hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Niklas begynner i barnehagen litt for tidlig

 • 15.03.2018 - 17:04

Nå har jeg fått svar på søknaden min om barnehageplass på Niklas. Han fikk selvfølgelig plass, og han kom på den barnehagen som jeg ønsket meg. Så Niklas har barnehageplass fra den 6 august 2018. Jeg kjenner jeg gruer meg så fælt til han skal begynne i barnehagen, men samtidig så har vi nok begge to godt av det. Han får andre barn å leke med, og jeg får kommet meg ut i jobb etter vært. 

Husker jeg gruet meg fælt til Marius skulle begynne i barnehagen første gangen også, men han var i alle fall litt over året. Mens Niklas har akkurat fylt ett år når han begynner i barnehagen. Jeg synes egentlig at det er alt for tidlig å sende barna i barnehagen når de akkurat har fylt ett år, men jeg har ikke noe annet valg når permisjonen min går ut i september. Så da er det best å få han i barnehagen en måned før jeg skal ut i jobb sånn at jeg får tatt de første dagene i barnehagen litt forsiktig. Han kommer nok ikke til å gå fulle dager de første dagene/ukene. Men da vet jeg i hvert fall at han har fått plass, så da kan jeg bare begynne å finne ut av hva jeg skal jobbe som, eller hva jeg skal finne på. 

 

Jeg har forresten fått igjen bilen min. Jeg fikk igjen den tirsdags kvelden. Herregud så godt det var å få bil igjen. Jeg har aldri syntes det har vært så godt å bare starte bilen å kjøre noen gang før. Jeg følte meg skikkelig lykkelig, haha. 

Niklas på 7 måneder sier sitt første ord

 • 13.03.2018 - 19:09

I dag så har jeg å Niklas bare vært hjemme som vanlig. Jeg sitter fremdeles uten bil, men heldigvis så har faren min fått tak i den delen som muligens har gjort så bilen min ikke har gått. Så han skal prøve å fikse bilen i kveld, så da er det bare å vente å se når jeg får igjen bilen min. Det skal bli så utrolig godt å få tilbake bil, så jeg håper det bare er den lille tingen som er problemet og at det ikke er noe mer, for da må jeg nok kanskje kjøpe meg nye bil. Jeg har i hvert fall klart å få Marius i barnehagen denne uka her, det har han virkelig hatt godt av! Heldigvis så bor jeg ganske nærme skolen til Joachim, så for han så har det jo ikke vært noe problem, fordi han går til skolen hver dag. 

 

I stad så satt jeg med Niklas i sofaen. Han lå der og små pratet med seg selv og virkelig koste seg med smokken sin. Helt ut av det blå så sa han plutselig HEI. Mest sannsynlig så er det vel bare enn engangs tilfelle, men man hørte det uansett veldig godt å tydelig at han sier hei. Det var uansett veldig morsomt å høre han si sitt første ord. Jeg håper det er noe han kommer til å fortsette med. Jeg har også prøvd så godt det lar seg gjøre med å få han til å si mamma også, men har ikke lykkes helt med den enda, hehe. Men han er jo ganske liten enda, så det er ikke noe stress ;-) 

Du kan se videoen HER der han sier hei!

 

Reaksjonene på guttene når jeg skulle ha Niklas

 • 05.03.2018 - 20:33

Tenkte jeg kunne dele med dere om hvordan Joachim og Marius tok nyheten om at de skal bli store brødre i august 2017.

Joachim var jo storebror fra før av, så for han så ble det jo ikke så nytt, men Marius ble storebror for første gang, så han ble ikke den minste lenger. Jeg må si jeg var veldig spent på hvordan det kom til å bli når den lille skulle bli født. Kom Marius til å bli skikkelig sjalu eller kom han bare til å synes det er veldig stas. 

Det har faktisk godt veldig bra. Han var litt små sjalu på førsten, men han er ikke så ille nå lenger, og har vel egentlig ikke være ille sjalu heller. Men merket det litt på han på førsten, at det var litt uvant å måtte dele på mammaen sin enda mer enn før.

Men her kommer samtalen våres i 2017!
 

Joachim`s reaksjon: 

Jeg - Du Joachim, jeg må si deg en liten hemmelighet.

Joachim - Ehh, ja hva da?

Jeg - Jeg har holdt noe hemmelig en liten stund fordi jeg har vært redd for at det skulle skje noe, så jeg har ikke sagt noe til deg før nå. Jeg har nemlig en baby i magen min, så du skal bli storebror igjen.

Joachim - Hæ, er du gravid? Hvordan fant du egentlig ut at du er gravid?

Jeg - Jeg tok en test som de som tror de er gravide pleier å ta, for å se om det er en baby i magen, og den viste det at jeg har baby i magen. Er det dumt at jeg har baby i magen?

Joachim - Nei nei, jeg synes det er skikkelig bra at du skal få en baby jeg. Da blir jeg plutselig storebror til to istedenfor en da :D

Jeg - Ja det blir du. Tror du det blir noe stas da?

Joachim - Ja, jeg gleder meg. Når kommer babyen da?

Jeg - Den kommer ikke før i august, så det er en liten stund til enda.

Joachim - Det skal bli veldig gøy. Vet du egentlig om det er en gutt eller jente i magen din da?

Jeg - Nei jeg vet ikke det enda, men det finner jeg ut etter vært.

