hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Månedens oppsummering februar

 • 28.02.2018 - 22:00

Nå er februar over for i år, og vi kommer inn i mars. Det vil si at nå kan det ventes litt mer varme i luften, og våren kommer snart for fult. Jeg gleder meg så fælt til det blir ordentlig vår i luften, og at sommeren snart kan komme. Jeg er så lei av vinteren nå at jeg får ikke sagt det nok. Jeg er ikke noe vinter jente i det hele tatt.

Opptur

Den 10 februar så var vi på sykehuset igjen med en liten oppfølging av hoftene til Niklas. Han slet jo med umodne hofter når han var baby, etter at han hadde ligget i seteleie i magen min. Så han måtte bruke pute en liten stund. Han ble jo bra igjen av puta, men det var vanlig med en liten oppfølging igjen når han ble 6 måneder for å sjekke at det fremdeles var i orden, og hoftene hans var kjempe fine. Det var virkelig gode nyheter å få.

Nedtur

Nå i det siste så har det vært en del tenner som har vært på tur i munnen til Niklas, så det har vært noen dager med masse grining, og mye forkjølelse. Han har snart 4 tenner i munnen sin. De to tenne som er nede fikk han opp i januar, og nå har han fått opp en til oppe, også er det enda en som sprenger seg frem i munnen hans nå. Så han er litt urolig om dagen, noe som er litt slitsomt, men det er jo ikke noe godt å ha vondt i munnen, så jeg synes veldig synd på han.

Været

Nå i februar har det vært mange dager mens det har vært veldig kaldt ute, nesten litt for kaldt for å være ærlig. Sola har også begynt å komme frem litt i det siste, og i sola så har det faktisk vært litt små varmt. Vi har kjent at sola varmer litt mer enn det det har gjort ellers i vinter, så nå håper jeg at våren snart kommer for fult.

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Marius har blitt 6 år gammel. Det har vært en veldig stor dag for Marius å fylle 6 år. Det er noe han har ventet på i en god stund. Han har virkelig gledet seg til bursdagen sin, og er veldig klar for å bli skolegutt. Han har vel tellet dager helt siden jul faktisk, haha.

Tanker

Jeg har søkt barnehageplass til Niklas, noe som uroer meg bitte litt. Jeg kjenner jeg gruer meg så fælt til å sende han i barnehagen når han bare er 1 år gammel. Jeg synes det er så tidlig, og vil helst ha han hjemme ett halvt år til i hvert fall. Men allikevel så vet jeg at han kommer til å stortrives i barnehagen, å han kommer til å ha mange andre barn å leke med, og jeg får kommet meg ut av huset og få ett litt mer sosialt liv, noe jeg vet kommer til å bli litt godt.

Mest leste innlegg

Samlivsbrudd med barn i bildet
Hadde sex som 12 åring
Den nye gutten får ikke flytte inn

Instagram HER / Facebook HER / snapshat: tinaandreassen

Merk alt til barnehagen og skolen

 • 28.02.2018 - 20:27

//SPONSET//


Det er ingen hemmelighet at med barn i barnehagen så er det en ting som er utrolig viktig å gjøre, nemlig det å merke alle klær og ting. Jeg skal innrømme at jeg har vært veldig sløv der før, og det har virkelig straffet seg. Det er masse klær i fra barnehagen til Marius som har blitt borte, og det er veldig synd å måtte kjøpe mye nytt fordi klærne har blitt rotet bort eller blitt plassert til feil plass så noen andre barn har fått det med seg hjem. Så hvis man merker klærne så slipper man enkelt å greit å miste klær i barnehage eller skole, og det blir mye enklere for de ansatte å vite hva som tilhører hvert barn.

 

Det er veldig fine merkelapper, og du kan enkelt velge design selv så det passer til akkurat DITT barn. Og det er enkelt å se navnet på de merkelappene. Man kan selv velge om man vil ha klistremerker eller strykemerker, og begge deler tåler vaskemaskin og oppvaskmaskin. Dem har super rask levering! For å bestille så kan du enkelt bestille på LAPPELITEN.NO!

Gratulerer med 6 årsdagen, Marius♥

 • 28.02.2018 - 11:00

 

Herregud så fort tiden har gått på alle de seks årene.  I dag så er det allerede 6 år siden jeg fødte Marius. Han begynner allerede på skolen til høsten, og jeg synes ikke det er lenge siden han begynte i barnehagen. Jeg husker så mye små ting ifra da han ble født, at det skulle tro at det nettopp har skjedd. Jeg er så glad for de småe øyeblikkene jeg har fått med meg i livet hans. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg er mammaen til en så utrolig god gutt. 

Han er så godhjertet, og en gutt med mye humør i seg. Det går nesten ikke an å være i dårlig humør sammen med den gutten her. Jeg er så utrolig stolt over å kunne kalle meg for moren hans. Han for også mammaen sin til å føle seg så utrolig bra. Han sier så ofte at mammaen hans er fin, og at han elsker meg og at han er så glad for at jeg er mammaen hans, det smelter jo hjerte mitt helt♥ Han er også en så utrolig flink og god storebror for Niklas, og han tenker mye på begge brødrene sine, og setter virkelig pris på både storebroren sin og lillebroren sin, og det er jeg så utrolig glad for. Han har blitt så omsorgsfull, men samtidig så er det en liten pøbel i han. Det kan lyse faenskap i øyene hans, haha. Men han er en herlig gutt, som er blid stortsett hele tiden. 

Mamma elsker deg♥

Bursdag selskapet til Marius og Aksel 6 og 3 år gamle

 • 25.02.2018 - 19:24
 

Da er bursdagssfeiringa over for denne gang. Det har vært en koselig dag med familien samlet. Marius ble fornøyd med det han fikk, og det samme var min lillebror Aksel, som feiret bursdagen sin sammen med Marius. Det er helt sykt og tenke på at det snart er 6 år siden Marius ble født. Han fyller jo 6 år på onsdag. Nå er det en liten stund til neste bursdag. Neste gang så er det faktisk jeg som fyller år, men det er heldigvis ikke før i mai! ;-)

Ha en fin søndag!

En travel morgen

 • 25.02.2018 - 10:00

Nå er det søndag allerede og det vil si en travel morgen for meg. I dag skal jeg nemlig ordne til bursdagsselskapet til Marius og min lillebror Aksel. Han hadde bursdagen sin den 13, men har ikke fått feiret enda, så da feirer vi heller bursdagen hans sammen med Marius. Marius har jo ikke bursdagen sin enda, han fyller ikke år før den 28, men jeg har valgt å feire den nå i helgen istedenfor. Så nå må jeg bare få ordnet med det siste her før alle gjestene kommer. Det blir nok en kjempe fin dag med familien samlet igjen. Nå er det en stund siden vi alle var ordentlig samlet føler jeg, så da var det vel på tide igjen ;-)

Nå må jeg forsette det jeg holder på med, også kommer det nok noen bilder av dagen senere i kveld eller i morgen!

