hits

Tina Andreassen | Mer enn bare en mammablogger

Juli - Desember

  • 01.01.2018 - 13:05

Her kommer del to av året som har gått

Juli -

Juli måneden har vært veldig fin. Det har vært mange fine sommer dager, men det har også vært mange dager med masse kald vind og regn. Juli i fjor var litt bedre en juli i år, så håper at sommeren blir enda bedre på det nye året! 

Jeg hadde også mange fine dager sammen med ei venninne, noe jeg virkelig har trengt i juli. Det er nemlig mye negativt som har skjedd dette året som har vært dessverre. De ble nemlig slutt mellom meg og barnefar igjen. Vi har vært mye frem og tilbake i lang tid. Jeg har virkelig elsket denne gutten, men vi har vært veldig mye uenige og har kranglet veldig mye.

Jeg har også hatt barnefri en hel uke uten noen barn. Joachim var på "ferie" hos pappaen sin i to uker, mens Marius var med besteforeldrene sine på en liten ferie i en uke. Det var veldig godt, men også litt kjedelig å ha fri så lenge, men samtidig så trengte jeg det virkelig!

Jeg fikk også høre at Niklas ikke lå i hodeleie i magen min i slutten av juli. Han lå med rumpa ned istedenfor, så jeg hadde full panikk for hvordan fødselen kom til å bli. Jeg var veldig redd for hvordan det kunne gå å føde i setefødsel, og jeg var livredd for at jeg måtte gå igjennom en keisersnitt igjen. 

Litt bilder av juli -

 

 

 

August - 

Den 3 august så ble jeg mamma til barn nummer tre. Jeg var veldig stolt for å få den lille gutten. Det ble en dramatisk start på livet hans, da fødselen ikke ble helt som forventet. Han skulle komme med rumpa, men kom heller med beina sine og mistet pusten sin, og jeg ble borte en liten stund så hele fødselen endte opp med hastekeisersnitt. Vi ble også liggende på sykehuset i 10 dager, der Niklas måtte ligge med pulsmåler og det som er. Han mistet pusten sin to ganger etter at han ble født også. Så dagene på sykehuset var ikke så koselig! 

Jeg fikk etter vært komme hjem, og jeg har aldri vært så glad for å komme hjem noen gang. Det var som en drøm som kom i oppfyllelse faktisk, haha. Niklas ble bare bedre og bedre, og la på seg fint! Han har ikke spist like mye som barn på hans alder skal, men han har også veid mye mindre en de fleste på hans alder også. På slutten av august så veide han bare 3350 gram, og fødselsvekta hans var 3010!

Litt bilder av august -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September - 

September måneden har vært ganske så tung på mange måter. Det har vært mye stygt og trist vær, og jeg hadde min verste tid med tanke på bruddet mitt på denne tiden. Niklas fikk også på seg pute på grunn av hoftene sine, de var ikke helt modne - det var ikke en så veldig fin nyhet, men allikevel så var jeg veldig glad for at dem fant det ut da, enn at de skulle ha funnet ut av det når han var eldre. 

Vi har også feiret litt i september. Søskenbarnet mitt konfirmerte seg i september, og to av søstrene mine har hatt bursdag og det samme med Joachim. Det var bare Celina som feiret bursdagen sin i september, mens Joachim og Mia feiret i oktober istedenfor.

Litt bilder av september -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober -

Oktober måneden har virkelig vært en helt forferdelig måned. Det har vært slutt mellom meg å barnefar til de minste i en god stund. Alt begynte jo i april, men så fant vi ut at vi skulle prøve litt igjen. Vi prøvde nok litt for fort fordi det tok ikke lang tid før vi var tilbake der vi var. Så det ble offentlig slutt mellom oss i juli. Men ting har virkelig vært veldig opp og ned mellom oss. Så det var først i oktober det virkelig ble veldig slutt, og han hadde ikke igjen noen ting som var hans i huset mitt lenger. Så det har vært veldig vanskelig i oktober!

Det har selvfølgelig vært noen koselig dager i oktober også. Jeg har vært i bryllupet til min onkel i oktober, og fikk da smakt på alkohol for første gang på mange måneder. Det var en veldig hyggelig dag. Jeg drakk meg heller ikke full, fordi jeg var redd for at jeg måtte hjem igjen på grunn av Niklas. 

