hva den andre vil mene om det valget. 

♦ Trenger ikke å gi beskjed om hva jeg skal hvis jeg skal noe. Jeg kan bare gjøre akkurat det jeg vil uten å måtte melde ifra. 
Friheten er også litt god å ha. Nå har jo jeg barn så det er jo ikke alt jeg kan gjøre, men hvis jeg først har fri så kan jeg jo gjøre akkurat hva jeg vil. Kan reise dit jeg vil. Kan rett og slett bestemme helt over meg selv ;-)

♦ Kan spise akkurat hva jeg vil.
Det kunne jeg jo i ett forhold også, men jeg slipper den evige kranglen om hva vi skal ha til middag, fordi vi aldri blir enige. Det blir alltid at den ene ikke vil ha det den andre vil ha. Men nå har jeg ikke det problemet lenger!

Tro meg, det er nok mye mer fordeler enn det også, men jeg kommer ikke på så veldig mye nå i farta!

 

Det måtte bare komme

 • 05.02.2018 - 14:08

Nå er det mandag igjen, og den mandagen startet ikke akkurat så veldig bra. Jeg ligger alltid i senga og venter på at noen barn skal komme å si dem er syke eller noe, og den kom selvfølgelig i dag. Og selvfølgelig så måtte det bare være den type syk som jeg frykter for hver eneste kveld/natt. Jeg håper for all del at det går over like fort som den kom. Blir kvalm bare av å tenke på det faktisk. Men sånn er det når man har barn på skole og barnehage, og der går det mye dritt nå dessverre. Jeg håper bare at jeg i hvert fall kan få slippe det, jeg har ikke tid til å bli dårlig med tre barn alene, så jeg håper jeg klarer å lure meg unna. 

Så da er del vel ikke lenge til det er neste barn sin tur, så nå sitt jeg bare å venter på telefon, haha! Mammalivet er ikke bare bare. Det er faktisk sånne type ting jeg misliker mest med å ha barn om jeg kan være helt ærlig, også er det så typisk at hvis en for det, så får alltid den andre det rett etterpå når den neste har blitt frisk igjen. Huff æsj dette ble ikke et fint innlegg, men sånn er det!
Jeg får vel bare prøve og nyte det å være frisk nå, og prøve å vaske unna enda mer klær. Og holde huset veldig rent og pent for å få vekk alt som har med sykdommer å gjøre og håpe på det beste. Hvis jeg blir syk, så er i hvert fall hjemmet ryddig (selv om det aldri varer lenger en 1-2 timer, kanskje litt overdrevet det å) Jeg misunner faktisk de som klarer å ha det helt strøkent i hele hjemmet 24/7 med små barn. Jeg prøver alltid så godt jeg kan, men samtidig så vil jeg ikke bare gå rundt å rydde hele dagen heller. Men på en annen side, så skal det vel ikke være hundre prosent strøkent i ett småbarnshjem ;-)

Vi to

 • 04.02.2018 - 19:07

I hele helga så har jeg hatt barnefri fra de to eldste. Det har vært litt godt, med tanke på at jeg har vært dårlig i det siste, så da var det litt godt med litt fri. Jeg har ikke hatt helt fri da så lenge jeg har hatt Niklas. Han har egentlig vært litt små krevende i helga han å. Jeg tror kanskje det er enda flere tenner som er på tur. Han er veldig urolig, og blir inni mellom litt små sint mens han tygger hardt på noe, hehe. Så jeg tror det er noen tenner på gang igjen. Han er jo ganske forkjølet igjen, og det å tror jeg kommer på grunn av tannfremgang, så jeg håper det blir bedre snart. Ellers så har jeg og Niklas storsett bare holdt oss hjemme. Det har egentlig vært litt godt å bare være hjemme uten å måtte kjøre hit og dit. Så derfor har vi heller bare kost oss hjemme, også har jeg fått ryddet og vasket litt når Niklas har sovet.
( Har prøvd å vaske speilet men blir bare merker på speilet. Det blir ikke sånn på de andre speilene mine når jeg vasker de, haha. Jeg vet ikke hva som må gjøres for å vaske det speilet her, haha ;-) 

Hadde sex som 12 åring

 • 04.02.2018 - 10:57


 

Jeg for det så vondt inni meg når jeg tenker tilbake igjen på den tiden. Jeg gjorde noe veldig dumt som 12 åring, og turte ikke å si noe til min mamma. Jeg har gått å kjent på anger helt siden den dagen det skjedde. Jeg hadde faktisk sex som 12 åring, og latet som ingenting. Jeg ville ikke at noen skulle få vite om det, fordi jeg skammet meg så utrolig mye for det jeg gjorde. Jeg tenkte ikke så mye mer over det etter vært, og levde bare et helt vanlig liv. Eller et helt vanlig liv er vel tydeligvis ikke helt riktig. Jeg hører at folk sier at når de var 12 år så lekte dem og hadde det gøy, men det gjorde ikke jeg. Jeg satt på rommet mitt å spilte eller så på tv. Jeg lekte ikke lenger når jeg var 12 år gammel. 

 

Uansett jeg tenkte ikke noe over at jeg faktisk kunne bli gravid. Tanken slo meg ikke i det hele tatt den tiden. Jeg var sammen med hun ene venninna mi, og gikk på skolen å drev med masse tull å nevnte ikke noe om det som hadde skjedd i det hele tatt. Jeg var ikke noe stolt over at jeg hadde hatt sex som 12 åring - IKKE i det hele tatt. Jeg var mer skamfull over det jeg hadde gjort, så derfor holdt jeg kjeft til alle, og da mener jeg absolutt alle! Tiden gikk, og jeg fant plutselig ut at jeg ventet en gutt. Mamma var kjempe sur, det var egentlig alle. Jeg ble enda mer skamfull å angret som bare det for at jeg ikke var ærlig med mamma fra første stund, sånn at dette ikke trengte å skje. Jeg skuffet mamma, og alle andre i familien! Men jeg var bare 12 år, og turte ikke å prate om noe sånt til noen. 