Den verste barseltiden

 • 24.02.2018 - 12:54

Barseltiden min ble ikke helt som forventet. Jeg fikk ikke ha min egen sønn på rommet mitt den første natten engang. Jeg hadde han på rommet fra da jeg kom innpå rommet til leggetid, og da kom det ei som jobbet der som ville ta med seg Niklas for å se litt på han, og det var på grunn av fødselen jeg hadde. Men hun kom aldri tilbake igjen med han, og da fikk jeg også høre i etter tid at derfor han ikke kom tilbake var fordi han mistet pusten sin, så de måtte gi han oksygen for å få han tilbake, så da hadde de han på overvåkning i to dager. Han kom seg veldig så de regnet med at alt var i orden igjen, så jeg fikk han tilbake igjen på rommet mitt den tredje dagen. Jeg ble så fornøyd for at jeg endelig kunne få barnet mitt sammen med meg igjen. Men jeg tok gleden på forskudd, for plutselig så fikk han puste problemer igjen, og det skjedde spesielt når han skulle ha mat. Han ble også helt slapp hver gang han spiste, og det var jo mye fordi han mistet pusten, så vi fikk ikke i han noe spesielt med mat. Så han gikk ned alt for mye en det som er normalt når babyen er født, og det tok lang tid før vekten hans snudde seg. Når vekten hans først snudde seg så gikk han bare opp 3 gram, og han tok ikke mer en 20-30 ml på flaska. 

 


 

 

 

 

Han hadde så mange metningsfall mens vi lå på sykehuset, så de på lillehammer måtte til og med ringe til rikshospitalet for å høre hva de kunne gjøre med han. De vurderte å ta oss inn til Oslo for at de skulle ta et rør ned i halsen på han, og se hva som egentlig var galt. Hvis det var det dem kanskje trodde det kunne være så kunne det hende at de måtte brenne bort noe i halsen på han. Jeg gikk rundt og visste ikke hva som kom til å skje, og var rett og slett livredd for at de skulle gjøre en operasjon på han. Etter vært så fikk jeg beskjed om at de ikke ville gjøre noe med han, så jeg måtte ligge på sykehuset litt lenger for å se om ting roet seg. Det gjorde det heldigvis så det ble ikke noe tur til rikshospitalet allikevel, og det er jeg overlykkelig for. De på rikshospitalet ville helst ikke gjøre noe med han, fordi det var en stor risiko å gjøre det de skulle gjøre, så de håpet på at de kunne få slippe å gjøre noe med Niklas. 

På førsten mens Niklas lå oppe på overvåkning, så måtte jeg ligge nede på barsel avdelinga. Der følte jeg meg veldig mislykket. Jeg gikk mye rundt i barsel avdelinga uten babyen min, mens jeg sa alle de andre fornøyde og blide foreldre som trillet rundt med sine små. Mens jeg hadde barnet mitt et annet sted, og jeg kunne ikke ha tid sammen med han alene. Når jeg skulle sitte med han så måtte jeg sitte å passe på masse ledninger, og det var mange ansatte som satt der, og andre foreldre med sine barn. Så jeg hadde ikke noe alene tid med Niklas de første dagene. Etter vært så fikk jeg heldigvis vite at de hadde et ledig rom til meg oppe, sånn at jeg skulle få slippe å være på barsel avdelinga. På det rommet var det også tv på rommet, så dagene gikk litt bedre når jeg kom meg opp. Jeg brukte uansett masse tid innpå rommet der Niklas lå.

Etter vært så kunne jeg til og med få lov til å ha han innpå rommet sammen med meg, men da måtte jeg ha med meg den marskina som målte alt med han, sånn at de som jobbet på avdelinga fikk se om alt sto bra til selv om jeg hadde med meg han i et annet rom. På min siste natt på sykehuset før hjemreise så fikk jeg ha han innpå rommet sammen med meg om natten. Jeg var så utrolig fornøyd, og han hadde også fått av seg alle de ledningene. Alt gikk så utrolig bra, så jeg kunne faktisk få lov til å reise hjem den søndagen istedenfor på mandag. Jeg som egentlig bare skulle ligge på sykehuset i en natt endte opp med å ligge på sykehuset i 10 dager. 


 

 

Jeg har alltid følt litt skyldsfølelse for det som har skjedd. Jeg tenker nemlig litt sånn - tenk hvis jeg hadde valgt keisersnitt med engang istedenfor å prøve meg på setefødsel, så er det kanskje ikke sikkert at det som skjedde hadde skjedd. Men det vet jeg faktisk ikke. Det kunne ha skjedd det samme uansett, men jeg føler fremdeles på den skyldsfølelsen.

For vondt bare av å skrive det

 • 22.02.2018 - 14:10


 

Som jeg har sagt mange ganger i det siste, så går jo tiden veldig fort med barn i hus. Jeg synes at tiden kanskje går litt for fort, å nå har jeg rett og slett litt panikk. I går så søkte jeg nemlig på barnehageplass til Niklas, og jeg kjente det knøt seg godt i magen for å si det sånn. Jeg liker ikke tanken på å sende den lille babyen min i barnehagen, da er det plutselig ikke bare jeg som skal ha han men også ukjente mennesker som skal ha han, å få oppleve ting sammen med han. Han begynner jo ikke i barnehagen før han er 1 år, så det er jo fremdeles noen måneder igjen, men allikevel så gjør det vondt å tenke på. Tenk om ikke Niklas har lært seg å gå før han begynner i barnehagen, også er det kanskje de som blir de første til å se han ta sine første steg, huff jeg liker ikke den tanken. Jeg vil selvfølgelig være den første personen som skal se alt det nye Niklas gjør, men mest sannsynlig så kan jeg gå glipp av hans aller første steg, med mindre jeg er veldig heldig at han lærer seg å gå på en helg eller noe når han er hjemme, hehe.

Jeg vet det sikkert høres utrolig dumt ut, men det er noe med det å kunne få se hva barnet sitt mestrer for første gang. Så jeg gruer meg veldig mye til han begynner i barnehagen, og det er selvfølgelig ikke bare fordi jeg er redd for å ikke få med de første skrittene hans, men jeg synes også at det er litt tidlig å sende enn som nettopp har fylt ett år i barnehagen, men jeg må bare fordi jeg må få kommet meg ut i jobb. Det skal bli veldig godt å få kommet meg ut i noe igjen, jeg merker at det er veldig kjedelig å bare gå rundt hjemme, så det kommer til å bli kjempe godt å komme seg ut igjen, selv om det blir hardt å sende Niklas i barnehagen. Jeg skal også sende han i en barnehage jeg ikke har brukt før, så det blir spennende og se hvordan den barnehagen er. Jeg har hørt mye positivt om den, så da får jeg bare håpe på det beste.