Joachim - Hva håper du egentlig at du får nå da, mamma? Jeg er sikker på at du egentlig håper på ei jente, så lenge du allerede har meg og Marius

Jeg - Ja jeg håper jo selvfølgelig at det kan bli ei jente, men det gjør jo ingenting om det kommer en gutt til eller. 

Joachim - Nei, jeg bryr meg ikke noe om hva det er. Jeg synes det bare blir morsomt å bli storebror igjen jeg! :D

 

Marius`s reaksjon:

Jeg - ser du på magen til mamma, ser du at den er litt større en vanlig?

Marius - Ja, skal du ha baby mamma?

Jeg - Ja, det skal jeg (Marius avbryter meg med engang å sier..,)

Marius - Få kjenne på magen din!

Jeg - Ja, bare ta på den du.

Marius - Det blir jente!

Jeg - Hvordan vet du det? det kan være en gutt som er inni der også

Marius - Neei, jeg kjente på magen din at det er en jente, så da er det en jente!

Marius var veldig bestemt på at det var ei jente som skjulte seg i magen min. Jeg var veldig spent på hva som skjulte deg i magen, og jeg var veldig nysgjerrig på om Marius hadde rett eller ikke, haha. De begge to gledet seg i hvert fall til å bli storebrødre, og dem begge to tok nyheten veldig fint♥♥

Mamma som 13, 16 og 22 år gammel

 • 01.03.2018 - 19:36

Jeg ble mamma som 13, 16 og 22 åring. Har merket forskjell på det å bli mamma i de forskjellige årene.

 

Mamma som 13 åring

Det å bli mamma som 13 åring har vært alt annet en enkelt. Jeg slet så utrolig mye når jeg ble mamma så ung. Det er ikke bra i det hele tatt å bli mamma i en så ung alder, og det har jeg virkelig fått kjent på. For det første så var jeg jo bare barnet selv dessverre, så det å ta vare på noen flere enn bare meg selv på den tiden var rett og slett vanskelig. Så det endte med at jeg fikk veldig mye hjelp av mamma. Det var en lang periode Joachim kalte både meg og moren min for mamma, men da fant barnevernet ut at mamma fikk ta seg av det ansvaret med å være den han skulle kalle for mamma. Så det ble til at hun ble kalt for mamma, mens jeg ble kalt for Tina. Også forklarte vi han hele situasjonen etter vært, og helt siden 2014 så har han kun kalt meg for mamma, også kaller han moren min for Trine. Men han har hele livet blitt forklart at det er jeg som er den ekte mammaen, så det er det som har gjort alt så enkelt for oss i etter tid. 

 

 

Mamma som 16 åring

Når jeg ble mamma igjen som 16 åring, så tok jeg alt ansvar selv. Det var uvant og litt tungt. Jeg hadde mine dager der også da jeg bare begynte å gråte fordi jeg følte jeg ikke var bra nok som mamma. Men jeg fant jo fort ut at jeg var veldig flink allikevel. Jeg måtte bare ha trua på meg selv. Det var hos meg han ble rolig, og det var meg han ble knyttet til. Jeg vokste utrolig mye på den tiden jeg fikk Marius. Og det var ikke ofte jeg hadde hjelp når det gjaldt han. Fremdeles så er det jeg som har han mest, og det er ikke mye barnepass jeg har på han den dag i dag heller. Jeg har rett og slett blitt veldig avhengig av han, og liker aller best å ha han hjemme hos meg selv. 

 

Mamma som 22 åring

Nå som jeg ble mamma som 22 år, så har jeg i hvert fall merket stor forskjell fra tidligere. Jeg har ikke engang grått av fortvilelse fordi han har vært urolig. Så ja jeg merker at jeg har vokst, og jeg er ikke like ung lenger. Det er overraskende stor forskjell på nå og for noen år siden. Det er vel en grunn for at man i teorien skal vente til man har blitt "voksen" før man får barn. Og denne gangen er jeg faktisk helt alene også, og det har jeg ikke vært med de to eldste. 

 

Så min anbefaling er rett og slett å vente med å få barn til man føler seg voksen nok til å få barn. 

Den verste barseltiden

 • 24.02.2018 - 12:54

Barseltiden min ble ikke helt som forventet. Jeg fikk ikke ha min egen sønn på rommet mitt den første natten engang. Jeg hadde han på rommet fra da jeg kom innpå rommet til leggetid, og da kom det ei som jobbet der som ville ta med seg Niklas for å se litt på han, og det var på grunn av fødselen jeg hadde. Men hun kom aldri tilbake igjen med han, og da fikk jeg også høre i etter tid at derfor han ikke kom tilbake var fordi han mistet pusten sin, så de måtte gi han oksygen for å få han tilbake, så da hadde de han på overvåkning i to dager. Han kom seg veldig så de regnet med at alt var i orden igjen, så jeg fikk han tilbake igjen på rommet mitt den tredje dagen. Jeg ble så fornøyd for at jeg endelig kunne få barnet mitt sammen med meg igjen. Men jeg tok gleden på forskudd, for plutselig så fikk han puste problemer igjen, og det skjedde spesielt når han skulle ha mat. Han ble også helt slapp hver gang han spiste, og det var jo mye fordi han mistet pusten, så vi fikk ikke i han noe spesielt med mat. Så han gikk ned alt for mye en det som er normalt når babyen er født, og det tok lang tid før vekten hans snudde seg. Når vekten hans først snudde seg så gikk han bare opp 3 gram, og han tok ikke mer en 20-30 ml på flaska. 