Livet mitt ble bokstavelig til et helvete uten like. Jeg mislikte livet mitt, og jeg ble sett ned på som noe annet rart. Til og med mine lærere snakket dritt om meg foran elevene på skolen. Jeg visste ikke lenger hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ville i hvert fall ikke gå på noe skole lenger, så jeg sluttet litt før 7 klasse var ferdig. 

Jeg har ikke hatt det noe enkelt siden den tiden. Jeg har slitt så utrolig mye i mange år nå på grunn av dette. Jeg kjenner fremdeles på en skam over at jeg faktisk har gjort det jeg har gjort.  Og det har vært alt for tungt å prate om det i alle år, men det er ikke noe jeg for gjort noe med. Jeg vil jo ikke skamme meg eller på en måte, fordi jeg har jo faktisk klart meg.

 

Jeg synes f.eks ikke noe om at andre på 12 år skal ha sex. Når jeg tenker på det den dag i dag, så tenker jeg litt sånn som andre tenkte om meg på den tiden jeg var så ung. Men jeg hadde aldri slengt dritt til de personene uansett, og det er ikke bare noe jeg sier fordi jeg selv har vært i den situasjonen. Men fordi jeg er ikke den jenta som går rundt å prater dritt om andre, uansett hva de har gjort i livet. 

Det er veldig synd å si det, men det finnes mange flere av oss som faktisk har blitt gravide i en så ung alder. Det er bare ikke like mange som har vært åpne om det, og det forstår jeg så utrolig godt. Jeg skjønner nesten ikke hvorfor jeg åpner meg opp sånn på en blogg, men jeg har fått høre om så utrolig mange som har vært i samme situasjon som meg, og jeg vet at hvis jeg er åpen med dere, så kan jeg hjelpe noen andre, mens andre kanskje bare blir provoserte, men helt ærlig så driter jeg i de folkene som blir provoserte. 

Selv om jeg har skammet meg over det jeg har gjort i så mange år nå, så er jeg samtidig veldig stolt. Jeg har faktisk klart meg, og jeg har allerede tre sønner, og jeg har vist for veldig mange at de har det bra, og jeg har klart meg. Jeg skammer meg over at jeg var 12 år når jeg hadde sex, og at jeg ble mamma for første gang som 13 åring, men jeg er uansett veldig glad for at jeg har klart meg, og for at jeg har Joachim!

Samlivsbrudd med barn i bildet

 • 02.02.2018 - 11:35

Det å gå igjennom et samlivsbrudd med barn er ikke noe enkelt i det hele tatt. Jeg har slitt i mange mange måneder, og det samme har Marius. Han er den av barna som har tatt det tungt og som enda tar det litt tungt. Jeg vil tro at det å gå igjennom et brudd er så mye bedre når man ikke har barn sammen. Jeg har hatt mange følelser, og har alltid gått tilbake og tenkte mye på gamle minner, og det er det som knekker en. Man går bare rundt og tenker på alt det positive som har vært, og ikke tenkt på alt det negative som faktisk har foregått lengst i det siste. Jeg skjønner ikke hvorfor det alltid blir sånn i et brudd. 

Når det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim, så hadde jeg det litt tungt da også, men ikke på samme måte som denne gangen her. Og Joachim tok aldri det noe tungt, men jeg bodde ikke med faren til Joachim, og Joachim var ikke så gammel når det ble slutt mellom meg og pappaen hans. Så han har aldri brydd seg, og har ikke nevnt noen ting om at han skulle ønske at det var annerledes. Det virker som at han er veldig fornøyd med sånn ting er nå. 

Marius derimot er vandt til og ha mamma og pappa sammen hele tiden i langt over 5 år. Så han tok bruddet nesten like tungt som meg om jeg kan si det på den måten. Han har vært vanskelig å ha med å gjøre, og har vært veldig krevende. Han blir bedre for hver dag som går han også heldigvis. Men han søker MYE oppmerksomhet, og han har da begynte å små lyve litt for å få en type oppmerksomhet, og han tror han kan være "sjef" over oss i huset. Han kan virke små sur inni mellom, og er fryktelig følsom. Han er ikke den gutten han engang var, så jeg vil nesten påstå at det hadde vært lettere om det hadde blitt et brudd før det tok så lang tid. Han er sur for at jeg og faren hans ikke klarte å bli enige som han selv sier. Jeg er på mange måter litt glad for at det ble slutt, fordi jeg ble sliten av alt som har vært den siste tiden. Jeg har det mye bedre nå som singel enn i ett forhold. Og når man da føler at singel livet er bedre, så er ikke det forholdet riktig. Men det viktigste nå er at jeg ser en framgang på Marius, han blir bedre og bedre for hver dag som går. Det var nesten litt forventet at han kom til å ta det tungt, fordi han er like mye mamma gutt som han er pappa gutt, så det å ikke få se pappaen sin hver dag lenger er nok veldig tungt. 