Det å ha angst og depresjoner

 • 18.02.2018 - 15:28


 

Enda en som skal skrive om det tenker sikkert du nå. Men det har blitt så normalt å åpne seg opp med det den dag i dag. Før så ville ikke mange åpne seg opp med det at man var deprimert og at man hadde angst. Mens nå så prater nesten alle om det, så det skulle vel nesten tro at alle i hele verdensbefolkning hadde det. Før så tenkte vel sikkert folk det at hvis man hadde angst for noe, eller var deprimert så var man ikke verdt noenting. Jeg aner ikke hva som var problemet før i tiden, men nå så tørr folk å si at man sliter, og det merkes fordi den dag i dag så er det mange som sliter. Det kan til og med være den siste personen man egentlig ikke tror sliter, som faktisk kanskje kan slite mest av oss alle. 

Jeg har i mange år slitt med depresjoner, det har jeg gjort i alt for mange år.. Jeg husker ikke engang når alt startet, men det var vel tidlig på barneskolen engang. Så det å være deprimert er noe jeg har lært meg å leve med. Jeg blir aldri ordentlig lykkelig, tror jeg da. Så langt igjennom hele mitt liv så har jeg aldri følt meg hundre prosent lykkelig. Det er synd og si det, men det er sant. Jeg kunne ønske jeg kunne ha vært kjempe lykkelig, og at jeg kunne ha skrytet av at jeg alltid har vært lykkelig, men da hadde jeg bare jugd. Jeg har jo egentlig mange ting å være lykkelig over, og jeg har alltid hatt mange grunner til å være lykkelig, men allikevel så føler jeg ikke at det er bra nok lykke. Jo, jeg er overlykkelig for at jeg har barn som er friske, og som har det bra i livene sine, og jeg er lykkelig over at Niklas overlede fødselen, og jeg er lykkelig for at jeg har en familie som er der for meg uansett situasjon, og det at jeg har alle i familien i nærheten av meg hele tiden, og jeg er lykkelig for at jeg har et sted å bo, og ett sted jeg faktisk kan bo trygt. Men allikevel så er jeg fremdeles ikke ordentlig lykkelig. Jeg vet ikke hva som mangler for at jeg skal bli kjempe lykkelig. Kanskje det er små ting, eller kanskje det ikke er noe i det hele tatt som hadde hjulpet på, jeg aner rett og slett ikke hva som skal til får at jeg skal være hundre prosent lykkelig. Kanskje det ikke går an å bli hundre prosent lykkelig, ikke vet jeg!

Jeg har også lenge slitt med angst, men kanskje ikke i like stor grad som mange andre. Jeg er veldig sånn at hvis jeg er i en situasjon der jeg ikke trives, da for jeg fort angst og vet ikke hva jeg skal gjøre av meg, noe som veldig ofte kan ende til at jeg gjør mange dumme valg. Jeg er redd for alt og ingenting. Er jeg i store folkemengder også, så kan jeg kjenne veldig mye på den angsten. Jeg kjenner jeg kan begynne å kaldtsvette og blir rett og slett kvalm og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har klart å bygd meg en liten boble om jeg kan kalle det det. Som jeg har klart å få litt rundt meg, sånn at jeg klarer å stenge litt ute om dere forstår. Men jeg har fremdeles lang vei å gå. Jeg kan ikke si at jeg føler at ting blir så mye bedre av at jeg nesten alltid sitter hjemme alene uten noen andre en barna mine eller familien. Jeg har begynt å stenge meg selv mer og mer inne, og jeg kjenner mer og mer på den angsten. Hvis jeg skal finne på noe, så får jeg veldig den følesen at "nei jeg orker ikke i dag, jeg tror jeg holder meg hjemme" det er så utrolig synd. Jeg vil så gjerne komme meg ut av den "angsten" men det er rett og slett vanskelig. 

Jeg har også alltid hatt angst for å ikke være bra nok som person som f.eks ikke bra nok som kjæreste (når jeg har det) ikke bra nok som venn, søster, datter, mamma, barnebarn ja dere skjønner sikker tegninga. Det er vondt å ikke føle seg bra nok. Når jeg tenker meg om så har jeg angst for mye. Jeg har angst for døden, ikke bare for meg selv, men for de rundt meg. Jeg har også fått angst for fødsler, og selvfølgelig det å få en fæl sykdom. Jeg har rett og slett angst for det å bare leve. Det er helt sykt for hvor mye angst man kan ha hvis man tenker på det. 

Så den beste løsninga er vel å ikke tenke på hva man egentlig har angst for. Bare det å slutte å være redd for den angsten man sitter med. 

Min aller første gang

 • 16.02.2018 - 20:13

Min første bestevenn

- Min første bestevenn, det var faktisk Janne Kristina. Hun er fremdeles ei som jeg tar som en bestevenn. Selv om vi kanskje ikke møtes hver eneste dag, så er det slik at når jeg først møter henne, så har vi så mye å prate om og alt faller så naturlig. Det blir aldri stille, og det er akkurat som om at jeg pratet med henne i går, men så har jeg kanskje ikke pratet med henne på flere uker eller måneder. Og hvis det er noe, så kan jeg prate med henne om alt. Vi har virkelig vært med på hverandres oppturer og nedturer. 
 

Første gangen jeg sminket meg

- Jeg begynte å sminke meg litt i en tidlig alder, men det var bare mens jeg var hjemme. Jeg tror jeg var rundt 8-9 år når jeg begynte å sminke meg for første gang. Jeg sminket meg hver eneste dag mens jeg var hjemme, men når jeg begynte å sminke meg fast før jeg skulle på skolen å sånn var i 6-7 klasse tror jeg. Noen synes det er litt tidlig, mens andre synes at det er ganske normalt. Når jeg tenker på det den dag i dag så er det jo litt tidlig å begynne å sminke seg til man skal på skolen allerede som 11-12 åring, men jeg tror det nesten har blitt litt mer normalt i dag enn da - skremmende nok. 
 

Min første kjæreste

- Den første kjæresten jeg hadde var når jeg gikk i 6 klasse tror jeg. Jeg har hatt mange små forhold før det også, men det var i 6 klasse jeg faktisk var sammen med en fyr i ca et halv år tror jeg det var. Jeg vil ikke dele noe navn på bloggen, men uansett jeg husker det veldig godt. Det var vel min første "ekte" kjærlighet faktisk, haha. Husker jeg var helt ifra meg når det ble slutt, det var så utrolig vondt og i hvert fall når det ikke tok så lang tid før han hadde funnet seg ei annen ei som han ble sammen med (kleint å tenke på den dag i dag). Dere kan jo tenke dere hvordan man egentlig er i 6 klasse, haha. Men det er utrolig at jeg faktisk var sammen med han en stund, og venninna mi var sammen med broren hans, haha, huff det var tider :-P 

 

Min første fest

- Min første fest var jeg på når jeg var 15 år gammel, da ble jeg invitert til en fest som de kalte for pimp and hoe eller noe. Jeg husker jeg var sykt nervøs for å dra på den festen. Jeg ble først veldig gira på å dra på min første fest, men skal innrømme jeg fikk kalde føtter når dagen kom. Jeg ble plutselig veldig usikker på om jeg skulle bli med, men jeg var jo litt nysgjerrig også, så det ble jo til at jeg ble med de andre venninnene mine på min alder, og de eldre gutta dems. Og selvfølgelig så var det mange eldre single gutter der som prøvde alt de kunne på oss yngre jenter som også var single. Jeg husker jeg ble spurt om jeg ville bli med han ene hjem. Han mente han bare skulle passe på meg, men han var så på meg hele kvelden så jeg takket nei og da husker jeg han ble litt sur, men heldigvis så var det andre oppegående gutter der som sa til han at han bare kunne dra fordi jeg ikke ville, og det måtte han bare respektere. Så han ga seg heldigvis, å jeg ble sovende på sofaen til han som hadde festen sammen med mange andre folk. Jeg husker faktisk at jeg ble litt små redd når han ene var så på at jeg skulle bli med han hjem. Jeg skjønte jo veldig fort hva han egentlig var ute etter, men han klarte ikke å lure denna frøkna nei. 