Jeg har også feiret bursdagen til min bror, som faktisk ble 16 år gammel. Så selv om det har vært en helt forferdelig tid nå i oktober, så har jeg også hatt det litt fint inni mellom. Jeg har prøvd å være litt med familien får å ikke tenke alt for mye på det som har skjedd, men det har ikke bare vært enkelt!

Været i oktober har ikke vært noe å skryte av i det hele tatt. Det har vært mye kalt i oktober, men det er vel slik det skal være rund denne tiden. Den første snøen kom faktisk i slutten av oktober engang!

Litt bildet av oktober -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November -

Starten av november startet veldig bra. Niklas gikk med pute for hoftene sine i 7 uker, den kunne han få av seg første november. Det var så utrolig godt å bli ferdig med den, og at han da hadde blitt helt fin igjen. Jeg fikk da målt han for første gang, og det var litt morsomt å se at jeg hadde målt han ganske bra med målebånd selv. Jeg hadde kun bommet med en cm for hver gang jeg målte han selv. Så da vet jeg på en måte fødsels lengda hans, selv om den ikke ble målt på sykehuset!

Niklas hadde også barnedåp i slutten av november, noe som var veldig koselig. Vi koste oss alle sammen, selv om dåpsdagen ikke ble helt som planlagt. Marius var nemlig dårlig den dagen, og var faktisk dårlig i en uke. Så på dåpsdagen så måtte han faktisk til legevakta for å få riktig medisin. Men utenom det så var dagen veldig fin. Det ble nok mat og kaker, og Niklas var i ganske greit humør hele dagen. Jeg var veldig redd for at han kom til å være urolig i kirka, men det var han ikke.

Litt bilder av november -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Desember - 

Desember måneden har vært den fineste måneden i løpet av hele året tror jeg. Jeg har det ikke noe vondt lenger, og har kommet meg ganske bra etter alt som har skjedd.

Det har kommet masse snø i desember, og det har virkelig vært en skikkelig vinter for å si det sånn. Det har også vært alt for kaldt i desember for å være ærlig. Men allikevel har vi kost oss veldig mye med å ta opp all julepynt, og fikk opp juletreet i desember, og vi har fått bakt pepperkaker og har sett på noen julefilmer. 

Juletiden er en ganske fin årstid for å være ærlig. Alle mine problemer har blitt borte i desember, og jeg har virkelig bare kost meg, og fokusert på barna mine å meg selv.

Litt bilder av desember -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Godt nytt år alle sammen!

Januar - Juni

  • 01.01.2018 - 11:59

Januar -

I Januar så var det litt som skjedde. Jeg begynte i ny jobb den andre januar. Det var både litt morsomt, krevende og stressende. Men det var aldri en dag jeg gruet meg til å dra på jobb, og det var en veldig herlig følelse. Jeg har ikke hatt det så bra på mine tidligere arbeidsplasser før, så det var veldig godt å begynne i en jobb der jeg klarte å være uten å gråte. 

Jeg fortalte også verden at jeg var gravid. Det var jo noe jeg fant ut av i desember, men ville jo ikke si noe før i Januar. Det har vært veldig mange vanskelige dager i januar som i desember. Det var nemlig ikke akkurat planlagt at jeg skulle få et barn til. Så jeg hadde mange tanker om hva jeg egentlig skulle gjøre. Jeg bestilte abort time, men jeg klarte ikke å gjennomføre den timen.

En periode i Januar så fikk jeg veldig store magesmerter. Det var så ille smerter at jeg våknet igjennom hele natten av smertene. Jeg dro til legen å fikk undersøkt meg. Dem fant ikke ut noe galt, noe jeg ble veldig glad for. Jeg begynte jo selvfølgelig å lese på nettet, og ble da veldig redd for at jeg skulle miste barnet i magen. Det sto mye om at det kunne hende jeg hadde fått svangerskapsforgiftning, eller at jeg hadde fått en spontanabort, men akkurat den siste trodde jeg ikke helt på siden jeg ikke hadde begynt å blø. Men heldigvis så var det ikke noe galt. Mye av smertene mine kunne komme av for mye stress, og at det kanskje hadde skjedd litt for mye rundt meg, og det stemmer vel ganske bra.

Litt bilder av Januar - 

Februar -

I starten av februar så fikk jeg en visdomstann som sprengte i munnen min, men jeg fikk ikke noe tannlege time med det første fordi det var for få tannleger som kunne ta meg inn, så jeg måtte vente en stund før de fikk trukket tanna mi.