 

Jeg er også oppvokst med å ikke ha mamma og pappa sammen. De gikk også ifra hverandre når jeg var veldig liten, men jeg har faktisk aldri likt det. Dem prøvde til og med å bli sammen igjen for min skyld, men det gikk ikke helt for å si det sånn, og det ble bare rart og dumt for meg den dagen de faktisk prøvde. Jeg følte heller ikke at det var det riktige, haha. Det er selvfølgelig veldig mange år siden nå. Jeg var vel ikke noe eldre enn 7-8 år eller noe når de prøvde igjen for min skyld. Så noen ganger så er det best om mamma og pappa ikke er sammen. Og den følelsen håper jeg Marius kan få en dag også. For noen ganger så er det rett og slett bedre når foreldrene ikke er med hverandre lenger. 

Jeg synes det blir så feil av folk å si at dem skal prøve for barna sin skyld. For det er ikke alltid det beste. Ingen barn vil se foreldrene sine ulykkelige, og det blir foreldrene hvis man kun prøver å holde sammen for barna sin skyld, og ikke fordi foreldrene faktisk virkelig vil ha hverandre og da prøver å få forholdet til å fungere. 

Oppsummering av januar

 • 31.01.2018 - 19:44

Opptur

I løpet av januar så har jeg endelig fått kjøpt meg litt nye klær. Og jeg kjøpte meg ny telefon. Jeg fikk jo en del penger til jul for at jeg skulle få råd til å handle inn ny telefon, også slo jeg til å kjøpte inn en del nye klær også når det først var salg ute! Jeg har aldri vært noe flink til å kjøpe inn ting til meg selv, så det er noe jeg skal bli flinkere til. Men jeg har jo ikke all verdens med penger, så da kjøper jeg inn når ting er på salg!
 

Nedtur

Jeg har hatt små deprimert nå i januar på grunn av mørketiden, og jeg har klart å bli veldig forkjølet! Også har jeg i hele januar hatt dårlig samvittighet for at vi ikke har vært ute å lekt sammen enda. Men vinteren er ennå lang, så vi skal nok få tid til å komme oss litt ut. Men nå er det bare i helgene vi har mulighet med tanke på Niklas. Han har jo sine rutiner nå, så alt er ikke bare bare lenger. Men vi skal nok få kommet oss ut sammen snart. Barna har vært ute å lekt selv om jeg ikke har vært ute altså.

Været

Nå i januar så har det kommet masse snø, og da mener jeg virkelig MASSE! Det er faktisk mange år siden vi har fått så mye snø som det vi har fått nå. De siste vinterene vi har hatt så har det for det meste bare vært kalt og regn, mens i år så har det kommet så mye snø at det nesten har vært litt plagsomt det å. Haha, blir aldri fornøyd uansett ;-) Det har dessverre regnet litt i løpet av vinteren i år også, men det har kommet mest snø enn regn, og det er jeg jo glad for. Men jeg hater vinter så utrolig mye!

Bilder


 


Jeg har dessverre ikke vært noe flink til å ta bilder i januar i det hele tatt. Men det skal det bli en forandring på!
 

Høydepunkt

Høydepunktet mitt er rett og slett bare så lite som at Niklas faktisk har lært seg å snu seg fra rygg til mage. Det er helt utrolig at så små ting skal bety så mye for en mamma, haha. Men det er så morsomt å se at Niklas mestrer mer og mer for hver dag som går. Det er små ting som ikke er noe vanskelig for oss i det hele tatt, men for en liten baby så er det en utfordring, og jeg blir så lykkelig når jeg ser at han får til sånne små ting som ikke har vært lett for han tidligere.

Tanker

Nå i januar så har jeg merket at mørketiden virkelig har tatt meg. Jeg har vært litt små deprimert uten å vite grunnen. Og det har jo gått litt utover de som har små irritert meg litt, da har jeg virkelig vist min verste side. Barna mine har jo klart å få meg litt blid selv på de mørkeste dagene. Så nå gleder jeg meg bare til vinteren er over, og at våren kan komme!
 

Mest leste innlegg

Jeg er gravid...

Det verste jeg har opplevd

Instagram HER / Facebook HER / snapshat: tinaandreassen 

Små øyeblikk for hjertet mitt til å smelte

 • 29.01.2018 - 11:58


 

Nå har jeg klart å få den forferdelige forkjølelsen som går rundt omkring! Jeg virkelig hater og være så tett i nesa, og det å gå rundt å nyse hele dagen, haha. Har også slitt mye med hode vondt, og har generelt fælt meg helt forferdelig i hele helga. Jeg har nesten vært litt små deprimert, og vet ikke engang hvorfor jeg plutselig bare ble det. Nå er det faktisk veldig lenge siden sist jeg følte meg slik.

Marius så det på meg at jeg var litt slapp og ikke helt i form, så han begynte faktisk å sette inn middagstallerkner inn i oppvaskmaskina for meg, fordi han så at jeg var syk så han ville hjelpe til. Jeg føler meg så takknemlig når jeg har sånne barn som frivillig vil hjelpe til med små ting i huset når mamma er syk. Jeg satt nemlig i sofaen sammen med Niklas, og plutselig så hører jeg at Marius driver med noe innpå kjøkkenet, så jeg gikk innpå der for å se, og da drev han å satte ting i oppvaskmaskina, og når jeg da forklarte hvor flink han var så sa han det at han hadde veldig lyst til å hjelpe mammaen sin fordi han så at jeg ikke var helt i form. Noen ganger så bare smelter hjertet mitt for den gutten! 

Fra 13-åring til 22-åring

 • 26.01.2018 - 11:46

Her skriver jeg litt om hvordan jeg har hatt det i løpet av mine år etter at jeg fikk barn. Det er litt av vært som har skjedd i løpet av min tid som 13 åring til nå som jeg er 22 år.
 