 

Min første leilighet

- Min første leilighet var en veldig liten, men veldig koselig leilighet. Der flyttet jeg sammen med pappaen til Marius mens jeg gikk gravid. Jeg var da 16 år når jeg flyttet dit. Jeg husker det var så utrolig skummelt å skulle sove i et annet sted en hjemme hos mamma. Jeg har jo aldri likt å sove borte, men når jeg flyttet for meg selv så måtte jeg jo bare bli vandt til å sove i mitt eget hjem. Jeg husker jeg hørte lyder over alt, og jeg var skikkelig hus redd faktisk, haha. Men herregud så stolt jeg var når jeg endelig hadde fått egen leilighet uten at mamma skulle bestemme. Vi flyttet faktisk inn i den leiligheten 25 desember 2011. Rett etter juleaften så flytter vi, haha. Vi var jo forberedt på det da, så vi fikk jo ganske mye vi hadde brukt for i vår første leilighet til jul. 
Første gangen jeg trente på treningssenter
- Første gangen jeg begynte å trene på et treningssenter var faktisk etter at jeg fikk Marius. Jeg var veldig opptatt av at jeg ville ha en perfekt kropp etter graviditeten med han, men det har nok mye med alderen min å gjøre, og ikke minst kropps presset som er her. Jeg skal også innrømme at jeg alltid har vært veldig opptatt av min egen kropp, og har alltid ville ha hatt en fin kropp. Jeg skal ærlig si at jeg aldri har fått den kroppen jeg ville ha, men jeg har vært passe fornøyd. Det negative er at etter at jeg sluttet å trene på treningssenteret så begynte jeg å gå ned i vekt litt etter litt, og jeg har aldri helt klart å få tilbake normal vekten min.
 

Min første ferie som voksen

- Min første ferie som "voksen"-- Det var i 2013, da ble jeg invitert til å være med hun ene tanta mi til Spania. Da var det så lenge siden jeg hadde vært på en ordentlig ferie, så jeg takket selvfølgelig ja til det, og det beste var at den turen ble jeg spandert på. Husker jeg var sykt nervøs for å stikke ifra min daværende samboer og barn, men klarte uansett og nyte fritiden min i et annet land. Jeg lå mye på stranden og rundt bassenget. Lengter etter en syden tur igjen nå kjenner jeg.

 

Den nye gutten får ikke flytte inn

 • 15.02.2018 - 19:59


 

Er det en ting jeg har funnet ut om meg selv etter at jeg ble singel, så er det at jeg er nok mer ei forhold`s jente enn ei som liker å være singel, selv om singel livet så langt har vært litt godt også. Men det er nok mye med det at alt er så mye enkelere når man er i ett forhold, spesielt når man har barn. Men samtidig så har det vært litt godt å være singel også fordi da har jeg kun hatt meg og barna å tenke på. 

Jeg har ikke vært mye singel i mitt liv, jeg har stort sett bare vært i et forhold. Jeg har alltid vært i lange forhold, så det å plutselig bli singel etter mange år i ett forhold er veldig uvandt. Sist jeg var singel så var jeg bare 15 år gammel, det er litt sykt å tenke på. Å da hadde jeg kun ett barn, og jeg bodde fremdeles hjemme hos moren min, så jeg var aldri alene. Nå så har jeg plutselig tre barn å er alene, og bor alene sammen med barna mine.

Så jeg må innrømme at det var bedre å ha ett barn og bo hjemme hos mamma å være singel, enn å sitte alene med tre barn å bo for meg selv å være singel. Men denne gangen her så skal jeg nok ikke være like rask med å få meg en ny en. Jeg er ikke på jakt etter en ny å dele livet med enda, og hvis jeg først kommer til å bli sammen med en, så kommer nok ikke han til å få lov til å flytte inn med engang jeg blir sammen med han. Så hvis jeg finner en ny en, så vil jeg nok være sammen med den fyren en god stund før han får lov til å flytte inn sammen med meg og barna. Mye av grunnen til det er fordi jeg vil være veldig sikker på den gutten før han får lov til å delta ordentlig i livet mitt sammen med barna mine. Når jeg har tre barn, så vil ikke jeg at de skal knytte seg til en gutt som plutselig blir borte fordi forholdet ikke funket, også skal jeg plutselig finne en ny enn igjen også går ikke det. Jeg vil gjøre så alt skal bli trygt for barna mine, og det beste for barna mine er ikke å knytte seg til mange forskjellige menn for å si det sånn. Så når det gjelder nye menn og barna mine, så kommer jeg til å være veldig forsiktig.

Så jeg kommer ikke til å gå rett i ett forhold med engang jeg blir interessert i en, jeg kommer mest sannsynlig til å drive på med den personen en god stund for å se hva som skjer, og blir jeg sammen med den fyren etter vært da, så skal jeg heller ikke stresse med å flytte inn sammen med han. Jeg har alltid vært alt for rask med å bare gå inn i ett forhold, og det kan jeg rett og slett ikke gjøre når jeg har barn jeg også må tenke på.

 

Komplikasjonsfødsel

 • 14.02.2018 - 14:49

Tenkte jeg skulle dele litt av den fødselen jeg hadde nå sist. Jeg hadde termin den 10 august!

Fødselen min startet 3 august kl 6 om morgen. Jeg våknet opp til at jeg hadde skikkelige smerter i hele magen og litt i underlivet. Jeg reiste meg opp tur senga og gikk en liten tur på do, og da begynte det å renne blod av meg, så da skjønte jeg fort at det var en fødsel på gang. Jeg gikk innpå stua og prøvde å finne telefon nummeret til fødeavdelinga. Jeg hadde jo klart å rota bort den, og ikke hadde lagret nummeret på telefonen. Jeg hadde full panikk og ringte til mamma. Jeg fikk etter vært kommet meg hjem hos hun, og da fikk jeg endelig tak i fødeavdelinga, og dem ba meg om å komme med engang, og lurte på om jeg hadde noen til å kjøre meg, eller om de skulle sende en sykebil. Jeg sa at mamma kunne kjøre, og at jeg regnet med at jeg slapp å bli hentet av sykebilen. Men jeg fikk beskjed om å ringe igjen hvis jeg ikke rakk å komme til sykehuset på egenhånd. 