 


 

 

 

 

Han hadde så mange metningsfall mens vi lå på sykehuset, så de på lillehammer måtte til og med ringe til rikshospitalet for å høre hva de kunne gjøre med han. De vurderte å ta oss inn til Oslo for at de skulle ta et rør ned i halsen på han, og se hva som egentlig var galt. Hvis det var det dem kanskje trodde det kunne være så kunne det hende at de måtte brenne bort noe i halsen på han. Jeg gikk rundt og visste ikke hva som kom til å skje, og var rett og slett livredd for at de skulle gjøre en operasjon på han. Etter vært så fikk jeg beskjed om at de ikke ville gjøre noe med han, så jeg måtte ligge på sykehuset litt lenger for å se om ting roet seg. Det gjorde det heldigvis så det ble ikke noe tur til rikshospitalet allikevel, og det er jeg overlykkelig for. De på rikshospitalet ville helst ikke gjøre noe med han, fordi det var en stor risiko å gjøre det de skulle gjøre, så de håpet på at de kunne få slippe å gjøre noe med Niklas. 

På førsten mens Niklas lå oppe på overvåkning, så måtte jeg ligge nede på barsel avdelinga. Der følte jeg meg veldig mislykket. Jeg gikk mye rundt i barsel avdelinga uten babyen min, mens jeg sa alle de andre fornøyde og blide foreldre som trillet rundt med sine små. Mens jeg hadde barnet mitt et annet sted, og jeg kunne ikke ha tid sammen med han alene. Når jeg skulle sitte med han så måtte jeg sitte å passe på masse ledninger, og det var mange ansatte som satt der, og andre foreldre med sine barn. Så jeg hadde ikke noe alene tid med Niklas de første dagene. Etter vært så fikk jeg heldigvis vite at de hadde et ledig rom til meg oppe, sånn at jeg skulle få slippe å være på barsel avdelinga. På det rommet var det også tv på rommet, så dagene gikk litt bedre når jeg kom meg opp. Jeg brukte uansett masse tid innpå rommet der Niklas lå.

Etter vært så kunne jeg til og med få lov til å ha han innpå rommet sammen med meg, men da måtte jeg ha med meg den marskina som målte alt med han, sånn at de som jobbet på avdelinga fikk se om alt sto bra til selv om jeg hadde med meg han i et annet rom. På min siste natt på sykehuset før hjemreise så fikk jeg ha han innpå rommet sammen med meg om natten. Jeg var så utrolig fornøyd, og han hadde også fått av seg alle de ledningene. Alt gikk så utrolig bra, så jeg kunne faktisk få lov til å reise hjem den søndagen istedenfor på mandag. Jeg som egentlig bare skulle ligge på sykehuset i en natt endte opp med å ligge på sykehuset i 10 dager. 


 

 

Jeg har alltid følt litt skyldsfølelse for det som har skjedd. Jeg tenker nemlig litt sånn - tenk hvis jeg hadde valgt keisersnitt med engang istedenfor å prøve meg på setefødsel, så er det kanskje ikke sikkert at det som skjedde hadde skjedd. Men det vet jeg faktisk ikke. Det kunne ha skjedd det samme uansett, men jeg føler fremdeles på den skyldsfølelsen.

For vondt bare av å skrive det

 • 22.02.2018 - 14:10


 

Som jeg har sagt mange ganger i det siste, så går jo tiden veldig fort med barn i hus. Jeg synes at tiden kanskje går litt for fort, å nå har jeg rett og slett litt panikk. I går så søkte jeg nemlig på barnehageplass til Niklas, og jeg kjente det knøt seg godt i magen for å si det sånn. Jeg liker ikke tanken på å sende den lille babyen min i barnehagen, da er det plutselig ikke bare jeg som skal ha han men også ukjente mennesker som skal ha han, å få oppleve ting sammen med han. Han begynner jo ikke i barnehagen før han er 1 år, så det er jo fremdeles noen måneder igjen, men allikevel så gjør det vondt å tenke på. Tenk om ikke Niklas har lært seg å gå før han begynner i barnehagen, også er det kanskje de som blir de første til å se han ta sine første steg, huff jeg liker ikke den tanken. Jeg vil selvfølgelig være den første personen som skal se alt det nye Niklas gjør, men mest sannsynlig så kan jeg gå glipp av hans aller første steg, med mindre jeg er veldig heldig at han lærer seg å gå på en helg eller noe når han er hjemme, hehe.

Jeg vet det sikkert høres utrolig dumt ut, men det er noe med det å kunne få se hva barnet sitt mestrer for første gang. Så jeg gruer meg veldig mye til han begynner i barnehagen, og det er selvfølgelig ikke bare fordi jeg er redd for å ikke få med de første skrittene hans, men jeg synes også at det er litt tidlig å sende enn som nettopp har fylt ett år i barnehagen, men jeg må bare fordi jeg må få kommet meg ut i jobb. Det skal bli veldig godt å få kommet meg ut i noe igjen, jeg merker at det er veldig kjedelig å bare gå rundt hjemme, så det kommer til å bli kjempe godt å komme seg ut igjen, selv om det blir hardt å sende Niklas i barnehagen. Jeg skal også sende han i en barnehage jeg ikke har brukt før, så det blir spennende og se hvordan den barnehagen er. Jeg har hørt mye positivt om den, så da får jeg bare håpe på det beste.

