Barnevernet kom tilbake i 2012

Når jeg ble gravid med Marius så gikk jeg lenge uten å ha bekymringer om at det skulle skje så fryktelig mye. Jeg og min daværende kjæreste flyttet for oss selv like ved mamma, og livene våres skulle virkelig begynne. Jeg gikk lenge uten å tru at det skulle bli så mye sak ut av det.

Jeg fikk plutselig høre av noen som spurte meg “Jeg har fått spørsmål av noen, om barnevernet er innblandet?” Og jeg så litt rart på den personen og sa “ehh, nei dem er ikke det” og kort tid etter på så fikk jeg et brev i posten om at barnevernet ville følge med litt. Jeg hadde bare igjen ca to måneder igjen av graviditeten. Jeg hadde jo vært borti barnevernet fra før av, så jeg ble ikke redd. Jeg visste jeg var bra nok, å det hadde jeg bevist for dem før også. Så jeg brydde meg ikke noe særlig egentlig.

Dem kom på litt møter hjemme hos oss, og vi kom ned på barnevernet et par ganger. Dem fikk jo ikke funnet ut så veldig mye før jeg fikk Marius. Dem visste ikke hvordan jeg ville bli som mamma igjen til Marius uten at jeg hadde fått han, så det var ikke så alt for mye mas på dem igjennom graviditeten, men dem spurte oss om vi ville bo på et hjem med kameraer som fulgte med på oss 24/7, men da sa vi nei med engang, og vi fikk full støtte av det fra familien også, så vi sto på våres og sa det at det er ikke aktuelt, og heldigvis så ga dem seg på det.

Når jeg fødte så kom maset med engang. Jeg fikk ikke være i fred i et sekund eller. Til og med helsesøstra var helt på meg, å oppførte seg som om at jeg ikke hadde peilig på barn. Hun virket overrasket for hver gang vi møttes fordi Marius var så blid og frempå. Heldigvis så tok det ikke så lang tid før hun begynte å oppføre seg normalt for meg. Hun skjønte veldig fort at jeg ikke var en sløv og umoden mamma, og det var så utrolig godt.

Barnevernet kom heletiden, og var på meg døgnet rundt omtrent, å de prøvde så godt dem kunne å finne en feil. Det virket i hvert fall sånn på dem. Hun ene var veldig fæl og veldig gammeldags, mens hun andre var veldig forståelsesfull og litt mer “snill”. Dem fant aldri ut noen ting som var negativt. Dem prøvde å komme bort til meg heletiden, og de skulle sitte å følge med på oss en stund mens vi skulle oppføre oss som normalt, sånn at hun kunne se hvordan vi drev på både når Marius var våken og når han sov. Det eneste negative hun så, var at jeg ikke lagde middag til fast tid – men grunnen til at jeg ikke lagde middag til fast tid var fordi jeg lagde middag når jeg og min samboer var sulte, og jeg prøvde å lage mat etter at Marius hadde fått flaske, sånn at jeg kunne spise maten min uten at jeg måtte gi han flaske mens jeg selv skulle spise middag. Tydeligvis så var det veldig galt, fordi når jeg hadde barn så måtte jeg alltid lage mat til faste tider –  og det begynte jeg jo selvfølgelig med når Marius også begynte å spise samme mat som oss, og når han gikk i barnehagen. Dem fant uansett ingen feil, men dem ville ikke gi seg. Hun ene i fra barnevernet ville ikke følge meg lenger fordi hun følte ikke noe grunn til å gjøre det, men hun andre i barnevernet ville ikke gi seg, men hun snille fikk hun andre til å slutte, men da sendte hun eller bup til oss.

De i fra bup skjønte eller ikke grunnen til at dem skulle være der, så dem kom bare hjem hos oss ca tre ganger før dem ga seg, og når dem først var hos oss så var det bare og prate om helt vanlige ting, dem oppførte seg mer som venner av oss, enn ubekjente som skulle følge med på oss sammen med Marius. Så de folkene likte jeg veldig godt, det var nesten litt trist at dem ikke kom på besøk igjen, hehe. Jeg er uansett veldig stolt over meg selv når det gjelder barnevernet. Nå har jeg hatt barnevernet to ganger, og begge gangene så har dem ikke funnet noe galt. Dem har ikke hatt noe grunn til og være bekymret ovenfor meg når det har gjeldt barna mine. Jeg er veldig egen og sta, og kan få til det jeg vil. Jeg har også en stor familie som støtter meg opp uansett hva som skjer!

Flere linker
16 år og gravid med nummer to
Reaksjonen når jeg ventet barn nummer to som 16 åring

4 kommentarer

Siste innlegg