Meg som 13-åring!Når jeg bare var 13 år gammel så ble jeg mamma for aller første gang. Jeg var veldig mye hjemme på grunn av angst og depresjoner ang det at jeg ble mamma. Jeg har hatt det veldig vanskelig igjennom 13 års alderen.

Meg som 14-åringNår jeg var 14 år gammel så startet jeg faktisk å blogge for aller første gang, og jeg har helt siden den gang vært veldig glad i blogging. Dessverre så har jeg byttet alt for mange blogger opp igjennom årene, noe jeg angrer fryktelig mye på den dag i dag. Om jeg husker riktig så tror jeg det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim rundt 14 års alderen min også!

Meg som 15-åring 

Når jeg var 15 år gammel så begynte jeg å få livet mitt mer og mer på plass. Jeg begynte å henge mye mer med venner på min alder, og koste meg virkelig når jeg kunne få være litt ung. Jeg gikk jo på skolen, så jeg var med venner da, også ble jeg med venner og sånn etter legge tid på Joachim. Mamma var jo hjemme uansett, så det var helt greit at jeg var borte sammen med venner på kveldstid, og inni mellom så dro jeg bort etter skoletid også, men det var ikke ofte skjedde. Jeg begynte også å drikke litt smått når jeg var 15 år gammel - det anbefaler jeg egentlig ingen til å begynne med!


Meg som 16-åringNår jeg var 16 år gammel, så ble jeg faktisk gravid igjen. Jeg fant da ut at jeg skulle flytte for meg selv, så jeg flyttet inn sammen med barnefaren til lille Marius. Det var veldig uvandt og flytte for meg selv som så ung, men det var veldig godt for meg også. Jeg angrer ikke på at jeg flyttet som 16 åring med tanke på at jeg ventet et barn til. Jeg ble gravid ganske raskt etter at jeg fylte 16 år, så jeg ble også mamma som 16 åring!


Meg som 17-åringNår jeg var 17 år gammel, så begynte jeg faktisk å trene på treningssenter og var veldig fornøyd. Men når jeg etter vært ga meg med treninga så gikk jeg veldig mye ned i vekt, og klarte faktisk ikke å gå opp i vekt igjen. Så jeg må da ha gjort noe galt med den treninga jeg gjorde, noe som også er veldig rart med tanke på at jeg hadde personlig trener på førsten!


Meg som 18-åringRett før jeg fylte 18 år, så flyttet vi til et større hus. Der bort jeg enda faktisk! Jeg fikk også førerkort når jeg var 18 år, og klarte faktisk å vrake bilen min den første vinteren min, haha. Må jo prøve på det meste i løpet av årene vettu ;-P Neida, jeg krasjet i en lastebil i ikke noe høy hastighet. Det var alt for glatt ute, og ikke hadde dem strødd der. Det pleier faktisk å skje veldig mange ulykker på den plassen jeg krasjet faktisk. 


Meg som 19-åringNår jeg var 19 år, så gjorde jeg ikke så alt for mye egentlig. Jeg begynte vel å delta på veldig mye kurs og prøvde å jobbe på noen plasser. Samtidig som at jeg prøvde å være en god mamma! Jeg har egentlig ikke så mye å si om den tiden jeg var 19 år.


Meg som 20-åringSom 20 åring, så begynte jeg å bli litt mer sosial blant venner. Det var virkelig noe jeg trengte, når jeg for det meste bare satt hjemme sammen med barn.
 

Meg som 21-åringNår jeg var 21 åring, så hadde jeg det veldig ofte det morsomt. Jeg fikk også prøvd ut utelivet litt noen ganger i helgene når jeg hadde barnefri. Jeg har egentlig hatt en av mine nest beste dager som 21 åring om jeg kan si det sånn. Jeg har hatt så mange fine og minneverdige måneder som  21 åring. Jeg ble også gravid igjen som 21 åring!
 

Meg som 22-åringSom 22 åring så gikk jeg gravid, og hadde ikke så veldig mye kontakt med venner jeg holdt meg mest hos familien. Jeg ble jo som 22 åring også trebarnsmor og singel. 

Dette året skal jeg...

 • 25.01.2018 - 11:54
 

Nå er vi i ett nytt år, og jeg vil gjøre dette året til et bra år. Det er ingen hemmelighet at året 2017 ikke var mitt år. Så nå håper jeg at ting vil bli mye bedre i 2018. Jeg gleder meg til å se hva som skjer, og hvordan jeg har det til desember igjen!

Her er i alle fall noen av de målene jeg vil sette igang i 2018!

1. Jeg skal sette litt mer pris på de små tingene som virkelig betyr noe, istedenfor å bare irritere meg over små ting som jeg ikke får gjort noe med.

2. Jeg skal jobbe litt mer med selvtilliten min. Den har nemlig ikke vært så veldig bra i det siste, så jeg vil faktisk jobbe med å like meg selv litt bedre på mange måter.

3. Jeg skal bli mye flinkere til å ta bilder med kameraet mitt. Jeg har nemlig innsett at jeg har vært veldig sløv med å ta bilder av barna mine i det siste, og det er noe jeg synes er så utrolig synd. De vokser virkelig opp, og det vil jeg se igjennom bilder også, og fange opp masse minner til senere tid.

4. Jeg skal også bli flinkere til å legge planer, og mål for dagene som går. Jeg vil rett og slett ha litt mer system på ting enn det jeg har hatt tidligere. 

5. Jeg vil også prøve meg på en liten ferie i løpet av året, nå er det nemlig veldig lenge siden sist. Så i år så må jeg virkelig få prøvd meg på en liten ferie!