Vi kom oss innpå sykehuset, og da jeg kom inn så ville de undersøke meg. De fant jo ut at jeg hadde 9 cm med åpning, så det vil si at jeg bare manglet en cm til så kunne jeg ha født! Han lå jo i seteleie, så de drev lenge å vurderte om de ville la meg føde i setefødsel, eller om de rett og slett skulle ta keisersnitt på meg. Dem ble enige i at det ikke kom til å bli noe problem for meg å føde i seteleie, fordi Niklas var ganske mye mindre enn det Marius var. Så de regnet meg at en setefødsel skulle gå kjempe bra. Jeg tok jo selvfølgelig den sjansen og tenkte det at jeg skulle føde på den vanlige måten, fordi det var det jeg hadde best minne ifra med Marius. 

Jeg ble liggende i senga og hadde masse vonde rier. Jeg fikk aldri de skikkelige riene som gjør at vannet går, så de fant ut at de skulle prøve og sette meg igang litt sånn at vannet mitt skulle gå. Jeg hadde så vonde smerter at jeg klarer ikke å beskrive det engang.. Jeg hadde så vondt og tok tak i lystgass opp til flere ganger, og jeg hadde fremdeles så mye smerter at jeg ble svimmel og kvalm. De fant ut at de ville prøve og ta vannet mitt sånn at jeg skulle få slippe å ligge der og ha så store smerter. Så de tok da vannet mitt, og jeg ble litt borte vekk i det vannet mitt gikk. De sa at jeg skulle presse, og jeg presset og det som kom ut det var en fot, så de ble helt hysteriske og jeg ble mer og mer borte og fikk ikke med meg alt. Plutselig så kommer det inn masse folk, og de stresser rundt meg, og jeg ligger der å skjønner ingen ting, også ser jeg mamma i den andre enden som sitter der og gråter, og da skjønte jeg at nå har det virkelig skjedd noe.

De drar meg for å ta meg ned for å ta keisersnitt. De dro meg bortover gulvet i sykesenga, og selvfølgelig så satt jeg fast med noen ledninger, så jeg måtte skrike til dem å si at dem ikke kunne bare dra i meg, og da beklage de seg. Men de var så stresset. De tok meg bort til en heis, og den heisen virket jo ikke så da måtte de finne en annen heis, og hun ene sto å holdte igjen foten til Niklas som hadde kommet ut. Jeg kjente jeg ble mer og mer redd og ble borte ett minutt eller noe, også kom vi inn på operasjonsrommet, og da bærer de meg over til neste seng, og da fikk jeg bare en maske over meg som jeg fikk beskjed om å puste godt inn, og da ble alt svart. 

Jeg våknet igjen ved 15 tiden(?) og da lå jeg på et rom der dem overvåket meg. Jeg husker jeg bare så rett på en klokke som hang på veggen, og plutselig så kom det en sykepleier bort til meg og sa at mamma var på rommet og ventet sammen med Niklas. Så dem sa at dem skulle gå å hente mamma. Mamma og tanta mi kom ned til meg, og jeg var helt fjern. Jeg var vel litt neddopet enda, så jeg fikk ikke med meg alt. Jeg fikk endelig komme opp på rommet mitt, og der var Niklas. Jeg fikk endelig holde han, og han var så søt!Litt etter at jeg fikk han på meg så ble han litt grå aktig fikk jeg høre. Jeg var litt fjern så jeg fikk ikke med meg alt. Men så kom han seg igjen. Og noen timer etterpå så fikk jeg høre at Niklas "døde" i magen min under fødselen, men kom seg til livet igjen når de fikk tatt han ut ordentlig. Fødselen ble litt for vanskelig for Niklas, så han sluttet rett og slett å puste. Jeg ble overlykkelig for at han kom seg igjen, men han slet i mange dager etter fødselen med pusten sin, så vi ble liggende en stund på sykehuset. 
 

Tenkte jeg kunne lage ett innlegg om barseltiden min på sykehuset også!

Kafè date

 • 13.02.2018 - 15:32

I dag så har jeg og Niklas vært på helsestasjon på 6 måneders kontroll hos legen. Niklas vokser som han skal, og han har lagt på seg en del. Han var fremdeles det dem kalte for slank og lang, men han hadde lagt på seg litt mer enn ellers nå, men det har nok også mye med at han får fast føde og ikke bare melk. Alt ellers var fint med han også heldigvis, jeg regnet vel med at han var frisk men er uansett godt å få det bekreftet av en lege. 

Etter at vi hadde vært på helsestasjon så ble vi med venninna mi nedi dala en tur. Litt god og komme seg ut litt, og være med noen andre en bare barna, haha. Så vi har hatt en liten "date" på en kafè og bare kost oss og pratet sammen. Nå er det faktisk lenge tiden sist jeg var ute å fant på noe, så det er nok noe jeg må finne på litt oftere. Det er jo så godt å bare komme seg ut litt, og ikke bare sitte hjemme. Blir vel litt lettere nå mot sommeren kan jeg tenke meg. 

 

 

Nå skal snart de andre barna bli hentet, så da blir det fult kjør i hjemmet igjen. Jeg skal få gjort litt husarbeid igjen, noe som trengs. Jeg synes det er så frustrerende at det blir så fort rotete i ett hjem. Det er så kjedelig og gå rundt og rydde og rydde uten noen nytte, haha. Forstår mamma litt bedre den dag i dag ja, enn når jeg var yngre å var en av de som kanskje gikk rundt å rotet etter at mamma hadde ryddet hjemme ;-)

 

Morsdagskort av Marius

 • 12.02.2018 - 12:51 

I går var det morsdag, ikke en dag vi pleier å gjøre så veldig mye ut av, men jeg fikk allikevel ett kort av Marius som han hadde lagd i barnehagen. Og det er jo selvfølgelig veldig koselig. Jeg blir ikke akkurat lei meg når jeg får noe av barna mine på morsdagen, men jeg blir heller ikke lei meg om jeg ikke får noe heller, haha. Vi har egentlig aldri tatt sånne høytider så veldig sort, hverken morsdag, farsdag eller valentinsdag. Det siste trenger jeg jo ikke å tenke på i det hele tatt for såvidt, så lenge jeg ikke er i noe forhold. Men hadde jeg vært i ett forhold så hadde nok ikke den dagen blitt feiret uansett.
 

Men uansett gratulerer til alle mødre i går. Litt sen oppdatering når morsdagen var i går, men i går så gjorde jeg litt andre ting så fikk ikke skrivet noe ;-)

Blir det pute på han igjen?

 • 10.02.2018 - 13:03


 

I går så hadde Niklas time på sykehuset igjen. Når han ble født så lå han i seteleie, og hadde  vel ligget i seteleie en liten stund før fødselen. Så når han ble født så ville de ikke rette på beina hans, og ville ikke gjøre så veldig mye med beina hans i det hele tatt. Så jeg fikk jo aldri vite den ordentlig størrelsen på lengden hans når han ble født. Når han var ca en måned gammel, så fikk han på seg en pute som han brukte i ett par uker, og etter det så fant dem ut at alt hadde blitt bra med hoftene hans. 

