hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Oppsummering av januar

 • 31.01.2018 - 19:44

Opptur

I løpet av januar så har jeg endelig fått kjøpt meg litt nye klær. Og jeg kjøpte meg ny telefon. Jeg fikk jo en del penger til jul for at jeg skulle få råd til å handle inn ny telefon, også slo jeg til å kjøpte inn en del nye klær også når det først var salg ute! Jeg har aldri vært noe flink til å kjøpe inn ting til meg selv, så det er noe jeg skal bli flinkere til. Men jeg har jo ikke all verdens med penger, så da kjøper jeg inn når ting er på salg!
 

Nedtur

Jeg har hatt små deprimert nå i januar på grunn av mørketiden, og jeg har klart å bli veldig forkjølet! Også har jeg i hele januar hatt dårlig samvittighet for at vi ikke har vært ute å lekt sammen enda. Men vinteren er ennå lang, så vi skal nok få tid til å komme oss litt ut. Men nå er det bare i helgene vi har mulighet med tanke på Niklas. Han har jo sine rutiner nå, så alt er ikke bare bare lenger. Men vi skal nok få kommet oss ut sammen snart. Barna har vært ute å lekt selv om jeg ikke har vært ute altså.

Været

Nå i januar så har det kommet masse snø, og da mener jeg virkelig MASSE! Det er faktisk mange år siden vi har fått så mye snø som det vi har fått nå. De siste vinterene vi har hatt så har det for det meste bare vært kalt og regn, mens i år så har det kommet så mye snø at det nesten har vært litt plagsomt det å. Haha, blir aldri fornøyd uansett ;-) Det har dessverre regnet litt i løpet av vinteren i år også, men det har kommet mest snø enn regn, og det er jeg jo glad for. Men jeg hater vinter så utrolig mye!

Bilder


 


Jeg har dessverre ikke vært noe flink til å ta bilder i januar i det hele tatt. Men det skal det bli en forandring på!
 

Høydepunkt

Høydepunktet mitt er rett og slett bare så lite som at Niklas faktisk har lært seg å snu seg fra rygg til mage. Det er helt utrolig at så små ting skal bety så mye for en mamma, haha. Men det er så morsomt å se at Niklas mestrer mer og mer for hver dag som går. Det er små ting som ikke er noe vanskelig for oss i det hele tatt, men for en liten baby så er det en utfordring, og jeg blir så lykkelig når jeg ser at han får til sånne små ting som ikke har vært lett for han tidligere.

Tanker

Nå i januar så har jeg merket at mørketiden virkelig har tatt meg. Jeg har vært litt små deprimert uten å vite grunnen. Og det har jo gått litt utover de som har små irritert meg litt, da har jeg virkelig vist min verste side. Barna mine har jo klart å få meg litt blid selv på de mørkeste dagene. Så nå gleder jeg meg bare til vinteren er over, og at våren kan komme!
 

Mest leste innlegg

Jeg er gravid...

Det verste jeg har opplevd

Instagram HER / Facebook HER / snapshat: tinaandreassen 

Små øyeblikk for hjertet mitt til å smelte

 • 29.01.2018 - 11:58


 

Nå har jeg klart å få den forferdelige forkjølelsen som går rundt omkring! Jeg virkelig hater og være så tett i nesa, og det å gå rundt å nyse hele dagen, haha. Har også slitt mye med hode vondt, og har generelt fælt meg helt forferdelig i hele helga. Jeg har nesten vært litt små deprimert, og vet ikke engang hvorfor jeg plutselig bare ble det. Nå er det faktisk veldig lenge siden sist jeg følte meg slik.

Marius så det på meg at jeg var litt slapp og ikke helt i form, så han begynte faktisk å sette inn middagstallerkner inn i oppvaskmaskina for meg, fordi han så at jeg var syk så han ville hjelpe til. Jeg føler meg så takknemlig når jeg har sånne barn som frivillig vil hjelpe til med små ting i huset når mamma er syk. Jeg satt nemlig i sofaen sammen med Niklas, og plutselig så hører jeg at Marius driver med noe innpå kjøkkenet, så jeg gikk innpå der for å se, og da drev han å satte ting i oppvaskmaskina, og når jeg da forklarte hvor flink han var så sa han det at han hadde veldig lyst til å hjelpe mammaen sin fordi han så at jeg ikke var helt i form. Noen ganger så bare smelter hjertet mitt for den gutten! 

Niklas sin første tannpuss

 • 26.01.2018 - 20:05

 

Nå har Niklas endelig fått opp sine to tenner. Han fikk jo to tenner samtidig, det er ikke jeg vandt til. Både Joachim og Marius fikk først opp en tann, også kom den andre tanna opp rett etterpå, mens Niklas fikk to tenner helt likt. Tenne hans har ikke kommet helt ferdig opp enda, men det er ikke så lenge til. Men jeg prøvde på hans første tannpuss i dag og det gikk veldig bra. Han ble litt skeptisk og begynte å le litt når jeg var ferdig, hehe. Jeg synes det er veldig viktig og begynne å vende han til tannbørsten med engang, og det blir jo også anbefalt. Jeg gjorde det med de andre også, og de har aldri hatt noen problemer med å pusse tenner noen gang, og det er jeg veldig glad for. Har hørt om de barna som blir veldig sure og nekter å blir pussa tennene på også, og det er nok ikke like morsomt for foreldrene. Så jeg er veldig glad for at barna mine liker å pusse tenner, det er ingenting som er bedre enn det.

Fra 13-åring til 22-åring

 • 26.01.2018 - 11:46

Her skriver jeg litt om hvordan jeg har hatt det i løpet av mine år etter at jeg fikk barn. Det er litt av vært som har skjedd i løpet av min tid som 13 åring til nå som jeg er 22 år.
 
Meg som 13-åring!Når jeg bare var 13 år gammel så ble jeg mamma for aller første gang. Jeg var veldig mye hjemme på grunn av angst og depresjoner ang det at jeg ble mamma. Jeg har hatt det veldig vanskelig igjennom 13 års alderen.

Meg som 14-åringNår jeg var 14 år gammel så startet jeg faktisk å blogge for aller første gang, og jeg har helt siden den gang vært veldig glad i blogging. Dessverre så har jeg byttet alt for mange blogger opp igjennom årene, noe jeg angrer fryktelig mye på den dag i dag. Om jeg husker riktig så tror jeg det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim rundt 14 års alderen min også!

Meg som 15-åring 

Når jeg var 15 år gammel så begynte jeg å få livet mitt mer og mer på plass. Jeg begynte å henge mye mer med venner på min alder, og koste meg virkelig når jeg kunne få være litt ung. Jeg gikk jo på skolen, så jeg var med venner da, også ble jeg med venner og sånn etter legge tid på Joachim. Mamma var jo hjemme uansett, så det var helt greit at jeg var borte sammen med venner på kveldstid, og inni mellom så dro jeg bort etter skoletid også, men det var ikke ofte skjedde. Jeg begynte også å drikke litt smått når jeg var 15 år gammel - det anbefaler jeg egentlig ingen til å begynne med!


Meg som 16-åringNår jeg var 16 år gammel, så ble jeg faktisk gravid igjen. Jeg fant da ut at jeg skulle flytte for meg selv, så jeg flyttet inn sammen med barnefaren til lille Marius. Det var veldig uvandt og flytte for meg selv som så ung, men det var veldig godt for meg også. Jeg angrer ikke på at jeg flyttet som 16 åring med tanke på at jeg ventet et barn til. Jeg ble gravid ganske raskt etter at jeg fylte 16 år, så jeg ble også mamma som 16 åring!