Det er ikke så mye som skal til...

 • 23.01.2018 - 20:31


 

I dag så har jeg for engangs skyld ordnet meg, da mener jeg altså sminket meg. I det siste så har jeg ikke orket å sminke meg i det hele tatt, men jeg skal jo innrømme at jeg føler meg faktisk litt friskere med litt sminke. Jeg har ikke overdrevet mye sminke når jeg først sminker meg. Det er egentlig ikke så mye som skal til før man føler seg litt finere. Inni mellom så føler jeg meg passe fin uten sminke også, men jeg skal innrømme at jeg trives best med bitte litt sminke for å skjule det litt at jeg er små sliten. 

Jeg har også fått sortert klærene til Niklas igjen. Han vokser så fort, så nå må han inn i de neste klærene. Han har brukt strl 62-68 en god stund egentlig, men det er mye han har vokst fra for lenge siden, også er det noe som fremdeles har passet. Men i dag så ble alt i strl 62 borte, og jeg har fått tatt inn strl 74, han har fremdeles noe i 68 også, men han har mest strl 74 nå. Det er nok litt for stort noe av det, men det er bedre med litt for stort enn for lite. 

Hadde tre helt forskjellige svangerskap

 • 20.01.2018 - 20:24

Selv om jeg har bært på tre gutter nå, så har allikevel alle tre svangerskapene vært helt forskjellige. Det er rart at svangerskapene mine skal være så forskjellige med tanke på at alle er gutter. Denne gangen her så trodde jeg faktisk at det ble ei jente, fordi alt var så typisk jente graviditet som jeg har fått høre. Og når jeg har tatt tester å sånn så var det mest jente det landet på, men enda så var det en gutt, så man kan vel ikke tro på alle mytene som blir sagt. En ting er i alle fall sikkert - alle svangerskap er forskjellige uansett!

 


 

Symptomene jeg har hatt i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ingen symptomer på at jeg kunne være gravid. Alt virket helt normalt med han, så det er nok grunnen for at jeg ikke fant ut at jeg var gravid før jeg var 20 uker på vei!

I 2011 med Marius, så var det mensen min som ikke kom også var jeg små kvalm om morgen. Og med tanke på at jeg hadde vært gravid tidligere uten å vite noe, så tenkte jeg at det ikke skadet å ta en test for sikkerhetsskyld. Da fant jeg ut at jeg var ca 5 uker på vei!

Nå i 2016 så vokste puppene mine som noe annet rart. Jeg skjønte at det måtte være noe. Puppene mine pleier ikke akkurat å vokse så fort uten grunn, også hadde jeg så lyst på iskaffe at jeg klarte ikke å unngå å kjøpe det å drikke det rett ned, det er i alle fall ikke normalt til å være meg. Så da tenkte jeg at det var lurt å ta en test, og den slo seg ut med engang.

Plager i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ikke noe spesielt med plager. Jeg fikk bare litt vondt i ryggen på slutten, og har faktisk slitet litt med ryggsmerter siden graviditeten med han. Det har nok mye med at jeg var så ung og lita - ikke det at jeg har vokst noe særlig siden den tiden, haha.

Med Marius så hadde jeg kvalme fra uke 5 til jeg var i uke 11 ca. Ikke så alt for ille kvalme, men nok til at det var ubehagelig. Ellers så følte jeg meg veldig fin, og hadde ingen flere plager med han. Jeg hadde et veldig fint svangerskap med han egentlig.

Med Niklas derimot så var jeg kvalm fra da jeg fant ut av graviditeten til jeg var rundt 15 uker på vei før kvalmen gikk over. Og det var så ille kvalme at jeg så vidt ikke klarte å spise, men måtte jo bare tvinge det i meg. Kvalmen kom og gikk litt hele tiden. Jeg har også slitt med litt vondt i bekkenet, og har hatt masse kramper i beina om kveldene. Jeg har også slitt veldig mye med halsbrann helt fra starten av svangerskapet, og det ble bare verre og verre for hver dag som gikk. Så det siste svangerskapet har ikke vært noe enkelt i det hele tatt!

 

Magestørrelsen i svangerskapet!

Med Joachim så ble jeg ikke så stor i det hele tatt. Man kunne egentlig ikke se det på meg at jeg var gravid engang. Jeg kan ikke si at jeg hadde en sånn skikkelig babymage. Magen min så mer oppblåst ut en gravid ut. 

Med Marius så ble jeg eller ikke så alt for stor. Jeg ble veldig rund på slutten av svangerskapet da, men jeg var ikke så alt for stor med han.

Med Niklas så ble heller ikke magen så veldig stor. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke blir så stor når jeg går gravid. Det kan være det at det er stort i magen så det ikke synes like godt utenfor, eller så kan det være fordi jeg er så lita. Nei jeg vet ikke. Det viktigste er at barna mine har vokst som de skal.


 

Kroppsforandringer i svangerskapene!

Med Joachim så fikk jeg litt strekkmerker på låret og på brystene, med Marius og Niklas så har jeg ikke fått noe mer strekkmerker. I alle tre svangerskapene så har jeg lagt på meg likt. Jeg har bare gått opp det som babyen og alt det andre veier. Så jeg er ikke den som legger på meg noe ekstra kilo - noe som er rart med tanke på hvor mye jeg spiste igjennom svangerskapene, haha.