I går så var det tid for en etterkontroll på hoftene hans, for det var fare for at hoftene kunne falle tilbake igjen uten puta. Det var ikke  noe som skjedde så veldig ofte så de regnet med at alt ville være i orden, men de ville jo så klart ha en liten kontroll for å være sikre. Så da måtte vi ta røntgen av hoftene hans i går. Hvordan det sto til der det vet jeg ikke enda, men vi kom jo inn til barnelegen og hun så litt på han, å hun trodde alt var i orden, men jeg får ikke svar på bildene før om en ukes tid. Var alt i orden så fikk jeg bare ett skriv i posten, men hvis det var noe galt så kom de til å ringe meg. Jeg tror faktisk at alt er i orden, for jeg har ikke merket noe, og når barnelegen så på han så sa hun at hun trodde det var helt bra. Hun sa at vanligvis så pleide de å se det hvis det var en hofte feil, for da ville det ene beinet hans være lengre enn det andre, og det var det heldigvis ikke.

Noen fordeler med å være singel

 • 07.02.2018 - 12:24


 

Nå som jeg er singel, så synes jeg det er greit og komme med noen fordeler med å være singel. Det er jo noen fordeler man har som gjør det helt greit å være alene. Jeg har alltid vært ei forhold`s jente, og er nok fremdeles det samtidig som jeg egentlig liker singel livet litt også. Det er lenge siden jeg har vært singel, så nå vil jeg nyte det så godt jeg kan, for plutselig så er det en ny en som kommer inn i bildet, og da vet man aldri om man blir singel igjen eller ikke. Så når man først har blitt singel så må det nytes, og det skal jeg gjøre!

♦ Ha senga for meg selv. Jeg kan ta så stor plass jeg bare vil, uten å få klager på at den andre holder på å dette ut av senga.
Ja, jeg kan faktisk ta stor plass i senga når jeg sover, haha. Nå som singel så ligger jeg i midten som regel.

♦ Kan se på akkurat hva jeg vil på tven, uten å få høre at det jeg vil se på er kjedelig. Og jeg slipper å se på masse ting jeg egentlig ikke interesserer meg for. 
Jeg ser ikke så veldig mye på tven, men hvis det først er noe jeg vil følge med på så kan jeg bestemme det helt selv. Og hvis jeg vil se serier så kan jeg se på akkurat de seriene jeg selv vil, og det er rett og slett litt deilig.

♦ Kan tenke mer på meg selv uten å tenke på hva den andre vil synes om de valgene jeg tar.
Det er litt godt å bare gjøre akkurat hva jeg vil uten å tenke over hva den andre vil mene om det valget. 

♦ Trenger ikke å gi beskjed om hva jeg skal hvis jeg skal noe. Jeg kan bare gjøre akkurat det jeg vil uten å måtte melde ifra. 
Friheten er også litt god å ha. Nå har jo jeg barn så det er jo ikke alt jeg kan gjøre, men hvis jeg først har fri så kan jeg jo gjøre akkurat hva jeg vil. Kan reise dit jeg vil. Kan rett og slett bestemme helt over meg selv ;-)

♦ Kan spise akkurat hva jeg vil.
Det kunne jeg jo i ett forhold også, men jeg slipper den evige kranglen om hva vi skal ha til middag, fordi vi aldri blir enige. Det blir alltid at den ene ikke vil ha det den andre vil ha. Men nå har jeg ikke det problemet lenger!

Tro meg, det er nok mye mer fordeler enn det også, men jeg kommer ikke på så veldig mye nå i farta!

 

Gravid som 12, 16 og 21 år gammel.

 • 06.02.2018 - 11:24

-Skrevet i 2017-

Jeg skal ikke skrive så alt for mye om det - men tenkte å skrive litt smått om hvordan alle graviditetene har vært! Jeg ble jo som de fleste allerede vet - gravid som 12 åring, og fødte min første sønn som 13 åring. Jeg fikk etter vært ny kjæreste å ble gravid igjen når jeg var 16 år, så jeg ble da tobarnsmor i en alder av 16 år. Nå sitter jeg her nok engang, å er bare 21 år og gravid med barn nummer tre. Innen det barnet her har kommet til verden så er jeg 22 år. Alle tre svangerskapene er helt forskjellige!Gravid som 12 åring

Når jeg fant ut av det, så falt alt sammen. Jeg var allerede 20 uker på vei når jeg fant det ut, så abort var ikke noe jeg kunne ta. Jeg kunne adoptere han bort, men det ville ikke jeg eller mamma. Jeg gikk igjennom en tid med bare fæle ting. Jeg ble hatet av alt og alle, og ble sett ned på hver gang jeg viste meg ute blant folk. Det førte til at jeg stengte meg inne, og ville ikke være så mye med andre mennesker utenom familien! Det var barnevern, politi og sykehusbesøk veldig ofte, det var ikke en lett periode! Men det sier jo seg selv at det ikke har vært så enkelt å være gravid som 12 åring, og det å bli mamma som 13 år. Jeg var jo bare et barn, og skulle ikke ha hatt barn i det hele tatt. Men her sitter jeg, og jeg har virkelig klart meg! 

Gravid igjen med nummer to som 16 åring

Når jeg fant ut at jeg var gravid igjen som 16 åring, så ble jeg livredd. Jeg var bare 16 år gammel, og skulle bli tobarnsmor! Familien reagerte ikke så bra på førsten, men tok det veldig fint kort tid etter. Jeg var sta og egen å sa at jeg skulle klare det. Den ene familien min tok det som sagt veldig bra etter kort tid, mens den andre familien min sa alt mulig dritt til meg som gjorde at jeg ble deprimert. Familien til min kjære støttet meg 100% og de har alltid vært gode å ha! Det var ikke noe enkelt å bli tobarnsmor i en alder av 16 år. Mange pratet som vanlig mye dritt om meg, og jeg var minst mulig med andre enn familien. Jeg var bare sammen med min kjære og vennene hans, og familien min. Jeg var mye deprimert i dette svangerskapet også. Barnevernet kom nok engang inn i bildet, men jeg klarte nok engang å bevise for dem at jeg klarte meg!

 

Gravid med nummer tre som 21 åring

Nå sitter jeg her igjen, og er gravid med barn nummer tre. Dette svangerskapet var like uplanlagt som de to første. Det har ikke vært noe enkelt dette svangerskapet her eller, men jeg er så mye mer sikker på meg selv den dag i dag, enn når jeg fikk mine to første. Det har vært krevende, og det er ikke alle som har vært like glad for dette svangerskapet. Jeg tenkte tanken abort denne gangen her også, men klarte det rett og slett ikke. Jeg blir bare mer og mer glad i den lille babyen i magen, og jeg merker at jeg gjør alt for å beskytte det barnet allerede. Så det er ingen tvil om at dette barnet her kommer til å bli passet på av meg døgnet rundt, og jeg vet allerede at dette barnet kommer til å få en utrolig fint liv sammen med oss. Det er noe som sier meg at dette barnet i magen kommer til å bli så utrolig høyt elsket av sin mamma og sine to storebrødre, og selvfølgelig av alle de andre i familien også. Jeg elsker lille babyen min allerede, og storebrødrene gleder seg til babyen kommer♥Følg meg på instagram HER, og facebook HER!