Meg som 17-åringNår jeg var 17 år gammel, så begynte jeg faktisk å trene på treningssenter og var veldig fornøyd. Men når jeg etter vært ga meg med treninga så gikk jeg veldig mye ned i vekt, og klarte faktisk ikke å gå opp i vekt igjen. Så jeg må da ha gjort noe galt med den treninga jeg gjorde, noe som også er veldig rart med tanke på at jeg hadde personlig trener på førsten!


Meg som 18-åringRett før jeg fylte 18 år, så flyttet vi til et større hus. Der bort jeg enda faktisk! Jeg fikk også førerkort når jeg var 18 år, og klarte faktisk å vrake bilen min den første vinteren min, haha. Må jo prøve på det meste i løpet av årene vettu ;-P Neida, jeg krasjet i en lastebil i ikke noe høy hastighet. Det var alt for glatt ute, og ikke hadde dem strødd der. Det pleier faktisk å skje veldig mange ulykker på den plassen jeg krasjet faktisk. 


Meg som 19-åringNår jeg var 19 år, så gjorde jeg ikke så alt for mye egentlig. Jeg begynte vel å delta på veldig mye kurs og prøvde å jobbe på noen plasser. Samtidig som at jeg prøvde å være en god mamma! Jeg har egentlig ikke så mye å si om den tiden jeg var 19 år.


Meg som 20-åringSom 20 åring, så begynte jeg å bli litt mer sosial blant venner. Det var virkelig noe jeg trengte, når jeg for det meste bare satt hjemme sammen med barn.
 

Meg som 21-åringNår jeg var 21 åring, så hadde jeg det veldig ofte det morsomt. Jeg fikk også prøvd ut utelivet litt noen ganger i helgene når jeg hadde barnefri. Jeg har egentlig hatt en av mine nest beste dager som 21 åring om jeg kan si det sånn. Jeg har hatt så mange fine og minneverdige måneder som  21 åring. Jeg ble også gravid igjen som 21 åring!
 

Meg som 22-åringSom 22 åring så gikk jeg gravid, og hadde ikke så veldig mye kontakt med venner jeg holdt meg mest hos familien. Jeg ble jo som 22 åring også trebarnsmor og singel. 

Får mye oppmerksomhet på grunn av han

 • 25.01.2018 - 19:01


I dag så har vi bare holdt oss hjemme. Det er skikkelig fælt kjøreføre ute i dag. Det har jo snødd veldig mye i det siste, men nå har mild været kommet og det har selvfølgelig regnet litt, så nå er det både sporette på veiene, og de forferdelige traktor sporene samtidig som at det er ganske glatt, og noen plasser så er de ikke så flinke til å strø, noe som faktisk irriterer meg hvert eneste år. Jeg gleder meg så fælt til vår og sommer nå så dere aner ikke..

Så istedenfor å irritere meg over kjøreforholdene så har jeg å Niklas bare holdt oss hjemme. Eller vi har jo kjørt Marius i barnehagen å hentet igjen han, også har vi vært en liten tur på butikken. Herregud så mye oppmerksomhet jeg for av alle på grunn av han. De fleste gir oss ett smil, og noen stopper meg og tar en liten prat når det gjelder Niklas, og de fleste lar meg gå foran de andre, haha. Jeg for nyte det nå mens han er liten ;-) 

I morgen så er det planleggings dag på både skolen og barnehagen, så i morgen så skal jeg ha med meg alle tre guttene ut en liten tur. Prøve å passe på å få med Niklas litt ut før det blir alt for kaldt ute igjen. Jeg har jo fremdeles ikke vært ute med barna enda, og det har jeg så dårlig samvittighet for, så da får vi prøve oss ute en liten tur i morgen så lenge skole og barnehage er stengt allikevel. Og det beste med alt er at det begynner å bli så mye lysere ute nå om dagen, og det elsker jeg virkelig!

Dette året skal jeg...

 • 25.01.2018 - 11:54
 

Nå er vi i ett nytt år, og jeg vil gjøre dette året til et bra år. Det er ingen hemmelighet at året 2017 ikke var mitt år. Så nå håper jeg at ting vil bli mye bedre i 2018. Jeg gleder meg til å se hva som skjer, og hvordan jeg har det til desember igjen!

Her er i alle fall noen av de målene jeg vil sette igang i 2018!

1. Jeg skal sette litt mer pris på de små tingene som virkelig betyr noe, istedenfor å bare irritere meg over små ting som jeg ikke får gjort noe med.

2. Jeg skal jobbe litt mer med selvtilliten min. Den har nemlig ikke vært så veldig bra i det siste, så jeg vil faktisk jobbe med å like meg selv litt bedre på mange måter.

3. Jeg skal bli mye flinkere til å ta bilder med kameraet mitt. Jeg har nemlig innsett at jeg har vært veldig sløv med å ta bilder av barna mine i det siste, og det er noe jeg synes er så utrolig synd. De vokser virkelig opp, og det vil jeg se igjennom bilder også, og fange opp masse minner til senere tid.

4. Jeg skal også bli flinkere til å legge planer, og mål for dagene som går. Jeg vil rett og slett ha litt mer system på ting enn det jeg har hatt tidligere. 

5. Jeg vil også prøve meg på en liten ferie i løpet av året, nå er det nemlig veldig lenge siden sist. Så i år så må jeg virkelig få prøvd meg på en liten ferie!

Det er ikke så mye som skal til...

 • 23.01.2018 - 20:31


 

I dag så har jeg for engangs skyld ordnet meg, da mener jeg altså sminket meg. I det siste så har jeg ikke orket å sminke meg i det hele tatt, men jeg skal jo innrømme at jeg føler meg faktisk litt friskere med litt sminke. Jeg har ikke overdrevet mye sminke når jeg først sminker meg. Det er egentlig ikke så mye som skal til før man føler seg litt finere. Inni mellom så føler jeg meg passe fin uten sminke også, men jeg skal innrømme at jeg trives best med bitte litt sminke for å skjule det litt at jeg er små sliten. 

Jeg har også fått sortert klærene til Niklas igjen. Han vokser så fort, så nå må han inn i de neste klærene. Han har brukt strl 62-68 en god stund egentlig, men det er mye han har vokst fra for lenge siden, også er det noe som fremdeles har passet. Men i dag så ble alt i strl 62 borte, og jeg har fått tatt inn strl 74, han har fremdeles noe i 68 også, men han har mest strl 74 nå. Det er nok litt for stort noe av det, men det er bedre med litt for stort enn for lite. 

To tenner på tur

 • 22.01.2018 - 20:18

Hei og god kveld ;-) I dag så har Niklas vært veldig urolig og har nesten ikke sovet på dag tid i det hele tatt. Jeg har nemlig en liten en som har to tenner som presser seg opp. Så nå i det siste så har han krevd veldig mye, men i dag har vært aller verst faktisk. Han gråt i en halv time uten stopp i stad, herregud jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Uansett hva jeg gjorde så var det ikke bra nok. Det er når sånt skjer man føler seg helt ubrukelig, og det gjør så vondt å se at han har det så vondt uten at jeg får gjort noen ting får å hjelpe han. Heldigvis så ble han rolig igjen, men det var virkelig ille når det først var på sitt verste. Det er så uvandt at han er sånn. Han er vanligvis en veldig rolig baby som ikke lager så mye lyd. Jeg beundrer virkelig de foreldrene som har barn som skriker konstant fordi de har kolikk eller noe! Jeg har vært alt for bortskjemt med alle barna mine når de har vært små, og det er jeg takknemlig for. 