Komplikasjonsfødsel

 • 14.02.2018 - 14:49

Tenkte jeg skulle dele litt av den fødselen jeg hadde nå sist. Jeg hadde termin den 10 august!

Fødselen min startet 3 august kl 6 om morgen. Jeg våknet opp til at jeg hadde skikkelige smerter i hele magen og litt i underlivet. Jeg reiste meg opp tur senga og gikk en liten tur på do, og da begynte det å renne blod av meg, så da skjønte jeg fort at det var en fødsel på gang. Jeg gikk innpå stua og prøvde å finne telefon nummeret til fødeavdelinga. Jeg hadde jo klart å rota bort den, og ikke hadde lagret nummeret på telefonen. Jeg hadde full panikk og ringte til mamma. Jeg fikk etter vært kommet meg hjem hos hun, og da fikk jeg endelig tak i fødeavdelinga, og dem ba meg om å komme med engang, og lurte på om jeg hadde noen til å kjøre meg, eller om de skulle sende en sykebil. Jeg sa at mamma kunne kjøre, og at jeg regnet med at jeg slapp å bli hentet av sykebilen. Men jeg fikk beskjed om å ringe igjen hvis jeg ikke rakk å komme til sykehuset på egenhånd. 

Vi kom oss innpå sykehuset, og da jeg kom inn så ville de undersøke meg. De fant jo ut at jeg hadde 9 cm med åpning, så det vil si at jeg bare manglet en cm til så kunne jeg ha født! Han lå jo i seteleie, så de drev lenge å vurderte om de ville la meg føde i setefødsel, eller om de rett og slett skulle ta keisersnitt på meg. Dem ble enige i at det ikke kom til å bli noe problem for meg å føde i seteleie, fordi Niklas var ganske mye mindre enn det Marius var. Så de regnet meg at en setefødsel skulle gå kjempe bra. Jeg tok jo selvfølgelig den sjansen og tenkte det at jeg skulle føde på den vanlige måten, fordi det var det jeg hadde best minne ifra med Marius. 

Jeg ble liggende i senga og hadde masse vonde rier. Jeg fikk aldri de skikkelige riene som gjør at vannet går, så de fant ut at de skulle prøve og sette meg igang litt sånn at vannet mitt skulle gå. Jeg hadde så vonde smerter at jeg klarer ikke å beskrive det engang.. Jeg hadde så vondt og tok tak i lystgass opp til flere ganger, og jeg hadde fremdeles så mye smerter at jeg ble svimmel og kvalm. De fant ut at de ville prøve og ta vannet mitt sånn at jeg skulle få slippe å ligge der og ha så store smerter. Så de tok da vannet mitt, og jeg ble litt borte vekk i det vannet mitt gikk. De sa at jeg skulle presse, og jeg presset og det som kom ut det var en fot, så de ble helt hysteriske og jeg ble mer og mer borte og fikk ikke med meg alt. Plutselig så kommer det inn masse folk, og de stresser rundt meg, og jeg ligger der å skjønner ingen ting, også ser jeg mamma i den andre enden som sitter der og gråter, og da skjønte jeg at nå har det virkelig skjedd noe.

De drar meg for å ta meg ned for å ta keisersnitt. De dro meg bortover gulvet i sykesenga, og selvfølgelig så satt jeg fast med noen ledninger, så jeg måtte skrike til dem å si at dem ikke kunne bare dra i meg, og da beklage de seg. Men de var så stresset. De tok meg bort til en heis, og den heisen virket jo ikke så da måtte de finne en annen heis, og hun ene sto å holdte igjen foten til Niklas som hadde kommet ut. Jeg kjente jeg ble mer og mer redd og ble borte ett minutt eller noe, også kom vi inn på operasjonsrommet, og da bærer de meg over til neste seng, og da fikk jeg bare en maske over meg som jeg fikk beskjed om å puste godt inn, og da ble alt svart. 

Jeg våknet igjen ved 15 tiden(?) og da lå jeg på et rom der dem overvåket meg. Jeg husker jeg bare så rett på en klokke som hang på veggen, og plutselig så kom det en sykepleier bort til meg og sa at mamma var på rommet og ventet sammen med Niklas. Så dem sa at dem skulle gå å hente mamma. Mamma og tanta mi kom ned til meg, og jeg var helt fjern. Jeg var vel litt neddopet enda, så jeg fikk ikke med meg alt. Jeg fikk endelig komme opp på rommet mitt, og der var Niklas. Jeg fikk endelig holde han, og han var så søt!Litt etter at jeg fikk han på meg så ble han litt grå aktig fikk jeg høre. Jeg var litt fjern så jeg fikk ikke med meg alt. Men så kom han seg igjen. Og noen timer etterpå så fikk jeg høre at Niklas "døde" i magen min under fødselen, men kom seg til livet igjen når de fikk tatt han ut ordentlig. Fødselen ble litt for vanskelig for Niklas, så han sluttet rett og slett å puste. Jeg ble overlykkelig for at han kom seg igjen, men han slet i mange dager etter fødselen med pusten sin, så vi ble liggende en stund på sykehuset. 
 

Tenkte jeg kunne lage ett innlegg om barseltiden min på sykehuset også!

Blir det pute på han igjen?

 • 10.02.2018 - 13:03


 

I går så hadde Niklas time på sykehuset igjen. Når han ble født så lå han i seteleie, og hadde  vel ligget i seteleie en liten stund før fødselen. Så når han ble født så ville de ikke rette på beina hans, og ville ikke gjøre så veldig mye med beina hans i det hele tatt. Så jeg fikk jo aldri vite den ordentlig størrelsen på lengden hans når han ble født. Når han var ca en måned gammel, så fikk han på seg en pute som han brukte i ett par uker, og etter det så fant dem ut at alt hadde blitt bra med hoftene hans. 