Har dårlig samvittighet

 • 19.01.2018 - 20:05

Herregud så mye snø som kommer nå om dagen, og jeg har faktisk ikke hatt med meg barna ut for å ake og leke enda. Har litt dårlig samvittighet for det, men synes det er litt vanskelig med Niklas enda. Han er så opp og ned på humøret sitt om dagen. Jeg sier det ofte, men jeg tror det må være tenner. Han gnager veldig fælt på ting om dagen, og begynner å små skrike inni mellom og blir som regel stille hvis jeg tar litt i munnen hans. Han sover nesten ingen ting på dag tid heller, så det er så vanskelig å gjøre ting. Barna mine er jo heldigvis ute inni mellom da, men det er jo uten meg. Jeg skulle nok ha fått kjøpt litt uteklær til Niklas så vi kan være utenfor her før vinteren er over i hvert fall. Det er jo litt koselig å kunne få være litt ute nå som det har kommet så mye snø. 

Jeg kan faktisk ikke huske sist det var så mye snø her heller. Det har vært mange vintere nå som det ikke har vært så mye snø, men i år så har det kommet like mye snø på to måneder som det har kommet på et-to år nesten. Det har vært litt vinter de siste årene også, men det har langt ifra vært så mye vinter som i år. Før så har det kommet snø, men så har det begynt å regne, men sånn er det ikke lenger, og det er så mye koseligere. Mye bedre med vinter med snø, enn vinter med litt snø også regn så det bare blir glatt over alt. 

Bilder ifra fjor

 

 

 

 

 

I fjor så var vi mye ute å akte i akebakken og sånt, men i år derimot så har det ikke vært noen ting med meg.  :-( Neste vinter så blir det nok litt mer igjen, for da er Niklas litt større å det blir mye enkelere for meg å ha han med meg over alt da. Nå så er alt så vanskelig med tanke på mat tid på han og sånt. Så hvis vi skal ut så blir det nok bare utenfor her vi bor. Men neste vinter så har han blitt litt større så da blir alt så mye lettere :-)

Det verste jeg har opplevd

 • 14.01.2018 - 22:20

I sommer når jeg gikk gravid, så fikk jeg oppleve noe av det verste jeg har opplevd. Det var en varm sommer dag, og jeg var på vei for å hente Marius i barnehagen. Når jeg kjørte oppover mot barnehagen så kjente jeg at jeg ble veldig svimmel og begynte å se ganske uklart, og jeg begynte å kaldsvette som bare det. Jeg hadde heldigvis kommet så pass langt at jeg kunne stoppe bilen og åpne opp døra. I det jeg stoppet bilen så kjente det ut som om at jeg skulle kaste opp, og rett etterpå så ble alt helt svart. Jeg tror jeg faktisk ble borte i ett minutt før jeg kom meg igjen, og da ringe jeg rett til mamma fordi hun skulle jo også opp til barnehagen. Jeg tok en tyggis i munnen, og tok hodet mitt litt ut av bilen får å få litt frisk luft. Heldigvis så kom det en litt kald vind og den hjalp på veldig mye. 

Jeg var jo rett ved barnehagen omtrent, så jeg tok sjansen på å kjøre bort til barnehagen for å hente Marius. Når jeg kom på parkeringa og skulle ut av bilen så kjente jeg igjen at jeg ble veldig svimmel, men det gikk veldig fort over igjen. Mamma bor jo like ved den barnehagen, så jeg reiste ned til henne fordi jeg turte ikke å ta sjansen på å kjøre helt hjem, og det er jeg veldig glad for. For når jeg kjørte ned til henne så ble jeg skikkelig svimmel igjen, men heldigvis så rakk jeg å komme til parkeringsplassen hennes, så jeg fikk gått ut av bilen med engang jeg ble svimmel igjen. Det første jeg gjorde når jeg kom inn hos mamma var å ta ett glass med iskald cola, bare får å få i meg litt drikke med sukker. Det hjalp på litt, men jeg turte ikke å gjøre noe annet en å bare legge meg ned på sofaen til mamma litt. Mamma kom heldigvis hjem igjen veldig kort tid etter at jeg kom hos henne, så hun lagde litt middag, og når jeg fikk i meg litt mat og drikke så ble jeg mye bedre igjen. 

Jeg har aldri opplevd noe sånt tidligere, og det skjedde heldigvis ikke noe mer en den ene dagen. Jeg var mye svimmel i ettertid også, og har generelt slitt mye med svimmelhet igjennom hele svangerskapet. Spesielt på slutten av svangerskapet, men det har nok mye med at jeg gikk høygravid på sommeren, og jeg fant ut at jeg hadde veldig lite jern i kroppen, noe som da fører til svimmelhet.  

Jeg har heldigvis ikke vært svimmel i det hele tatt etter at jeg fikk Niklas, og det er jeg veldig glad for. Tenk det å kjøre bil med barn i bilen å holde på å svime av, eller det å holde i Niklas å holde på å svime av. Det må være helt forferdelig. Jeg husker jeg var like svimmel engang når jeg gikk gravid med Joachim også. Da svimte jeg også av, men da sto jeg på kjøkkenet til mamma, men heldigvis så sto mamma på kjøkkenet så hun rakk å ta tak i meg før jeg gikk i gulvet. Det er noe av det verste jeg vet, det å bli så svimmel at man begynner å kaldsvette og samtidig så går alt i svart og man blir helt borte vekk. 