Hadde tre helt forskjellige svangerskap

 • 20.01.2018 - 20:24

Selv om jeg har bært på tre gutter nå, så har allikevel alle tre svangerskapene vært helt forskjellige. Det er rart at svangerskapene mine skal være så forskjellige med tanke på at alle er gutter. Denne gangen her så trodde jeg faktisk at det ble ei jente, fordi alt var så typisk jente graviditet som jeg har fått høre. Og når jeg har tatt tester å sånn så var det mest jente det landet på, men enda så var det en gutt, så man kan vel ikke tro på alle mytene som blir sagt. En ting er i alle fall sikkert - alle svangerskap er forskjellige uansett!

 


 

Symptomene jeg har hatt i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ingen symptomer på at jeg kunne være gravid. Alt virket helt normalt med han, så det er nok grunnen for at jeg ikke fant ut at jeg var gravid før jeg var 20 uker på vei!

I 2011 med Marius, så var det mensen min som ikke kom også var jeg små kvalm om morgen. Og med tanke på at jeg hadde vært gravid tidligere uten å vite noe, så tenkte jeg at det ikke skadet å ta en test for sikkerhetsskyld. Da fant jeg ut at jeg var ca 5 uker på vei!

Nå i 2016 så vokste puppene mine som noe annet rart. Jeg skjønte at det måtte være noe. Puppene mine pleier ikke akkurat å vokse så fort uten grunn, også hadde jeg så lyst på iskaffe at jeg klarte ikke å unngå å kjøpe det å drikke det rett ned, det er i alle fall ikke normalt til å være meg. Så da tenkte jeg at det var lurt å ta en test, og den slo seg ut med engang.

Plager i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ikke noe spesielt med plager. Jeg fikk bare litt vondt i ryggen på slutten, og har faktisk slitet litt med ryggsmerter siden graviditeten med han. Det har nok mye med at jeg var så ung og lita - ikke det at jeg har vokst noe særlig siden den tiden, haha.

Med Marius så hadde jeg kvalme fra uke 5 til jeg var i uke 11 ca. Ikke så alt for ille kvalme, men nok til at det var ubehagelig. Ellers så følte jeg meg veldig fin, og hadde ingen flere plager med han. Jeg hadde et veldig fint svangerskap med han egentlig.

Med Niklas derimot så var jeg kvalm fra da jeg fant ut av graviditeten til jeg var rundt 15 uker på vei før kvalmen gikk over. Og det var så ille kvalme at jeg så vidt ikke klarte å spise, men måtte jo bare tvinge det i meg. Kvalmen kom og gikk litt hele tiden. Jeg har også slitt med litt vondt i bekkenet, og har hatt masse kramper i beina om kveldene. Jeg har også slitt veldig mye med halsbrann helt fra starten av svangerskapet, og det ble bare verre og verre for hver dag som gikk. Så det siste svangerskapet har ikke vært noe enkelt i det hele tatt!

 

Magestørrelsen i svangerskapet!

Med Joachim så ble jeg ikke så stor i det hele tatt. Man kunne egentlig ikke se det på meg at jeg var gravid engang. Jeg kan ikke si at jeg hadde en sånn skikkelig babymage. Magen min så mer oppblåst ut en gravid ut. 

Med Marius så ble jeg eller ikke så alt for stor. Jeg ble veldig rund på slutten av svangerskapet da, men jeg var ikke så alt for stor med han.

Med Niklas så ble heller ikke magen så veldig stor. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke blir så stor når jeg går gravid. Det kan være det at det er stort i magen så det ikke synes like godt utenfor, eller så kan det være fordi jeg er så lita. Nei jeg vet ikke. Det viktigste er at barna mine har vokst som de skal.


 

Kroppsforandringer i svangerskapene!

Med Joachim så fikk jeg litt strekkmerker på låret og på brystene, med Marius og Niklas så har jeg ikke fått noe mer strekkmerker. I alle tre svangerskapene så har jeg lagt på meg likt. Jeg har bare gått opp det som babyen og alt det andre veier. Så jeg er ikke den som legger på meg noe ekstra kilo - noe som er rart med tanke på hvor mye jeg spiste igjennom svangerskapene, haha.

Har dårlig samvittighet

 • 19.01.2018 - 20:05

Herregud så mye snø som kommer nå om dagen, og jeg har faktisk ikke hatt med meg barna ut for å ake og leke enda. Har litt dårlig samvittighet for det, men synes det er litt vanskelig med Niklas enda. Han er så opp og ned på humøret sitt om dagen. Jeg sier det ofte, men jeg tror det må være tenner. Han gnager veldig fælt på ting om dagen, og begynner å små skrike inni mellom og blir som regel stille hvis jeg tar litt i munnen hans. Han sover nesten ingen ting på dag tid heller, så det er så vanskelig å gjøre ting. Barna mine er jo heldigvis ute inni mellom da, men det er jo uten meg. Jeg skulle nok ha fått kjøpt litt uteklær til Niklas så vi kan være utenfor her før vinteren er over i hvert fall. Det er jo litt koselig å kunne få være litt ute nå som det har kommet så mye snø. 

Jeg kan faktisk ikke huske sist det var så mye snø her heller. Det har vært mange vintere nå som det ikke har vært så mye snø, men i år så har det kommet like mye snø på to måneder som det har kommet på et-to år nesten. Det har vært litt vinter de siste årene også, men det har langt ifra vært så mye vinter som i år. Før så har det kommet snø, men så har det begynt å regne, men sånn er det ikke lenger, og det er så mye koseligere. Mye bedre med vinter med snø, enn vinter med litt snø også regn så det bare blir glatt over alt. 

Bilder ifra fjor

 

 

 

 

 

I fjor så var vi mye ute å akte i akebakken og sånt, men i år derimot så har det ikke vært noen ting med meg.  :-( Neste vinter så blir det nok litt mer igjen, for da er Niklas litt større å det blir mye enkelere for meg å ha han med meg over alt da. Nå så er alt så vanskelig med tanke på mat tid på han og sånt. Så hvis vi skal ut så blir det nok bare utenfor her vi bor. Men neste vinter så har han blitt litt større så da blir alt så mye lettere :-)

Jeg er så stolt av han

 • 16.01.2018 - 19:28

Nå er det lenge siden jeg har kommet med ett innlegg som har noe med nå tiden å gjøre, haha. Grunnen til det er fordi jeg har vært utslitt om dagen. Jeg har hatt så mye å tenke på i det siste. Dere som har fulgt med på min tidligere blogg, vet at jeg har hatt en tung periode i 2017. Det har blitt til at jeg ikke har hatt så mye nattesøvn på veldig lang tid. Jeg har ikke fått sovet før langt utpå natt, og igjen stått opp tidlig om morgen. Nå har jeg jo det bra igjen, men problemet er bare at all den søvnen jeg har mistet iløpet av tiden, den har gjort at jeg nå er veldig trøtt om kveldene. Så det har hendt mange ganger nå at jeg har sovnet på sofaen etter at alle barna er lagt for kvelden. 