Det måtte bare komme

 • 05.02.2018 - 14:08

Nå er det mandag igjen, og den mandagen startet ikke akkurat så veldig bra. Jeg ligger alltid i senga og venter på at noen barn skal komme å si dem er syke eller noe, og den kom selvfølgelig i dag. Og selvfølgelig så måtte det bare være den type syk som jeg frykter for hver eneste kveld/natt. Jeg håper for all del at det går over like fort som den kom. Blir kvalm bare av å tenke på det faktisk. Men sånn er det når man har barn på skole og barnehage, og der går det mye dritt nå dessverre. Jeg håper bare at jeg i hvert fall kan få slippe det, jeg har ikke tid til å bli dårlig med tre barn alene, så jeg håper jeg klarer å lure meg unna. 

Så da er del vel ikke lenge til det er neste barn sin tur, så nå sitt jeg bare å venter på telefon, haha! Mammalivet er ikke bare bare. Det er faktisk sånne type ting jeg misliker mest med å ha barn om jeg kan være helt ærlig, også er det så typisk at hvis en for det, så får alltid den andre det rett etterpå når den neste har blitt frisk igjen. Huff æsj dette ble ikke et fint innlegg, men sånn er det!
Jeg får vel bare prøve og nyte det å være frisk nå, og prøve å vaske unna enda mer klær. Og holde huset veldig rent og pent for å få vekk alt som har med sykdommer å gjøre og håpe på det beste. Hvis jeg blir syk, så er i hvert fall hjemmet ryddig (selv om det aldri varer lenger en 1-2 timer, kanskje litt overdrevet det å) Jeg misunner faktisk de som klarer å ha det helt strøkent i hele hjemmet 24/7 med små barn. Jeg prøver alltid så godt jeg kan, men samtidig så vil jeg ikke bare gå rundt å rydde hele dagen heller. Men på en annen side, så skal det vel ikke være hundre prosent strøkent i ett småbarnshjem ;-)

Vi to

 • 04.02.2018 - 19:07

I hele helga så har jeg hatt barnefri fra de to eldste. Det har vært litt godt, med tanke på at jeg har vært dårlig i det siste, så da var det litt godt med litt fri. Jeg har ikke hatt helt fri da så lenge jeg har hatt Niklas. Han har egentlig vært litt små krevende i helga han å. Jeg tror kanskje det er enda flere tenner som er på tur. Han er veldig urolig, og blir inni mellom litt små sint mens han tygger hardt på noe, hehe. Så jeg tror det er noen tenner på gang igjen. Han er jo ganske forkjølet igjen, og det å tror jeg kommer på grunn av tannfremgang, så jeg håper det blir bedre snart. Ellers så har jeg og Niklas storsett bare holdt oss hjemme. Det har egentlig vært litt godt å bare være hjemme uten å måtte kjøre hit og dit. Så derfor har vi heller bare kost oss hjemme, også har jeg fått ryddet og vasket litt når Niklas har sovet.
( Har prøvd å vaske speilet men blir bare merker på speilet. Det blir ikke sånn på de andre speilene mine når jeg vasker de, haha. Jeg vet ikke hva som må gjøres for å vaske det speilet her, haha ;-) 

Hadde sex som 12 åring

 • 04.02.2018 - 10:57


 

Jeg for det så vondt inni meg når jeg tenker tilbake igjen på den tiden. Jeg gjorde noe veldig dumt som 12 åring, og turte ikke å si noe til min mamma. Jeg har gått å kjent på anger helt siden den dagen det skjedde. Jeg hadde faktisk sex som 12 åring, og latet som ingenting. Jeg ville ikke at noen skulle få vite om det, fordi jeg skammet meg så utrolig mye for det jeg gjorde. Jeg tenkte ikke så mye mer over det etter vært, og levde bare et helt vanlig liv. Eller et helt vanlig liv er vel tydeligvis ikke helt riktig. Jeg hører at folk sier at når de var 12 år så lekte dem og hadde det gøy, men det gjorde ikke jeg. Jeg satt på rommet mitt å spilte eller så på tv. Jeg lekte ikke lenger når jeg var 12 år gammel. 

 

Uansett jeg tenkte ikke noe over at jeg faktisk kunne bli gravid. Tanken slo meg ikke i det hele tatt den tiden. Jeg var sammen med hun ene venninna mi, og gikk på skolen å drev med masse tull å nevnte ikke noe om det som hadde skjedd i det hele tatt. Jeg var ikke noe stolt over at jeg hadde hatt sex som 12 åring - IKKE i det hele tatt. Jeg var mer skamfull over det jeg hadde gjort, så derfor holdt jeg kjeft til alle, og da mener jeg absolutt alle! Tiden gikk, og jeg fant plutselig ut at jeg ventet en gutt. Mamma var kjempe sur, det var egentlig alle. Jeg ble enda mer skamfull å angret som bare det for at jeg ikke var ærlig med mamma fra første stund, sånn at dette ikke trengte å skje. Jeg skuffet mamma, og alle andre i familien! Men jeg var bare 12 år, og turte ikke å prate om noe sånt til noen. 

Livet mitt ble bokstavelig til et helvete uten like. Jeg mislikte livet mitt, og jeg ble sett ned på som noe annet rart. Til og med mine lærere snakket dritt om meg foran elevene på skolen. Jeg visste ikke lenger hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ville i hvert fall ikke gå på noe skole lenger, så jeg sluttet litt før 7 klasse var ferdig. 

Jeg har ikke hatt det noe enkelt siden den tiden. Jeg har slitt så utrolig mye i mange år nå på grunn av dette. Jeg kjenner fremdeles på en skam over at jeg faktisk har gjort det jeg har gjort.  Og det har vært alt for tungt å prate om det i alle år, men det er ikke noe jeg for gjort noe med. Jeg vil jo ikke skamme meg eller på en måte, fordi jeg har jo faktisk klart meg.

 

Jeg synes f.eks ikke noe om at andre på 12 år skal ha sex. Når jeg tenker på det den dag i dag, så tenker jeg litt sånn som andre tenkte om meg på den tiden jeg var så ung. Men jeg hadde aldri slengt dritt til de personene uansett, og det er ikke bare noe jeg sier fordi jeg selv har vært i den situasjonen. Men fordi jeg er ikke den jenta som går rundt å prater dritt om andre, uansett hva de har gjort i livet. 