I går så var det tid for en etterkontroll på hoftene hans, for det var fare for at hoftene kunne falle tilbake igjen uten puta. Det var ikke  noe som skjedde så veldig ofte så de regnet med at alt ville være i orden, men de ville jo så klart ha en liten kontroll for å være sikre. Så da måtte vi ta røntgen av hoftene hans i går. Hvordan det sto til der det vet jeg ikke enda, men vi kom jo inn til barnelegen og hun så litt på han, å hun trodde alt var i orden, men jeg får ikke svar på bildene før om en ukes tid. Var alt i orden så fikk jeg bare ett skriv i posten, men hvis det var noe galt så kom de til å ringe meg. Jeg tror faktisk at alt er i orden, for jeg har ikke merket noe, og når barnelegen så på han så sa hun at hun trodde det var helt bra. Hun sa at vanligvis så pleide de å se det hvis det var en hofte feil, for da ville det ene beinet hans være lengre enn det andre, og det var det heldigvis ikke.

Gravid som 12, 16 og 21 år gammel.

 • 06.02.2018 - 11:24

-Skrevet i 2017-

Jeg skal ikke skrive så alt for mye om det - men tenkte å skrive litt smått om hvordan alle graviditetene har vært! Jeg ble jo som de fleste allerede vet - gravid som 12 åring, og fødte min første sønn som 13 åring. Jeg fikk etter vært ny kjæreste å ble gravid igjen når jeg var 16 år, så jeg ble da tobarnsmor i en alder av 16 år. Nå sitter jeg her nok engang, å er bare 21 år og gravid med barn nummer tre. Innen det barnet her har kommet til verden så er jeg 22 år. Alle tre svangerskapene er helt forskjellige!Gravid som 12 åring

Når jeg fant ut av det, så falt alt sammen. Jeg var allerede 20 uker på vei når jeg fant det ut, så abort var ikke noe jeg kunne ta. Jeg kunne adoptere han bort, men det ville ikke jeg eller mamma. Jeg gikk igjennom en tid med bare fæle ting. Jeg ble hatet av alt og alle, og ble sett ned på hver gang jeg viste meg ute blant folk. Det førte til at jeg stengte meg inne, og ville ikke være så mye med andre mennesker utenom familien! Det var barnevern, politi og sykehusbesøk veldig ofte, det var ikke en lett periode! Men det sier jo seg selv at det ikke har vært så enkelt å være gravid som 12 åring, og det å bli mamma som 13 år. Jeg var jo bare et barn, og skulle ikke ha hatt barn i det hele tatt. Men her sitter jeg, og jeg har virkelig klart meg! 

Gravid igjen med nummer to som 16 åring

Når jeg fant ut at jeg var gravid igjen som 16 åring, så ble jeg livredd. Jeg var bare 16 år gammel, og skulle bli tobarnsmor! Familien reagerte ikke så bra på førsten, men tok det veldig fint kort tid etter. Jeg var sta og egen å sa at jeg skulle klare det. Den ene familien min tok det som sagt veldig bra etter kort tid, mens den andre familien min sa alt mulig dritt til meg som gjorde at jeg ble deprimert. Familien til min kjære støttet meg 100% og de har alltid vært gode å ha! Det var ikke noe enkelt å bli tobarnsmor i en alder av 16 år. Mange pratet som vanlig mye dritt om meg, og jeg var minst mulig med andre enn familien. Jeg var bare sammen med min kjære og vennene hans, og familien min. Jeg var mye deprimert i dette svangerskapet også. Barnevernet kom nok engang inn i bildet, men jeg klarte nok engang å bevise for dem at jeg klarte meg!

 

Gravid med nummer tre som 21 åring

Nå sitter jeg her igjen, og er gravid med barn nummer tre. Dette svangerskapet var like uplanlagt som de to første. Det har ikke vært noe enkelt dette svangerskapet her eller, men jeg er så mye mer sikker på meg selv den dag i dag, enn når jeg fikk mine to første. Det har vært krevende, og det er ikke alle som har vært like glad for dette svangerskapet. Jeg tenkte tanken abort denne gangen her også, men klarte det rett og slett ikke. Jeg blir bare mer og mer glad i den lille babyen i magen, og jeg merker at jeg gjør alt for å beskytte det barnet allerede. Så det er ingen tvil om at dette barnet her kommer til å bli passet på av meg døgnet rundt, og jeg vet allerede at dette barnet kommer til å få en utrolig fint liv sammen med oss. Det er noe som sier meg at dette barnet i magen kommer til å bli så utrolig høyt elsket av sin mamma og sine to storebrødre, og selvfølgelig av alle de andre i familien også. Jeg elsker lille babyen min allerede, og storebrødrene gleder seg til babyen kommer♥Følg meg på instagram HER, og facebook HER!

Niklas 6 måneder

 • 03.02.2018 - 15:08

Tenk det, nå er Niklas allerede ett halvt år gammel. Jeg synes dette halv året har gått veldig fort, og det er så morsomt å følge med på all utvikling av Niklas. Jeg er så takknemlig for at jeg er med han hver eneste dag. Niklas er en så utrolig blid og fornøyd liten gutt som allerede elsker oppmerksomhet, og da spesielt av andre barn! Kommunikasjoner og sosial utvikling!