Jeg kan i hvert fall innrømme at den følelsen og den situasjonen jeg kom i, er noe jeg ikke unner min verste fiende engang. Jeg har hatt det så vondt igjennom hele 2017 at dere aner det ikke engang. Jeg har latet som om at jeg har hatt det bra, fordi jeg har hatt lyst til å sørge alene. Jeg har ikke hatt lyst til å bry andre om mine problemer. Jeg har hatt lyst til å komme over problemene mine på egen hånd, og det har jeg klart, men problemet er at nå er jeg utslitt.

Men uansett det var ikke bare det jeg skulle prate om. I dag tidlig når jeg våknet, så våknet jeg av at Niklas lå på magen i senga. Så han har nå plutselig lært seg å snu seg fra rygg til mage. Jeg trodde det kanskje bare var en engangstilfelle men neida, han har snudd seg opp til flere ganger i dag, og jeg er så utrolig stolt. Jeg føler at det er så mye nye ting Niklas gjør om dagen, og han begynner å bli så stor. Han vokser til alt for fort om dagen, og jeg føler jeg ikke klarer å nyte tiden godt nok. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fikk han, og nå så har han blitt så stor allerede. Baby tiden er så alt for kort, og uansett hvor mye man prøver å nyte det, så går det alt for fort!

 

 

Det verste jeg har opplevd

 • 14.01.2018 - 22:20

I sommer når jeg gikk gravid, så fikk jeg oppleve noe av det verste jeg har opplevd. Det var en varm sommer dag, og jeg var på vei for å hente Marius i barnehagen. Når jeg kjørte oppover mot barnehagen så kjente jeg at jeg ble veldig svimmel og begynte å se ganske uklart, og jeg begynte å kaldsvette som bare det. Jeg hadde heldigvis kommet så pass langt at jeg kunne stoppe bilen og åpne opp døra. I det jeg stoppet bilen så kjente det ut som om at jeg skulle kaste opp, og rett etterpå så ble alt helt svart. Jeg tror jeg faktisk ble borte i ett minutt før jeg kom meg igjen, og da ringe jeg rett til mamma fordi hun skulle jo også opp til barnehagen. Jeg tok en tyggis i munnen, og tok hodet mitt litt ut av bilen får å få litt frisk luft. Heldigvis så kom det en litt kald vind og den hjalp på veldig mye. 

Jeg var jo rett ved barnehagen omtrent, så jeg tok sjansen på å kjøre bort til barnehagen for å hente Marius. Når jeg kom på parkeringa og skulle ut av bilen så kjente jeg igjen at jeg ble veldig svimmel, men det gikk veldig fort over igjen. Mamma bor jo like ved den barnehagen, så jeg reiste ned til henne fordi jeg turte ikke å ta sjansen på å kjøre helt hjem, og det er jeg veldig glad for. For når jeg kjørte ned til henne så ble jeg skikkelig svimmel igjen, men heldigvis så rakk jeg å komme til parkeringsplassen hennes, så jeg fikk gått ut av bilen med engang jeg ble svimmel igjen. Det første jeg gjorde når jeg kom inn hos mamma var å ta ett glass med iskald cola, bare får å få i meg litt drikke med sukker. Det hjalp på litt, men jeg turte ikke å gjøre noe annet en å bare legge meg ned på sofaen til mamma litt. Mamma kom heldigvis hjem igjen veldig kort tid etter at jeg kom hos henne, så hun lagde litt middag, og når jeg fikk i meg litt mat og drikke så ble jeg mye bedre igjen. 

Jeg har aldri opplevd noe sånt tidligere, og det skjedde heldigvis ikke noe mer en den ene dagen. Jeg var mye svimmel i ettertid også, og har generelt slitt mye med svimmelhet igjennom hele svangerskapet. Spesielt på slutten av svangerskapet, men det har nok mye med at jeg gikk høygravid på sommeren, og jeg fant ut at jeg hadde veldig lite jern i kroppen, noe som da fører til svimmelhet.  

Jeg har heldigvis ikke vært svimmel i det hele tatt etter at jeg fikk Niklas, og det er jeg veldig glad for. Tenk det å kjøre bil med barn i bilen å holde på å svime av, eller det å holde i Niklas å holde på å svime av. Det må være helt forferdelig. Jeg husker jeg var like svimmel engang når jeg gikk gravid med Joachim også. Da svimte jeg også av, men da sto jeg på kjøkkenet til mamma, men heldigvis så sto mamma på kjøkkenet så hun rakk å ta tak i meg før jeg gikk i gulvet. Det er noe av det verste jeg vet, det å bli så svimmel at man begynner å kaldsvette og samtidig så går alt i svart og man blir helt borte vekk. 

 

Denne gangen blir det annerledes

 • 12.01.2018 - 19:51

Nå er jeg så utrolig lei av den mørketiden og vinter generelt at jeg snart blir gal, haha neida. Men jeg er veldig lei av denne tiden her, og ser så frem til varmere og lysere tider. I fjor så var det ikke en så hyggelig sommer med tanke på at jeg gikk gravid, og hadde masse smerter i løpet av hele sommeren. Jeg slet også veldig mye med svimmelhet i sommer noe som gjorde at jeg holde på å svime av mens jeg kjørte bil, det var skummelt det. Kan skrive litt mer om det i ett annet innlegg ;-) Men nå er jeg ikke gravid lenger, så nå håper jeg at jeg kan få oppleve en skikkelig sommer sammen med barna mine. Jeg skal ordne til ute her sånn at barna kan få badet i basseng og alt som er. I år så blir det nok ikke til at vi er like mye på campingen som vi har pleid å være, det er både på grunn av privatsaker, også er det mye lettere å være hjemme når jeg er alene med tre barn, i hvert fall når Niklas fremdeles er liten i sommer. Kommer sikkert til å være litt på campingen for å være litt på stranda, men ikke like ofte som i fjor.

 

 

 

 

 

 

Heldigvis så er det ikke mange måneder igjen til sommer! ;-)

Mørketiden er jævlig

 • 11.01.2018 - 20:06

Herregud så sliten jeg er om dagen. Den mørketiden tar seriøst knekken på meg, haha. Nå vil jeg ha lysere tider og sommer kjenner jeg. Heldigvis så begynner det å bli lysere og lysere ute. I dag så sto vi opp litt før kl 7, Marius måtte nemlig være i barnehagen litt før kl 8 i dag tidlig fordi dem skulle på tur i barnehagen. Så jeg måtte vekke de to minste, mens Joachim sto opp litt før meg faktisk. Vi var virkelig trøtte hele gjengen for å si det sånn, så i kveld så skal det nok bli godt å få sovet igjen. Jeg har sovet så dårlig i det siste, så det er helt fælt, og det merkes på kroppen for å si det sånn, og det hjelper jo ikke akkurat på når man legger seg mens det er mørkt, og må igjen stå opp mens det fremdeles er mørkt. Så nå vil jeg ha det lyst om morgen, og ikke minst det å ha det godt å varmt ute. Jeg merker også at all energien min blir borte om vinteren. Jeg orker nesten ingen ting når det er så mørkt og trist ute. Og det å måtte kle på barna så utrolig mye klær hele tiden. Gleder meg til vi bare kan gå med litt mindre klær og bare kose oss i solen. 

Når jeg hadde fått levert Marius, så tok jeg turen bort hos tanta mi. Hadde jeg ikke reist bort så hadde jeg vel sovnet på sofaen sammen med Niklas tror jeg, og da hadde i hvert fall dagen min blitt ødelagt. Jeg er i alle fall ikke en morgen menneske, men selv om jeg er skikkelig trøtt om morgen, så er det egentlig litt deilig å stå opp tidlig å, men det å stå opp før kl er 7 er litt for tidlig for min del, haha. Mulig jeg har vært litt bortskjemt når det gjelder barna mine der. 