Det er veldig synd å si det, men det finnes mange flere av oss som faktisk har blitt gravide i en så ung alder. Det er bare ikke like mange som har vært åpne om det, og det forstår jeg så utrolig godt. Jeg skjønner nesten ikke hvorfor jeg åpner meg opp sånn på en blogg, men jeg har fått høre om så utrolig mange som har vært i samme situasjon som meg, og jeg vet at hvis jeg er åpen med dere, så kan jeg hjelpe noen andre, mens andre kanskje bare blir provoserte, men helt ærlig så driter jeg i de folkene som blir provoserte. 

Selv om jeg har skammet meg over det jeg har gjort i så mange år nå, så er jeg samtidig veldig stolt. Jeg har faktisk klart meg, og jeg har allerede tre sønner, og jeg har vist for veldig mange at de har det bra, og jeg har klart meg. Jeg skammer meg over at jeg var 12 år når jeg hadde sex, og at jeg ble mamma for første gang som 13 åring, men jeg er uansett veldig glad for at jeg har klart meg, og for at jeg har Joachim!

Niklas 6 måneder

 • 03.02.2018 - 15:08

Tenk det, nå er Niklas allerede ett halvt år gammel. Jeg synes dette halv året har gått veldig fort, og det er så morsomt å følge med på all utvikling av Niklas. Jeg er så takknemlig for at jeg er med han hver eneste dag. Niklas er en så utrolig blid og fornøyd liten gutt som allerede elsker oppmerksomhet, og da spesielt av andre barn! Kommunikasjoner og sosial utvikling!

♥  Niklas har begynt å uttrykke tilsfredshet og glede av å gi oss et smil. (smil er ikke lenger bare sosialt betinget)

♥ Niklas bruker hendene sine for å komme i kontakt med meg, og han er en fæling til å lugge hår, og bruker fingrene sine veldig mye om dagen. 

♥ Niklas har begynt å bruke gråten for å få oppmerksomhet. Jeg merker fort forskjell på hva som er "trass" for å få oppmerksomhet og hva som er en ordentlig gråt hvis han er trøtt, sulten eller har vondt!

♥ Jeg vet ikke om det er tilfeldig eller ikke, men hvis jeg sier navnet til Niklas så har han pleid å se på meg♥

♥ Han har også begynt å gripe etter mye ting, så jeg har nå måtte begynne med å si mye nei til han. 

 

Sanser og motorikk

♥ Niklas har lært seg å snu seg fra rygg til mage.

♥ Niklas er veldig opptatt av å ta tærne sine når han ligger på ryggen.

♥ Niklas klarer å gripe ting med tommel og pekefinger.

♥ Niklas klarer å flytte en leke fra den ene hånden til den andre.

 

Interesser og aktiviteter

♥ Niklas elsker å leke i vannet når han bader. Man blir rimelig gjennom våt av å bade han nå om dagen for å si det sånn, haha.

♥ Niklas blir bare mer og mer opptatt av leker, og kan gjerne studere lekene veldig mye.

♥ Niklas har blitt veldig glad i lyder, så nå har han begynt og lage masse lyder med munnen sin, og elsker hvis vi andre gjør det samme tilbake. 

♥ Niklas har også begynt å bli veldig nysgjerrig på ting rundt han, og kan sitte å se på biler som kjører og barn som leker, og kan studere mennesker veldig mye.

Samlivsbrudd med barn i bildet

 • 02.02.2018 - 11:35

Det å gå igjennom et samlivsbrudd med barn er ikke noe enkelt i det hele tatt. Jeg har slitt i mange mange måneder, og det samme har Marius. Han er den av barna som har tatt det tungt og som enda tar det litt tungt. Jeg vil tro at det å gå igjennom et brudd er så mye bedre når man ikke har barn sammen. Jeg har hatt mange følelser, og har alltid gått tilbake og tenkte mye på gamle minner, og det er det som knekker en. Man går bare rundt og tenker på alt det positive som har vært, og ikke tenkt på alt det negative som faktisk har foregått lengst i det siste. Jeg skjønner ikke hvorfor det alltid blir sånn i et brudd. 

Når det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim, så hadde jeg det litt tungt da også, men ikke på samme måte som denne gangen her. Og Joachim tok aldri det noe tungt, men jeg bodde ikke med faren til Joachim, og Joachim var ikke så gammel når det ble slutt mellom meg og pappaen hans. Så han har aldri brydd seg, og har ikke nevnt noen ting om at han skulle ønske at det var annerledes. Det virker som at han er veldig fornøyd med sånn ting er nå. 

Marius derimot er vandt til og ha mamma og pappa sammen hele tiden i langt over 5 år. Så han tok bruddet nesten like tungt som meg om jeg kan si det på den måten. Han har vært vanskelig å ha med å gjøre, og har vært veldig krevende. Han blir bedre for hver dag som går han også heldigvis. Men han søker MYE oppmerksomhet, og han har da begynte å små lyve litt for å få en type oppmerksomhet, og han tror han kan være "sjef" over oss i huset. Han kan virke små sur inni mellom, og er fryktelig følsom. Han er ikke den gutten han engang var, så jeg vil nesten påstå at det hadde vært lettere om det hadde blitt et brudd før det tok så lang tid. Han er sur for at jeg og faren hans ikke klarte å bli enige som han selv sier. Jeg er på mange måter litt glad for at det ble slutt, fordi jeg ble sliten av alt som har vært den siste tiden. Jeg har det mye bedre nå som singel enn i ett forhold. Og når man da føler at singel livet er bedre, så er ikke det forholdet riktig. Men det viktigste nå er at jeg ser en framgang på Marius, han blir bedre og bedre for hver dag som går. Det var nesten litt forventet at han kom til å ta det tungt, fordi han er like mye mamma gutt som han er pappa gutt, så det å ikke få se pappaen sin hver dag lenger er nok veldig tungt. 


 

Jeg er også oppvokst med å ikke ha mamma og pappa sammen. De gikk også ifra hverandre når jeg var veldig liten, men jeg har faktisk aldri likt det. Dem prøvde til og med å bli sammen igjen for min skyld, men det gikk ikke helt for å si det sånn, og det ble bare rart og dumt for meg den dagen de faktisk prøvde. Jeg følte heller ikke at det var det riktige, haha. Det er selvfølgelig veldig mange år siden nå. Jeg var vel ikke noe eldre enn 7-8 år eller noe når de prøvde igjen for min skyld. Så noen ganger så er det best om mamma og pappa ikke er sammen. Og den følelsen håper jeg Marius kan få en dag også. For noen ganger så er det rett og slett bedre når foreldrene ikke er med hverandre lenger. 

Jeg synes det blir så feil av folk å si at dem skal prøve for barna sin skyld. For det er ikke alltid det beste. Ingen barn vil se foreldrene sine ulykkelige, og det blir foreldrene hvis man kun prøver å holde sammen for barna sin skyld, og ikke fordi foreldrene faktisk virkelig vil ha hverandre og da prøver å få forholdet til å fungere. 

Tina, alenemamma til tre som 22åring

Er alenemamma til tre gutter i en alder av 22. For kontakt så skriv til meg på epost - tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no