♥  Niklas har begynt å uttrykke tilsfredshet og glede av å gi oss et smil. (smil er ikke lenger bare sosialt betinget)

♥ Niklas bruker hendene sine for å komme i kontakt med meg, og han er en fæling til å lugge hår, og bruker fingrene sine veldig mye om dagen. 

♥ Niklas har begynt å bruke gråten for å få oppmerksomhet. Jeg merker fort forskjell på hva som er "trass" for å få oppmerksomhet og hva som er en ordentlig gråt hvis han er trøtt, sulten eller har vondt!

♥ Jeg vet ikke om det er tilfeldig eller ikke, men hvis jeg sier navnet til Niklas så har han pleid å se på meg♥

♥ Han har også begynt å gripe etter mye ting, så jeg har nå måtte begynne med å si mye nei til han. 

 

Sanser og motorikk

♥ Niklas har lært seg å snu seg fra rygg til mage.

♥ Niklas er veldig opptatt av å ta tærne sine når han ligger på ryggen.

♥ Niklas klarer å gripe ting med tommel og pekefinger.

♥ Niklas klarer å flytte en leke fra den ene hånden til den andre.

 

Interesser og aktiviteter

♥ Niklas elsker å leke i vannet når han bader. Man blir rimelig gjennom våt av å bade han nå om dagen for å si det sånn, haha.

♥ Niklas blir bare mer og mer opptatt av leker, og kan gjerne studere lekene veldig mye.

♥ Niklas har blitt veldig glad i lyder, så nå har han begynt og lage masse lyder med munnen sin, og elsker hvis vi andre gjør det samme tilbake. 

♥ Niklas har også begynt å bli veldig nysgjerrig på ting rundt han, og kan sitte å se på biler som kjører og barn som leker, og kan studere mennesker veldig mye.

Niklas sin første tannpuss

 • 26.01.2018 - 20:05

 

Nå har Niklas endelig fått opp sine to tenner. Han fikk jo to tenner samtidig, det er ikke jeg vandt til. Både Joachim og Marius fikk først opp en tann, også kom den andre tanna opp rett etterpå, mens Niklas fikk to tenner helt likt. Tenne hans har ikke kommet helt ferdig opp enda, men det er ikke så lenge til. Men jeg prøvde på hans første tannpuss i dag og det gikk veldig bra. Han ble litt skeptisk og begynte å le litt når jeg var ferdig, hehe. Jeg synes det er veldig viktig og begynne å vende han til tannbørsten med engang, og det blir jo også anbefalt. Jeg gjorde det med de andre også, og de har aldri hatt noen problemer med å pusse tenner noen gang, og det er jeg veldig glad for. Har hørt om de barna som blir veldig sure og nekter å blir pussa tennene på også, og det er nok ikke like morsomt for foreldrene. Så jeg er veldig glad for at barna mine liker å pusse tenner, det er ingenting som er bedre enn det.

Får mye oppmerksomhet på grunn av han

 • 25.01.2018 - 19:01


I dag så har vi bare holdt oss hjemme. Det er skikkelig fælt kjøreføre ute i dag. Det har jo snødd veldig mye i det siste, men nå har mild været kommet og det har selvfølgelig regnet litt, så nå er det både sporette på veiene, og de forferdelige traktor sporene samtidig som at det er ganske glatt, og noen plasser så er de ikke så flinke til å strø, noe som faktisk irriterer meg hvert eneste år. Jeg gleder meg så fælt til vår og sommer nå så dere aner ikke..

Så istedenfor å irritere meg over kjøreforholdene så har jeg å Niklas bare holdt oss hjemme. Eller vi har jo kjørt Marius i barnehagen å hentet igjen han, også har vi vært en liten tur på butikken. Herregud så mye oppmerksomhet jeg for av alle på grunn av han. De fleste gir oss ett smil, og noen stopper meg og tar en liten prat når det gjelder Niklas, og de fleste lar meg gå foran de andre, haha. Jeg for nyte det nå mens han er liten ;-) 

I morgen så er det planleggings dag på både skolen og barnehagen, så i morgen så skal jeg ha med meg alle tre guttene ut en liten tur. Prøve å passe på å få med Niklas litt ut før det blir alt for kaldt ute igjen. Jeg har jo fremdeles ikke vært ute med barna enda, og det har jeg så dårlig samvittighet for, så da får vi prøve oss ute en liten tur i morgen så lenge skole og barnehage er stengt allikevel. Og det beste med alt er at det begynner å bli så mye lysere ute nå om dagen, og det elsker jeg virkelig!

To tenner på tur

 • 22.01.2018 - 20:18

Hei og god kveld ;-) I dag så har Niklas vært veldig urolig og har nesten ikke sovet på dag tid i det hele tatt. Jeg har nemlig en liten en som har to tenner som presser seg opp. Så nå i det siste så har han krevd veldig mye, men i dag har vært aller verst faktisk. Han gråt i en halv time uten stopp i stad, herregud jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Uansett hva jeg gjorde så var det ikke bra nok. Det er når sånt skjer man føler seg helt ubrukelig, og det gjør så vondt å se at han har det så vondt uten at jeg får gjort noen ting får å hjelpe han. Heldigvis så ble han rolig igjen, men det var virkelig ille når det først var på sitt verste. Det er så uvandt at han er sånn. Han er vanligvis en veldig rolig baby som ikke lager så mye lyd. Jeg beundrer virkelig de foreldrene som har barn som skriker konstant fordi de har kolikk eller noe! Jeg har vært alt for bortskjemt med alle barna mine når de har vært små, og det er jeg takknemlig for. 