 

5 måneders kontroll

 • 09.01.2018 - 20:07


 

I dag så var vi på 5 måneders kontroll hos helsesøster. Niklas var ikke så samarbeids villig i dag med alt det hun ville prøve på sammen med han. Han er dessverre ikke helt i form om dagen, så han er litt små forkjølet, så da var det ikke så enkelt å gjøre alt det hun ville. Men han ligger uansett veldig der de fleste på hans alder gjør. Han fikk også vaksine i dag, noe som ikke var noe populært i det hele tatt. Han begynte å hylgråte, og det var rett og slett litt små vanskelig å roe han med engang. Men han kom seg etter vært heldigvis. Jeg hater når dem skal ta vaksine på han, fordi jeg merker at han får så vondt, og det gjør da vondt i mamma hjerte mitt å se han så lei seg. Vi fikk også målt han og veid han. Han veier nå 6690 gram tror jeg det var. Også er han 67 cm lang, så han har vokst en del. Han ligger fremdeles litt under gjennomsnitt på vekta si, men det har han gjort siden han var nyfødt, men heldigvis så holder han sin egen kurve veldig bra, han har faktisk kommet seg mer opp mot normalen enn ellers. Lengda hans er der den skal være i følge helsesøster, så hun kaller Niklas for "lang og slank" Men det skal jo sies at vi foreldrene hans er veldig slanke, og pappaen hans er ganske høy, mens jeg er veldig lav, haha!

Kjøpt klær fra Nelly

 • 08.01.2018 - 21:21

//affilatelink//


 

I dag så fikk jeg endelig pakka mi ifra Nelly. Jeg har jo prøvd så godt jeg kan å fornye hele klesskapet mitt, men når jeg var på klesbutikker for å finne meg klær så fant jeg bare topper, BH, truser, noen gensere og sko, men jeg fant ingen bukser som jeg likte og heller ingen jakke som jeg likte, så da tok jeg heller en liten titt innpå Nelly og der fant jeg bukser og en jakke som falt for smak med engang. Jeg er veldig sånn som liker klær ifra nettsider bedre en butikker, og det er sikkert veldig dumt, og jeg skjønner ikke hvorfor det er sånn, men det er rett og slett bare sånn det er. Jeg har i mange år slitt mye med å finne klær jeg vil ha på klesbutikker, men har jeg sett på nettet så har jeg alltid funnet så mye fint. 

Det kan hende at det er sånn fordi det er mye lettere å se klærene på nettet enn det det er i butikk, fordi i butikker så må man virkelig lete ordentlig, og det er ikke noe jeg liker i det hele tatt, men på nettbutikker så kan man søke etter akkurat det man vil se etter, og da kommer alt frem. 

I pakka mi så lå disse god sakene her:

 Jakke HER kr 539 // Bukse HER kr 299!Bukse HER kr 149 // Bukse HER kr 199

Klærene er selvfølgelig kjøpt på salg. Klikk her for å komme til salget!
 

Jeg er gravid...

 • 07.01.2018 - 20:24

...det var den første tanken som slo meg når brystene mine plutselig vokste i desember 2016. Jeg følte at det var noe som ikke stemte så jeg måtte bare ta en test for å sjekke. Testen slo ut gravid nesten før jeg var ferdig med å tisse på den testen. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, fordi jeg var ikke klar for å få et barn til enda. Jeg var helt ifra meg, og ringte rett til legen der jeg kom inn på en sjekk, der slo også testen ut som positiv med engang. Så jeg ringte til sykehuset og bestilte meg en abort time. Jeg ville ikke ha flere barn enda, jeg var virkelig ikke klar for det. 

Jeg kom innpå sykehuset dagen etter, og ble stilt masse spørsmål for å se om jeg faktisk ville ta abort. Når jeg satt der så fikk jeg en så vondt følelse i hele kroppen og jeg klarte rett og slett ikke å gjennomføre den aborten. Jeg klarte ikke tanken på det. Jeg fikk en så ekkel følelse som gikk igjennom hele kroppen min å ble rett og slett små kvalm av hele situasjonen. Det endte opp med at jeg valgte å beholde barnet i magen å heller prøve og takle den situasjonen. Jeg tenkte også litt som så, at det er verre å angre på at jeg tok en abort enn at jeg beholdt. 

 

Men det svangerskapet jeg fikk, det ble ikke noe bra i det hele tatt. På førsten av graviditeten så fikk jeg skikkelige magesmerter som gjorde at jeg lå å vrei meg i smerter hele natten. Jeg måtte dra til legen med engang jeg våknet dagen etter, dem fant ikke ut noe galt. Dem mente at alt kunne komme av stress, og det var nok veldig sant, fordi det var så mye som skjedde i hodet mitt og generelt rundt meg i det hele tatt den tiden. Jeg fikk også veldig mye med halsbrann, så ille at jeg faktisk kastet opp inni mellom. Og jeg hadde mye vondt i magen og i ryggen igjennom hele svangerskapet. Jeg har faktisk nesten ingen fine minner om mitt siste svangerskap. Jeg måtte innpå noen ekstra kontroller i svangerskapet også, fordi Niklas ikke la på seg nok. Og han klarte også å snu seg den siste tiden i svangerskapet, så alt endte med hastekeisersnitt fordi fødselen endte ikke bra. Det kan jeg også skrive litt om i et annet innlegg. 

Jeg fikk uansett kjenne mitt første spark når jeg var 16 uker på vei, og jeg fikk vite kjønnet på babyen når jeg var 19 uker på vei, fordi jeg trodde jeg var 20 uker på vei, men var en uke kortere på vei en det jeg først trodde. Jeg hadde termin den 10 august 2017, men var så sikker på at han kom til å komme i juli, fordi i juli så presset han ofte nedover, og jeg hadde så utrolig mange kynnere, som var litt sterke. Jeg slet også veldig mye med svimmelhet i svangerskapet, noe som ofte endte med at alt gikk i svart. Det har nok også mye med at jeg gikk gravid på sommeren. 
 

(14 uker på vei)

 

(15 uker på vei)
 


(19 uker på vei)
 

(22 uker på vei)
 

(28 uker på vei)
 


(34 uker på vei)

 


(39 uker på vei, mitt siste magebilde)
 

Den 3 august så kom han endelig til verden, og svangerskapet var heldigvis over. Det var så utrolig godt å bli ferdig med det svangerskapet. Det frister meg ikke litt engang å bli gravid igjen!

Barna mine skal ikke få samme vane som meg

 • 06.01.2018 - 15:19


 

Jeg var så utrolig trøtt i går kveld etter at jeg hadde lagt Niklas, så jeg lå å halv sov på sofaen i går kveld ved 8 tiden. Så det ble dårlig med oppdatering på bloggen. De to store guttene er borte i helgen, så nå er det bare meg og Niklas. Det er både litt godt, men samtidig veldig kjedelig, haha. Jeg liker best når alle barna er hjemme, det blir liksom så stille når jeg bare har ett barn i hus når jeg er vandt til å ha tre små troll som leker å hyler. 