Jeg var også på min første jordmorkontroll den 10, og det var så utrolig godt å få høre hjerteslagene på den lille for aller første gang♥ 

Det var også to bursdager i februar. Min lille bror Aksel fylte to år den 13, og Marius fylte fem år den 28. Så det ble litt bursdagsselskap i februar, det er ikke noe jeg har noe i mot. Jeg elsker bursdager!

Jeg fikk også kjent mitt første spark av min lille baby i magen. Jeg var da 16 uker på vei når jeg fikk kjenne mitt første spark. Det var veldig spesielt, men utrolig herlig følelse!

Litt bilder av Februar -
Fastelaven var i februar også! :-)

 
 

Mars - 

I mars så kjente jeg så utrolig mye på spenningen rundt det å få vite kjønnet på barnet i magen. Jeg var hos mamma å så igjennom masse klær til både gutt og jente. Jeg var så spent på hva som skjulte seg i magen, og begynte til og med å drømme at jeg ventet ei lita jente, men den drømmen var ikke sann. Jeg var på ultralyd den 16 mars, og da fant jeg ut at jeg ventet nok en nydelig liten gutt! 

Det har vært mange fine dager i mars med masse sol og varmegrader. Det har kommet litt snø i ny og ned, men for det meste så har det vært herlig vår vær!

Litt bilder av Mars - 


April -

I april så er det litt som har skjedd egentlig. Marius har holdt skuespill om hakkebakke skogen. Det var også påskeferie i april, og i løpet av påskeferien så var det bare stygt vær med masse vind og litt snø. Det har vært noen fine dager i april også men når det først har vært fint vær så har det blåst litt ute. Helt ærlig så har været i april vært veldig opp og ned, en dag så har det vært veldig varmt ute, og neste dag så har det snødd. Det ble også et lite brudd mellom meg og barnefaren til de minste i løpet av april, noe som var veldig tungt. Jeg begynte også å slite litt med bekkensmerter i slutten av april.

Litt bilder av April -
Fikk filmet sparkene og bevegelsene for første gang - se video HER!

  

Mai -

Mai måneden har vært ganske fin om jeg kan si det slik. Det var glade mai dager med karuseller, og det beste med alt var at det var kjempe fint vær den dagen. 

Jeg og barnefar fant også ut at vi skulle prøve igjen med forholdet, for å se om det var noe å kjempe videre med eller ikke. 

I mai så har alle årstidene kommet på kort tid, haha. Det har vært snø, regn, overskyet med masse vind og det har vært masse sol og hele 30 varmegrader på det varmeste.. Også har det selvfølgelig tordnet ute. 

Vi har hatt en kjempe fin 17.mai feiring med mange blide barn. Det var ikke noe tull på 17.mai i det hele tatt. Vi gikk i tog alle sammen. Joachim gikk med skolen sin, mens jeg gikk med Marius. Også ble det grilling og kakespising borte hos moren min. 

Jeg har også hatt bursdag i mai, og har blitt hele 22 år gammel. Det er skummelt å bli eldre, men jeg har virkelig overlevd å bli eldre, haha!

Litt bilder av Mai - 
 

Juni -

Endelig så kom juni - den offisielle sommer måneden. Bare så synd at været ikke har vist helt det samme. Vi har nemlig hatt mer høst følelse i løpet av juni enn sommer følelse. Men vi har uansett hatt det utrolig koselig i løpet av juni, selv om det har vært masse regn og vind, så har det vært noe veldig få dager med sol, og da har det faktisk vært varmt.

Jeg begynte også å handle inn det meste til lille gutt i juni, og fikk vasket klærene hans og det som manglet. Jeg var veldig sen ute med det meste denne gangen her. Også har jeg slitt veldig mye med halsbrann og svimmelhet i løpet av svangerskapet, så det er mye med det som har stoppet meg litt.

Det har også vært sirkus i barnehagen til Marius, noe han har sett frem til i lang tid. Han skulle være klovn, og det har han av en merkelig grunn gledet seg til i nesten ett år, haha.

I juni så har jeg også slitet veldig mye med kynnere og nedpress fra den lille gutten. Jeg har også vært på litt ultralyd kontroller ang vekten hans. De syntes han vokste litt for lite en liten periode, men plutselig så hadde han lagt på seg kjempe mye, så de trengte ikke å følge det opp noe mer.

Litt bilder av Juni - 

Del to kommer også - det er fra juli måneden til desember!

Tina, alenemamma til tre som 22åring

Er alenemamma til tre gutter i en alder av 22. For kontakt så skriv til meg på epost - tinaandreassen@outlook.com

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no