Jeg er så stolt av han

 • 16.01.2018 - 19:28

Nå er det lenge siden jeg har kommet med ett innlegg som har noe med nå tiden å gjøre, haha. Grunnen til det er fordi jeg har vært utslitt om dagen. Jeg har hatt så mye å tenke på i det siste. Dere som har fulgt med på min tidligere blogg, vet at jeg har hatt en tung periode i 2017. Det har blitt til at jeg ikke har hatt så mye nattesøvn på veldig lang tid. Jeg har ikke fått sovet før langt utpå natt, og igjen stått opp tidlig om morgen. Nå har jeg jo det bra igjen, men problemet er bare at all den søvnen jeg har mistet iløpet av tiden, den har gjort at jeg nå er veldig trøtt om kveldene. Så det har hendt mange ganger nå at jeg har sovnet på sofaen etter at alle barna er lagt for kvelden. 

Jeg kan i hvert fall innrømme at den følelsen og den situasjonen jeg kom i, er noe jeg ikke unner min verste fiende engang. Jeg har hatt det så vondt igjennom hele 2017 at dere aner det ikke engang. Jeg har latet som om at jeg har hatt det bra, fordi jeg har hatt lyst til å sørge alene. Jeg har ikke hatt lyst til å bry andre om mine problemer. Jeg har hatt lyst til å komme over problemene mine på egen hånd, og det har jeg klart, men problemet er at nå er jeg utslitt.

Men uansett det var ikke bare det jeg skulle prate om. I dag tidlig når jeg våknet, så våknet jeg av at Niklas lå på magen i senga. Så han har nå plutselig lært seg å snu seg fra rygg til mage. Jeg trodde det kanskje bare var en engangstilfelle men neida, han har snudd seg opp til flere ganger i dag, og jeg er så utrolig stolt. Jeg føler at det er så mye nye ting Niklas gjør om dagen, og han begynner å bli så stor. Han vokser til alt for fort om dagen, og jeg føler jeg ikke klarer å nyte tiden godt nok. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fikk han, og nå så har han blitt så stor allerede. Baby tiden er så alt for kort, og uansett hvor mye man prøver å nyte det, så går det alt for fort!

 

 

5 måneders kontroll

 • 09.01.2018 - 20:07


 

I dag så var vi på 5 måneders kontroll hos helsesøster. Niklas var ikke så samarbeids villig i dag med alt det hun ville prøve på sammen med han. Han er dessverre ikke helt i form om dagen, så han er litt små forkjølet, så da var det ikke så enkelt å gjøre alt det hun ville. Men han ligger uansett veldig der de fleste på hans alder gjør. Han fikk også vaksine i dag, noe som ikke var noe populært i det hele tatt. Han begynte å hylgråte, og det var rett og slett litt små vanskelig å roe han med engang. Men han kom seg etter vært heldigvis. Jeg hater når dem skal ta vaksine på han, fordi jeg merker at han får så vondt, og det gjør da vondt i mamma hjerte mitt å se han så lei seg. Vi fikk også målt han og veid han. Han veier nå 6690 gram tror jeg det var. Også er han 67 cm lang, så han har vokst en del. Han ligger fremdeles litt under gjennomsnitt på vekta si, men det har han gjort siden han var nyfødt, men heldigvis så holder han sin egen kurve veldig bra, han har faktisk kommet seg mer opp mot normalen enn ellers. Lengda hans er der den skal være i følge helsesøster, så hun kaller Niklas for "lang og slank" Men det skal jo sies at vi foreldrene hans er veldig slanke, og pappaen hans er ganske høy, mens jeg er veldig lav, haha!

Jeg er gravid...

 • 07.01.2018 - 20:24

...det var den første tanken som slo meg når brystene mine plutselig vokste i desember 2016. Jeg følte at det var noe som ikke stemte så jeg måtte bare ta en test for å sjekke. Testen slo ut gravid nesten før jeg var ferdig med å tisse på den testen. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, fordi jeg var ikke klar for å få et barn til enda. Jeg var helt ifra meg, og ringte rett til legen der jeg kom inn på en sjekk, der slo også testen ut som positiv med engang. Så jeg ringte til sykehuset og bestilte meg en abort time. Jeg ville ikke ha flere barn enda, jeg var virkelig ikke klar for det. 

Jeg kom innpå sykehuset dagen etter, og ble stilt masse spørsmål for å se om jeg faktisk ville ta abort. Når jeg satt der så fikk jeg en så vondt følelse i hele kroppen og jeg klarte rett og slett ikke å gjennomføre den aborten. Jeg klarte ikke tanken på det. Jeg fikk en så ekkel følelse som gikk igjennom hele kroppen min å ble rett og slett små kvalm av hele situasjonen. Det endte opp med at jeg valgte å beholde barnet i magen å heller prøve og takle den situasjonen. Jeg tenkte også litt som så, at det er verre å angre på at jeg tok en abort enn at jeg beholdt. 