I dag så skal jeg faktisk ordne litt i tv stua mi. De to store guttene har fått tv til jul som dem skal ha sammen. Så jeg skal ordne så det blir fint i tvstua, så dem kan sitte der å se på filmer eller spille. Jeg er veldig fast bestemt på at barna mine ikke skal få tv innpå rommene sine, fordi jeg vet fort hvordan det kan gå, når jeg har hatt det selv siden jeg var 6-7 år. Da blir det jo til at man lurer seg til å se på tv når man egentlig skal sove, og det har også gjort litt til at jeg liker å ha lyd rundt meg når jeg skal sove om natten, og det vil jeg ikke at barna mine skal bli vandt til. Det er en så utrolig vond vane, og den er vanskelig å vende av seg selv om jeg kunne ønske jeg kunne klare det. Men da blir det bare til at jeg ligger å vrir meg i senga, og jeg sliter nok som det er med søvn om natten. Så da er det bedre at de kan få sin egen tv innpå en tvstue der dem kan se på filmer eller spille på dagtid. 

Jeg har også klart å få en blemme eller noe innpå øyet mitt, fy fader så vondt det gjør. Jeg er helt rød på det ene øyet, og det verker skikkelig, haha. Har virkelig flaksa med meg skjønner jeg. Så noe sminke har det ikke blitt på meg i dag for å si det sånn. 

Plutselig så hadde jeg ingen baby

 • 04.01.2018 - 20:38

Jeg å Niklas tok turen bort hos tanta mi en liten tur i dag. Hun har også fått en baby nå, eller hun fikk en baby på juleaften faktisk. Jeg føler at Niklas plutselig ble så stor når jeg fikk se babyen hennes for første gang, haha. Jeg har alltid sett på Niklas som en liten baby, og han er jo en liten baby, men etter å ha sett babyen til Rikke så ble han plutselig ikke så liten baby lenger allikevel, føler jeg. Selv om Niklas fremdeles er en liten baby enda. 

Jeg kan faktisk ikke huske at Niklas har vært så liten engang, enda han var jo enda mindre enn babyen til Rikke. Men alt har liksom bare falt så naturlig, så jeg har ikke sett at Niklas har vokst så veldig mye, og jeg kan nesten ikke huske at han har vært så liten. Jeg har jo sett det på klærne hans at han har vokst, men jeg har liksom aldri tenkt så mye over at han har blitt så stor i forhold til det han var før, men når jeg fikk se babyen hennes, så fikk jeg fort se at Niklas har virkelig vokst siden han ble født. Det er nesten litt skremmende at babyer vokser så fort som det dem gjør. Jeg fant i hvert fall ut at jeg må bare nyte hvert eneste minutt sammen med Niklas. Plutselig så er han kjempe stor og skal over alt, og vil ikke sitte på fanget å kose lenger, men bare løpe rundt på gulvet å utforske og ta alt som er her i huset. 

Niklas 5 måneder

 • 03.01.2018 - 20:10

 

Nå er Niklas 5 måneder gammel allerede. Om kun en måneds tid så er han allerede ett halv år, det er helt sykt å tenke på. Han vokser så utrolig fort, og jeg merker så godt å tydelig at han har begynt å få sine egne "meninger" Han vet hva han vil, og hva han ikke vil. Det er ikke så store dem trenger å være før dem vet hva som er greit for dem, og hva som ikke er så greit. 

Niklas er veldig leken om dagen, og hvis han ligger på gulvet med noen leker, så griper han tak i det og putter det i munnen. Så vi må være veldig forsiktig med hva som ligger i nærheten av han nå om dagen. Jeg merker også at han har begynt å kjenne igjen de han har møtt på før. Hvis han møter på noen vi har vært sammen med før så smiler han ifra øre til øre, men hvis vi møter andre mennesker som vi aldri har møtt på, så ser han litt skeptisk ut. Han har også begynt å elske å se seg selv i speilet. Hvis han ser seg i speilet så gjør han seg til, og smiler som bare det. 

Har vondt i magen av all pengebruk i dag

 • 02.01.2018 - 20:54

I dag så tok jeg med meg broren min og Niklas inn til Hamar for en liten shoppingsrunde. Jeg trengte virkelig nye klær nå, og det er jo litt slag ute på butikkene nå som vi er i januar. Så nå har jeg endelig fått fornøyet mye av klesskapet mitt, noe som virkelig trengtes. Mye av klærne mine har blitt utvidet av at jeg har brukt de klærne mens jeg har gått gravid, da var jo både puppene mine og magen min en god del større enn nå. Også har jeg fått kjøpt meg to nye par med sko, ett par som kan brukes nå på vinteren og ett par jeg skal bruke til sommeren. Jeg tror faktisk jeg handlet inn klær og sko for rundt 1400 kr i dag. Jeg har nesten litt vondt i magen fordi jeg har brukt så mye penger på meg selv, men jeg må jo klare å unne meg litt jeg også.

 

Etter at vi hadde fått handlet inn masse nytt til meg, så dro vi å spiste litt mat innpå CC. Niklas var ganske så fornøyd mens vi handlet inn i dag, men ble litt små utålmodig på slutten, men det er jo forståelig. Jeg liker egentlig ikke å gå på butikker for å handle, men jeg følte jeg trengte å komme meg litt ut i dag, så da tenkte jeg at jeg likså godt bare kunne handle inn ting jeg trengte og ting jeg ville ha. Etter at vi hadde fått vært på CC, så tok vi turen til Lefdal, der fikk jeg kjøpt meg en ny telefon. Så nå har jeg gått ifra Samsung til Iphone 7. Det er veldig uvandt og ha en helt annen telefon, men jeg har allerede begynt å bli vandt til den, og jeg begynner å bli mer og mer fornøyd med den nye telefonen.

Fra nyfødt til 4 måneder

 • 02.01.2018 - 15:03

Jeg synes tiden har gått så utrolig fort ifra da Niklas ble født til nå, og han forandrer seg så utrolig mye på kort tid. Jeg kommer til å ha noen oppdateringer på utviklinga hans, fordi det er veldig morsomt å følge med på nå som han fremdeles er liten. Han vokser veldig fort. Han var jo ganske liten når han ble født, og han var vanskelig å få i mat de første leve ukene hans, og nå så spiser han så utrolig mye, og begynner å bli rundere og rundere. 

Når Niklas ble født, så var alt veldig dramatisk. Han mistet pusten opp til flere ganger, og det var spesielt når han skulle spise mat. Så han var veldig liten og slapp. 
Når Niklas ble en måned gammel, så begynte ting å bli mye bedre med matinga hans. Jeg fikk i han litt mer mat, og han ble litt mer våken av det. Men han hadde veldig mye mage vondt den første tiden hjemme, men det var fordi jeg ga han vanlig NAN, og det tålte han ikke, så jeg måtte gå over til HIPP å da ble alt mye bedre for han!

 

Man så allerede en stor forandring på Niklas fra da han var 1 måned til han ble 2 måneder. Han begynte å smile så utrolig mye, og han ble så mye mer aktiv og våken. 


 


Når Niklas ble 3 måneder, så var han våken i rundt 3 timer om gangen før han ville sove igjen. Han var så utrolig våken, og begynte å bli litt mer leken. Gjorde vi ting med han så begynte han å smile veldig mye. Han hadde også en mye mer rutine på legging og mating. Han var storsett sulten til samme klokkeslett hver gang, og ble trøtt på nesten samme tidspunktet hver dag. Han ble også lagt for kvelden ved 9 tiden å da sov han til morgen etterpå.