 

Denne gangen blir det annerledes

 • 12.01.2018 - 19:51

Nå er jeg så utrolig lei av den mørketiden og vinter generelt at jeg snart blir gal, haha neida. Men jeg er veldig lei av denne tiden her, og ser så frem til varmere og lysere tider. I fjor så var det ikke en så hyggelig sommer med tanke på at jeg gikk gravid, og hadde masse smerter i løpet av hele sommeren. Jeg slet også veldig mye med svimmelhet i sommer noe som gjorde at jeg holde på å svime av mens jeg kjørte bil, det var skummelt det. Kan skrive litt mer om det i ett annet innlegg ;-) Men nå er jeg ikke gravid lenger, så nå håper jeg at jeg kan få oppleve en skikkelig sommer sammen med barna mine. Jeg skal ordne til ute her sånn at barna kan få badet i basseng og alt som er. I år så blir det nok ikke til at vi er like mye på campingen som vi har pleid å være, det er både på grunn av privatsaker, også er det mye lettere å være hjemme når jeg er alene med tre barn, i hvert fall når Niklas fremdeles er liten i sommer. Kommer sikkert til å være litt på campingen for å være litt på stranda, men ikke like ofte som i fjor.

 

 

 

 

 

 

Heldigvis så er det ikke mange måneder igjen til sommer! ;-)

Mørketiden er jævlig

 • 11.01.2018 - 20:06

Herregud så sliten jeg er om dagen. Den mørketiden tar seriøst knekken på meg, haha. Nå vil jeg ha lysere tider og sommer kjenner jeg. Heldigvis så begynner det å bli lysere og lysere ute. I dag så sto vi opp litt før kl 7, Marius måtte nemlig være i barnehagen litt før kl 8 i dag tidlig fordi dem skulle på tur i barnehagen. Så jeg måtte vekke de to minste, mens Joachim sto opp litt før meg faktisk. Vi var virkelig trøtte hele gjengen for å si det sånn, så i kveld så skal det nok bli godt å få sovet igjen. Jeg har sovet så dårlig i det siste, så det er helt fælt, og det merkes på kroppen for å si det sånn, og det hjelper jo ikke akkurat på når man legger seg mens det er mørkt, og må igjen stå opp mens det fremdeles er mørkt. Så nå vil jeg ha det lyst om morgen, og ikke minst det å ha det godt å varmt ute. Jeg merker også at all energien min blir borte om vinteren. Jeg orker nesten ingen ting når det er så mørkt og trist ute. Og det å måtte kle på barna så utrolig mye klær hele tiden. Gleder meg til vi bare kan gå med litt mindre klær og bare kose oss i solen. 

Når jeg hadde fått levert Marius, så tok jeg turen bort hos tanta mi. Hadde jeg ikke reist bort så hadde jeg vel sovnet på sofaen sammen med Niklas tror jeg, og da hadde i hvert fall dagen min blitt ødelagt. Jeg er i alle fall ikke en morgen menneske, men selv om jeg er skikkelig trøtt om morgen, så er det egentlig litt deilig å stå opp tidlig å, men det å stå opp før kl er 7 er litt for tidlig for min del, haha. Mulig jeg har vært litt bortskjemt når det gjelder barna mine der. 

 

Kjøpt klær fra Nelly

 • 08.01.2018 - 21:21

//affilatelink//


 

I dag så fikk jeg endelig pakka mi ifra Nelly. Jeg har jo prøvd så godt jeg kan å fornye hele klesskapet mitt, men når jeg var på klesbutikker for å finne meg klær så fant jeg bare topper, BH, truser, noen gensere og sko, men jeg fant ingen bukser som jeg likte og heller ingen jakke som jeg likte, så da tok jeg heller en liten titt innpå Nelly og der fant jeg bukser og en jakke som falt for smak med engang. Jeg er veldig sånn som liker klær ifra nettsider bedre en butikker, og det er sikkert veldig dumt, og jeg skjønner ikke hvorfor det er sånn, men det er rett og slett bare sånn det er. Jeg har i mange år slitt mye med å finne klær jeg vil ha på klesbutikker, men har jeg sett på nettet så har jeg alltid funnet så mye fint. 

Det kan hende at det er sånn fordi det er mye lettere å se klærene på nettet enn det det er i butikk, fordi i butikker så må man virkelig lete ordentlig, og det er ikke noe jeg liker i det hele tatt, men på nettbutikker så kan man søke etter akkurat det man vil se etter, og da kommer alt frem. 

I pakka mi så lå disse god sakene her:

 Jakke HER kr 539 // Bukse HER kr 299!Bukse HER kr 149 // Bukse HER kr 199

Klærene er selvfølgelig kjøpt på salg. Klikk her for å komme til salget!
 

Barna mine skal ikke få samme vane som meg

 • 06.01.2018 - 15:19


 

Jeg var så utrolig trøtt i går kveld etter at jeg hadde lagt Niklas, så jeg lå å halv sov på sofaen i går kveld ved 8 tiden. Så det ble dårlig med oppdatering på bloggen. De to store guttene er borte i helgen, så nå er det bare meg og Niklas. Det er både litt godt, men samtidig veldig kjedelig, haha. Jeg liker best når alle barna er hjemme, det blir liksom så stille når jeg bare har ett barn i hus når jeg er vandt til å ha tre små troll som leker å hyler. 

I dag så skal jeg faktisk ordne litt i tv stua mi. De to store guttene har fått tv til jul som dem skal ha sammen. Så jeg skal ordne så det blir fint i tvstua, så dem kan sitte der å se på filmer eller spille. Jeg er veldig fast bestemt på at barna mine ikke skal få tv innpå rommene sine, fordi jeg vet fort hvordan det kan gå, når jeg har hatt det selv siden jeg var 6-7 år. Da blir det jo til at man lurer seg til å se på tv når man egentlig skal sove, og det har også gjort litt til at jeg liker å ha lyd rundt meg når jeg skal sove om natten, og det vil jeg ikke at barna mine skal bli vandt til. Det er en så utrolig vond vane, og den er vanskelig å vende av seg selv om jeg kunne ønske jeg kunne klare det. Men da blir det bare til at jeg ligger å vrir meg i senga, og jeg sliter nok som det er med søvn om natten. Så da er det bedre at de kan få sin egen tv innpå en tvstue der dem kan se på filmer eller spille på dagtid. 