 

Men det svangerskapet jeg fikk, det ble ikke noe bra i det hele tatt. På førsten av graviditeten så fikk jeg skikkelige magesmerter som gjorde at jeg lå å vrei meg i smerter hele natten. Jeg måtte dra til legen med engang jeg våknet dagen etter, dem fant ikke ut noe galt. Dem mente at alt kunne komme av stress, og det var nok veldig sant, fordi det var så mye som skjedde i hodet mitt og generelt rundt meg i det hele tatt den tiden. Jeg fikk også veldig mye med halsbrann, så ille at jeg faktisk kastet opp inni mellom. Og jeg hadde mye vondt i magen og i ryggen igjennom hele svangerskapet. Jeg har faktisk nesten ingen fine minner om mitt siste svangerskap. Jeg måtte innpå noen ekstra kontroller i svangerskapet også, fordi Niklas ikke la på seg nok. Og han klarte også å snu seg den siste tiden i svangerskapet, så alt endte med hastekeisersnitt fordi fødselen endte ikke bra. Det kan jeg også skrive litt om i et annet innlegg. 

Jeg fikk uansett kjenne mitt første spark når jeg var 16 uker på vei, og jeg fikk vite kjønnet på babyen når jeg var 19 uker på vei, fordi jeg trodde jeg var 20 uker på vei, men var en uke kortere på vei en det jeg først trodde. Jeg hadde termin den 10 august 2017, men var så sikker på at han kom til å komme i juli, fordi i juli så presset han ofte nedover, og jeg hadde så utrolig mange kynnere, som var litt sterke. Jeg slet også veldig mye med svimmelhet i svangerskapet, noe som ofte endte med at alt gikk i svart. Det har nok også mye med at jeg gikk gravid på sommeren. 
 

(14 uker på vei)

 

(15 uker på vei)
 


(19 uker på vei)
 

(22 uker på vei)
 

(28 uker på vei)
 


(34 uker på vei)

 


(39 uker på vei, mitt siste magebilde)
 

Den 3 august så kom han endelig til verden, og svangerskapet var heldigvis over. Det var så utrolig godt å bli ferdig med det svangerskapet. Det frister meg ikke litt engang å bli gravid igjen!

Niklas 5 måneder

 • 03.01.2018 - 20:10

 

Nå er Niklas 5 måneder gammel allerede. Om kun en måneds tid så er han allerede ett halv år, det er helt sykt å tenke på. Han vokser så utrolig fort, og jeg merker så godt å tydelig at han har begynt å få sine egne "meninger" Han vet hva han vil, og hva han ikke vil. Det er ikke så store dem trenger å være før dem vet hva som er greit for dem, og hva som ikke er så greit. 

Niklas er veldig leken om dagen, og hvis han ligger på gulvet med noen leker, så griper han tak i det og putter det i munnen. Så vi må være veldig forsiktig med hva som ligger i nærheten av han nå om dagen. Jeg merker også at han har begynt å kjenne igjen de han har møtt på før. Hvis han møter på noen vi har vært sammen med før så smiler han ifra øre til øre, men hvis vi møter andre mennesker som vi aldri har møtt på, så ser han litt skeptisk ut. Han har også begynt å elske å se seg selv i speilet. Hvis han ser seg i speilet så gjør han seg til, og smiler som bare det. 

Fra nyfødt til 4 måneder

 • 02.01.2018 - 15:03

Jeg synes tiden har gått så utrolig fort ifra da Niklas ble født til nå, og han forandrer seg så utrolig mye på kort tid. Jeg kommer til å ha noen oppdateringer på utviklinga hans, fordi det er veldig morsomt å følge med på nå som han fremdeles er liten. Han vokser veldig fort. Han var jo ganske liten når han ble født, og han var vanskelig å få i mat de første leve ukene hans, og nå så spiser han så utrolig mye, og begynner å bli rundere og rundere. 

Når Niklas ble født, så var alt veldig dramatisk. Han mistet pusten opp til flere ganger, og det var spesielt når han skulle spise mat. Så han var veldig liten og slapp. 
Når Niklas ble en måned gammel, så begynte ting å bli mye bedre med matinga hans. Jeg fikk i han litt mer mat, og han ble litt mer våken av det. Men han hadde veldig mye mage vondt den første tiden hjemme, men det var fordi jeg ga han vanlig NAN, og det tålte han ikke, så jeg måtte gå over til HIPP å da ble alt mye bedre for han!

 

Man så allerede en stor forandring på Niklas fra da han var 1 måned til han ble 2 måneder. Han begynte å smile så utrolig mye, og han ble så mye mer aktiv og våken. 


 


Når Niklas ble 3 måneder, så var han våken i rundt 3 timer om gangen før han ville sove igjen. Han var så utrolig våken, og begynte å bli litt mer leken. Gjorde vi ting med han så begynte han å smile veldig mye. Han hadde også en mye mer rutine på legging og mating. Han var storsett sulten til samme klokkeslett hver gang, og ble trøtt på nesten samme tidspunktet hver dag. Han ble også lagt for kvelden ved 9 tiden å da sov han til morgen etterpå.

 

Når Niklas ble 4 måneder gammel, så begynte jeg litt smått med grøt til han. Jeg merker at melka metter han ikke like mye lenger, så da måtte jeg rett og slett bare begynne litt smått med grøt. Han begynte også å le ekstremt mye når man gjorde små ting med han, og det er så herlig å høre på. Og alt som kommer i hånden hans blir alltid med i munnen. Han har fått veldig sansen for å leke med babyleker, og han elsker andre små barn.

Tina, alenemamma til tre som 22åring

Er alenemamma til tre gutter i en alder av 22. For kontakt så skriv til meg på epost - tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no