 

Når Niklas ble 4 måneder gammel, så begynte jeg litt smått med grøt til han. Jeg merker at melka metter han ikke like mye lenger, så da måtte jeg rett og slett bare begynne litt smått med grøt. Han begynte også å le ekstremt mye når man gjorde små ting med han, og det er så herlig å høre på. Og alt som kommer i hånden hans blir alltid med i munnen. Han har fått veldig sansen for å leke med babyleker, og han elsker andre små barn.

Et nytt kapittel i ny blogg

 • 01.01.2018 - 20:27

Nå er vi inne i 2018 allerede. Jeg har hatt en lang pause nå. Jeg blogget jo tidligere på en annen blogg, men helt ærlig jeg vil ikke være en helt ren mamma blogger, og det følte jeg at hele bloggen min ble med det bloggnavnet jeg hadde. Jeg kommer fremdeles til å ha en type mammablogg, for jeg er jo mamma til tre gutter, så det blir veldig naturlig at de kommer innom bloggen. Men jeg skal også prøve og ikke bare ha all fokus på barna, om jeg klarer det er en annen sak, men jeg skal iallefall prøve. 

2017 har ikke vært et fin år for meg i det hele tatt. Jeg fikk et svangerskap som ikke var helt etter planen i det hele tatt, og jeg hadde generelt ikke et fint svangerskap. Jeg ble også alene i løpet av 2017, noe som jeg har tatt alt for tungt. Jeg tok det bruddet mye verre en det jeg hadde ventet meg, men nå har alt gått over heldigvis. Så jeg ser på det som at året i 2018 kommer til å bli så mye bedre. Jeg vil rett og slett legge veldig mye av 2017 bak meg, og bare tenke fremover. 

 

Dere kan lese om året mitt hvis dere blar nedover på bloggen! ;-)

Juli - Desember

 • 01.01.2018 - 13:05

Her kommer del to av året som har gått

Juli -

Juli måneden har vært veldig fin. Det har vært mange fine sommer dager, men det har også vært mange dager med masse kald vind og regn. Juli i fjor var litt bedre en juli i år, så håper at sommeren blir enda bedre på det nye året! 

Jeg hadde også mange fine dager sammen med ei venninne, noe jeg virkelig har trengt i juli. Det er nemlig mye negativt som har skjedd dette året som har vært dessverre. De ble nemlig slutt mellom meg og barnefar igjen. Vi har vært mye frem og tilbake i lang tid. Jeg har virkelig elsket denne gutten, men vi har vært veldig mye uenige og har kranglet veldig mye.

Jeg har også hatt barnefri en hel uke uten noen barn. Joachim var på "ferie" hos pappaen sin i to uker, mens Marius var med besteforeldrene sine på en liten ferie i en uke. Det var veldig godt, men også litt kjedelig å ha fri så lenge, men samtidig så trengte jeg det virkelig!

Jeg fikk også høre at Niklas ikke lå i hodeleie i magen min i slutten av juli. Han lå med rumpa ned istedenfor, så jeg hadde full panikk for hvordan fødselen kom til å bli. Jeg var veldig redd for hvordan det kunne gå å føde i setefødsel, og jeg var livredd for at jeg måtte gå igjennom en keisersnitt igjen. 

Litt bilder av juli -

 

 

 

August - 

Den 3 august så ble jeg mamma til barn nummer tre. Jeg var veldig stolt for å få den lille gutten. Det ble en dramatisk start på livet hans, da fødselen ikke ble helt som forventet. Han skulle komme med rumpa, men kom heller med beina sine og mistet pusten sin, og jeg ble borte en liten stund så hele fødselen endte opp med hastekeisersnitt. Vi ble også liggende på sykehuset i 10 dager, der Niklas måtte ligge med pulsmåler og det som er. Han mistet pusten sin to ganger etter at han ble født også. Så dagene på sykehuset var ikke så koselig! 

Jeg fikk etter vært komme hjem, og jeg har aldri vært så glad for å komme hjem noen gang. Det var som en drøm som kom i oppfyllelse faktisk, haha. Niklas ble bare bedre og bedre, og la på seg fint! Han har ikke spist like mye som barn på hans alder skal, men han har også veid mye mindre en de fleste på hans alder også. På slutten av august så veide han bare 3350 gram, og fødselsvekta hans var 3010!

Litt bilder av august -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September - 

September måneden har vært ganske så tung på mange måter. Det har vært mye stygt og trist vær, og jeg hadde min verste tid med tanke på bruddet mitt på denne tiden. Niklas fikk også på seg pute på grunn av hoftene sine, de var ikke helt modne - det var ikke en så veldig fin nyhet, men allikevel så var jeg veldig glad for at dem fant det ut da, enn at de skulle ha funnet ut av det når han var eldre. 

Vi har også feiret litt i september. Søskenbarnet mitt konfirmerte seg i september, og to av søstrene mine har hatt bursdag og det samme med Joachim. Det var bare Celina som feiret bursdagen sin i september, mens Joachim og Mia feiret i oktober istedenfor.

Litt bilder av september -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober -

Oktober måneden har virkelig vært en helt forferdelig måned. Det har vært slutt mellom meg å barnefar til de minste i en god stund. Alt begynte jo i april, men så fant vi ut at vi skulle prøve litt igjen. Vi prøvde nok litt for fort fordi det tok ikke lang tid før vi var tilbake der vi var. Så det ble offentlig slutt mellom oss i juli. Men ting har virkelig vært veldig opp og ned mellom oss. Så det var først i oktober det virkelig ble veldig slutt, og han hadde ikke igjen noen ting som var hans i huset mitt lenger. Så det har vært veldig vanskelig i oktober!

Det har selvfølgelig vært noen koselig dager i oktober også. Jeg har vært i bryllupet til min onkel i oktober, og fikk da smakt på alkohol for første gang på mange måneder. Det var en veldig hyggelig dag. Jeg drakk meg heller ikke full, fordi jeg var redd for at jeg måtte hjem igjen på grunn av Niklas. 

Jeg har også feiret bursdagen til min bror, som faktisk ble 16 år gammel. Så selv om det har vært en helt forferdelig tid nå i oktober, så har jeg også hatt det litt fint inni mellom. Jeg har prøvd å være litt med familien får å ikke tenke alt for mye på det som har skjedd, men det har ikke bare vært enkelt!

Været i oktober har ikke vært noe å skryte av i det hele tatt. Det har vært mye kalt i oktober, men det er vel slik det skal være rund denne tiden. Den første snøen kom faktisk i slutten av oktober engang!

Litt bildet av oktober -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November -

Starten av november startet veldig bra. Niklas gikk med pute for hoftene sine i 7 uker, den kunne han få av seg første november. Det var så utrolig godt å bli ferdig med den, og at han da hadde blitt helt fin igjen. Jeg fikk da målt han for første gang, og det var litt morsomt å se at jeg hadde målt han ganske bra med målebånd selv. Jeg hadde kun bommet med en cm for hver gang jeg målte han selv. Så da vet jeg på en måte fødsels lengda hans, selv om den ikke ble målt på sykehuset!

Niklas hadde også barnedåp i slutten av november, noe som var veldig koselig. Vi koste oss alle sammen, selv om dåpsdagen ikke ble helt som planlagt. Marius var nemlig dårlig den dagen, og var faktisk dårlig i en uke. Så på dåpsdagen så måtte han faktisk til legevakta for å få riktig medisin. Men utenom det så var dagen veldig fin. Det ble nok mat og kaker, og Niklas var i ganske greit humør hele dagen. Jeg var veldig redd for at han kom til å være urolig i kirka, men det var han ikke.