Jeg har også klart å få en blemme eller noe innpå øyet mitt, fy fader så vondt det gjør. Jeg er helt rød på det ene øyet, og det verker skikkelig, haha. Har virkelig flaksa med meg skjønner jeg. Så noe sminke har det ikke blitt på meg i dag for å si det sånn. 

Plutselig så hadde jeg ingen baby

 • 04.01.2018 - 20:38

Jeg å Niklas tok turen bort hos tanta mi en liten tur i dag. Hun har også fått en baby nå, eller hun fikk en baby på juleaften faktisk. Jeg føler at Niklas plutselig ble så stor når jeg fikk se babyen hennes for første gang, haha. Jeg har alltid sett på Niklas som en liten baby, og han er jo en liten baby, men etter å ha sett babyen til Rikke så ble han plutselig ikke så liten baby lenger allikevel, føler jeg. Selv om Niklas fremdeles er en liten baby enda. 

Jeg kan faktisk ikke huske at Niklas har vært så liten engang, enda han var jo enda mindre enn babyen til Rikke. Men alt har liksom bare falt så naturlig, så jeg har ikke sett at Niklas har vokst så veldig mye, og jeg kan nesten ikke huske at han har vært så liten. Jeg har jo sett det på klærne hans at han har vokst, men jeg har liksom aldri tenkt så mye over at han har blitt så stor i forhold til det han var før, men når jeg fikk se babyen hennes, så fikk jeg fort se at Niklas har virkelig vokst siden han ble født. Det er nesten litt skremmende at babyer vokser så fort som det dem gjør. Jeg fant i hvert fall ut at jeg må bare nyte hvert eneste minutt sammen med Niklas. Plutselig så er han kjempe stor og skal over alt, og vil ikke sitte på fanget å kose lenger, men bare løpe rundt på gulvet å utforske og ta alt som er her i huset. 

Har vondt i magen av all pengebruk i dag

 • 02.01.2018 - 20:54

I dag så tok jeg med meg broren min og Niklas inn til Hamar for en liten shoppingsrunde. Jeg trengte virkelig nye klær nå, og det er jo litt slag ute på butikkene nå som vi er i januar. Så nå har jeg endelig fått fornøyet mye av klesskapet mitt, noe som virkelig trengtes. Mye av klærne mine har blitt utvidet av at jeg har brukt de klærne mens jeg har gått gravid, da var jo både puppene mine og magen min en god del større enn nå. Også har jeg fått kjøpt meg to nye par med sko, ett par som kan brukes nå på vinteren og ett par jeg skal bruke til sommeren. Jeg tror faktisk jeg handlet inn klær og sko for rundt 1400 kr i dag. Jeg har nesten litt vondt i magen fordi jeg har brukt så mye penger på meg selv, men jeg må jo klare å unne meg litt jeg også.

 

Etter at vi hadde fått handlet inn masse nytt til meg, så dro vi å spiste litt mat innpå CC. Niklas var ganske så fornøyd mens vi handlet inn i dag, men ble litt små utålmodig på slutten, men det er jo forståelig. Jeg liker egentlig ikke å gå på butikker for å handle, men jeg følte jeg trengte å komme meg litt ut i dag, så da tenkte jeg at jeg likså godt bare kunne handle inn ting jeg trengte og ting jeg ville ha. Etter at vi hadde fått vært på CC, så tok vi turen til Lefdal, der fikk jeg kjøpt meg en ny telefon. Så nå har jeg gått ifra Samsung til Iphone 7. Det er veldig uvandt og ha en helt annen telefon, men jeg har allerede begynt å bli vandt til den, og jeg begynner å bli mer og mer fornøyd med den nye telefonen.

Et nytt kapittel i ny blogg

 • 01.01.2018 - 20:27

Nå er vi inne i 2018 allerede. Jeg har hatt en lang pause nå. Jeg blogget jo tidligere på en annen blogg, men helt ærlig jeg vil ikke være en helt ren mamma blogger, og det følte jeg at hele bloggen min ble med det bloggnavnet jeg hadde. Jeg kommer fremdeles til å ha en type mammablogg, for jeg er jo mamma til tre gutter, så det blir veldig naturlig at de kommer innom bloggen. Men jeg skal også prøve og ikke bare ha all fokus på barna, om jeg klarer det er en annen sak, men jeg skal iallefall prøve. 

2017 har ikke vært et fin år for meg i det hele tatt. Jeg fikk et svangerskap som ikke var helt etter planen i det hele tatt, og jeg hadde generelt ikke et fint svangerskap. Jeg ble også alene i løpet av 2017, noe som jeg har tatt alt for tungt. Jeg tok det bruddet mye verre en det jeg hadde ventet meg, men nå har alt gått over heldigvis. Så jeg ser på det som at året i 2018 kommer til å bli så mye bedre. Jeg vil rett og slett legge veldig mye av 2017 bak meg, og bare tenke fremover. 

 

Dere kan lese om året mitt hvis dere blar nedover på bloggen! ;-)

Tina, alenemamma til tre som 22åring

Er alenemamma til tre gutter i en alder av 22. For kontakt så skriv til meg på epost - tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no