Litt bilder av november -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Desember - 

Desember måneden har vært den fineste måneden i løpet av hele året tror jeg. Jeg har det ikke noe vondt lenger, og har kommet meg ganske bra etter alt som har skjedd.

Det har kommet masse snø i desember, og det har virkelig vært en skikkelig vinter for å si det sånn. Det har også vært alt for kaldt i desember for å være ærlig. Men allikevel har vi kost oss veldig mye med å ta opp all julepynt, og fikk opp juletreet i desember, og vi har fått bakt pepperkaker og har sett på noen julefilmer. 

Juletiden er en ganske fin årstid for å være ærlig. Alle mine problemer har blitt borte i desember, og jeg har virkelig bare kost meg, og fokusert på barna mine å meg selv.

Litt bilder av desember -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Godt nytt år alle sammen!

Januar - Juni

 • 01.01.2018 - 11:59

Januar -

I Januar så var det litt som skjedde. Jeg begynte i ny jobb den andre januar. Det var både litt morsomt, krevende og stressende. Men det var aldri en dag jeg gruet meg til å dra på jobb, og det var en veldig herlig følelse. Jeg har ikke hatt det så bra på mine tidligere arbeidsplasser før, så det var veldig godt å begynne i en jobb der jeg klarte å være uten å gråte. 

Jeg fortalte også verden at jeg var gravid. Det var jo noe jeg fant ut av i desember, men ville jo ikke si noe før i Januar. Det har vært veldig mange vanskelige dager i januar som i desember. Det var nemlig ikke akkurat planlagt at jeg skulle få et barn til. Så jeg hadde mange tanker om hva jeg egentlig skulle gjøre. Jeg bestilte abort time, men jeg klarte ikke å gjennomføre den timen.

En periode i Januar så fikk jeg veldig store magesmerter. Det var så ille smerter at jeg våknet igjennom hele natten av smertene. Jeg dro til legen å fikk undersøkt meg. Dem fant ikke ut noe galt, noe jeg ble veldig glad for. Jeg begynte jo selvfølgelig å lese på nettet, og ble da veldig redd for at jeg skulle miste barnet i magen. Det sto mye om at det kunne hende jeg hadde fått svangerskapsforgiftning, eller at jeg hadde fått en spontanabort, men akkurat den siste trodde jeg ikke helt på siden jeg ikke hadde begynt å blø. Men heldigvis så var det ikke noe galt. Mye av smertene mine kunne komme av for mye stress, og at det kanskje hadde skjedd litt for mye rundt meg, og det stemmer vel ganske bra.

Litt bilder av Januar - 

Februar -

I starten av februar så fikk jeg en visdomstann som sprengte i munnen min, men jeg fikk ikke noe tannlege time med det første fordi det var for få tannleger som kunne ta meg inn, så jeg måtte vente en stund før de fikk trukket tanna mi.

Jeg var også på min første jordmorkontroll den 10, og det var så utrolig godt å få høre hjerteslagene på den lille for aller første gang♥ 

Det var også to bursdager i februar. Min lille bror Aksel fylte to år den 13, og Marius fylte fem år den 28. Så det ble litt bursdagsselskap i februar, det er ikke noe jeg har noe i mot. Jeg elsker bursdager!

Jeg fikk også kjent mitt første spark av min lille baby i magen. Jeg var da 16 uker på vei når jeg fikk kjenne mitt første spark. Det var veldig spesielt, men utrolig herlig følelse!

Litt bilder av Februar -
Fastelaven var i februar også! :-)

 
 

Mars - 

I mars så kjente jeg så utrolig mye på spenningen rundt det å få vite kjønnet på barnet i magen. Jeg var hos mamma å så igjennom masse klær til både gutt og jente. Jeg var så spent på hva som skjulte seg i magen, og begynte til og med å drømme at jeg ventet ei lita jente, men den drømmen var ikke sann. Jeg var på ultralyd den 16 mars, og da fant jeg ut at jeg ventet nok en nydelig liten gutt! 

Det har vært mange fine dager i mars med masse sol og varmegrader. Det har kommet litt snø i ny og ned, men for det meste så har det vært herlig vår vær!

Litt bilder av Mars - 


April -

I april så er det litt som har skjedd egentlig. Marius har holdt skuespill om hakkebakke skogen. Det var også påskeferie i april, og i løpet av påskeferien så var det bare stygt vær med masse vind og litt snø. Det har vært noen fine dager i april også men når det først har vært fint vær så har det blåst litt ute. Helt ærlig så har været i april vært veldig opp og ned, en dag så har det vært veldig varmt ute, og neste dag så har det snødd. Det ble også et lite brudd mellom meg og barnefaren til de minste i løpet av april, noe som var veldig tungt. Jeg begynte også å slite litt med bekkensmerter i slutten av april.

Litt bilder av April -
Fikk filmet sparkene og bevegelsene for første gang - se video HER!

  

Mai -

Mai måneden har vært ganske fin om jeg kan si det slik. Det var glade mai dager med karuseller, og det beste med alt var at det var kjempe fint vær den dagen. 

Jeg og barnefar fant også ut at vi skulle prøve igjen med forholdet, for å se om det var noe å kjempe videre med eller ikke. 

I mai så har alle årstidene kommet på kort tid, haha. Det har vært snø, regn, overskyet med masse vind og det har vært masse sol og hele 30 varmegrader på det varmeste.. Også har det selvfølgelig tordnet ute. 

Vi har hatt en kjempe fin 17.mai feiring med mange blide barn. Det var ikke noe tull på 17.mai i det hele tatt. Vi gikk i tog alle sammen. Joachim gikk med skolen sin, mens jeg gikk med Marius. Også ble det grilling og kakespising borte hos moren min. 

Jeg har også hatt bursdag i mai, og har blitt hele 22 år gammel. Det er skummelt å bli eldre, men jeg har virkelig overlevd å bli eldre, haha!

Litt bilder av Mai - 
 

Juni -

Endelig så kom juni - den offisielle sommer måneden. Bare så synd at været ikke har vist helt det samme. Vi har nemlig hatt mer høst følelse i løpet av juni enn sommer følelse. Men vi har uansett hatt det utrolig koselig i løpet av juni, selv om det har vært masse regn og vind, så har det vært noe veldig få dager med sol, og da har det faktisk vært varmt.

Jeg begynte også å handle inn det meste til lille gutt i juni, og fikk vasket klærene hans og det som manglet. Jeg var veldig sen ute med det meste denne gangen her. Også har jeg slitt veldig mye med halsbrann og svimmelhet i løpet av svangerskapet, så det er mye med det som har stoppet meg litt.

Det har også vært sirkus i barnehagen til Marius, noe han har sett frem til i lang tid. Han skulle være klovn, og det har han av en merkelig grunn gledet seg til i nesten ett år, haha.

I juni så har jeg også slitet veldig mye med kynnere og nedpress fra den lille gutten. Jeg har også vært på litt ultralyd kontroller ang vekten hans. De syntes han vokste litt for lite en liten periode, men plutselig så hadde han lagt på seg kjempe mye, så de trengte ikke å følge det opp noe mer.

Litt bilder av Juni - 

Del to kommer også - det er fra juli måneden til desember!

Tina, alenemamma til tre som 22åring

Er alenemamma til tre gutter i en alder av 22. For kontakt så skriv til meg på epost - tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no